En liten alvorsprat

Nå har Jen passert 6 mnd, og selv om hun fremdeles er en valp så begynner hun også å bli «stor jente».
Her får hundene lov til mye, men det tar noen ganger litt tid å forstå hva man ikke får lov til, eller hva som ikke er «innafor».
I ettermiddag måtte jeg ta en liten alvorsprat med Jen, det blir nok flere.. Når jeg ligger på sofaen å slapper av, da er det ikke greit å komme å «bite» meg på nesen! Det er heller ikke greit å dytte lekene sine inn i ansiktet på den som hviler. Å stå på ryggen til den som skal slappe av litt på sofaen, det er heller ikke helt ok. Nærhet og kos er veldig viktig og koselig, men å legge seg rett over ansiktet til folk som sover, det er nok ikke så lurt. Å legge hodet i halsgropen, eller over nakken er greit om man ikke benytter anledningen til å bite på nese eller øre. Jen var egentlig veldig enig hun, men kjenner jeg henne rett så holder det bare til neste gang.. 😉

Vi skal på utstilling i helgen, og jeg har jo flere ganger nevnt at Jen er en veldig fin og mild hund. Men hun er litt sta noen ganger.. en ting jeg har prøvd å trene på er å «løpe» pent ved siden av meg, slik man gjør i ringen. Jen skal ikke løpe nei! Hun stopper opp og står der, rikker seg ikke av flekke, eller hun setter seg, og der sitter hun. Uttrykket hun har i ansiktet er veldig «haha, ikke jeg nei» Altså, er det greit å ta hunden i armene og løpe? (Nei, det var ikke seriøst, tror jeg..) 
At en så enkel ting skulle bli så vanskelig hadde jeg aldri trodd, hadde det enda vært i yngste valpeklassen vi skal delta i.. man regner jo med at de kan litt i den eldste klassen.
Alt det andre kan vi selvsagt, ikke!
Vi får gjøre som vi tenkte i utgangspunktet, ta det som en trening og kose oss 😀

I morgen er det bytrening på rett, det skal bli litt spennende. Greit å benytte anledningene når de kommer. I dag har Jen hvilt ut etter helgen, hun sov nesten sammenhengende til Tore hentet henne i dag.
Nå er Jen alene i 3-4 timer om dagen, og det synes jeg er ok. Har ikke lyst til å dra det ut så mye lenger enda. Det skal være greit og avslappende å være alene hjemme.
Etter jeg reiser på jobb så tar det alt fra 1/2 time til 1 1/2 time før hun legger seg til å sove. Hun bruker litt tid på forskjellige aktivitetsgreier, og kosedyr. Når hun har sovet så leker hun ofte litt mer, drikker vann, rusler litt rundt omkring, legger seg å leker litt mer, og etterhvert sovner hun igjen. Jeg er så glad for kameraet, merkelig at vi har fått til alt dette tidligere uten kamera.. 😛
Men siste tiden har jeg flere ganger glemt både kamera og Jen i lengre perioder om morgenen 😯 og jeg bare forter meg «inn» for å se, og der ligger Jen som oftest og sover, eller leker litt 🙄

Jen har ett og annet påfunnet som mildt sagt forbauser meg. I går når vi kom hjem fra turen så skulle jeg sette meg ned litt, tok frem en stol fra spisebordet, og i samme sekund satt Jen der 😯 som den største selvfølgelighet..

DSC_0132 (1) (650x800)

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..