En lærerik dag

Vi hadde meldt oss på «Bandhundtreff i Skjåk» i regi av elghundklubben i Gudbrandsdalen i helgen.
I går var det blant annet blodspor og ettersøk, midt i blinken for meg. En ting er hva man leser, en annen ting er hva folk sier, man kan spørre, og får sett på og trent selv.
Vi med de yngste hundene var samlet til å begynne med, så da fikk vi litt miljøtrening også 😀
Vi la noen små spor og gikk, her ble Jen veldig stram i båndet, hun så Tore gikk avsted med blod og skank.  Hun fant alt uten problem, men det gikk mildt sagt alt for fort.
Det var anledning til å spørre om det man lurte på, og slik er alltid greit. Pluss at man får mange tips som man ikke hadde tenkt over selv.
Etterpå var det lunsj, man fikk kjøpt en lunsjtallerken for 50 kr med mye god mat (grillskive, grillpølser med elg/hjort, og en med bl.a villsvin, potetsalat og lompe)
Etterpå var det litt forskjellig. Det var lagt spor så det var mulighet for å gå blodsporprøve, og det var lagt en del andre spor for de som ville trene.
Det var flere dommere der, og en av de ville bli med oss, og som la et par «spesialspor» til oss (Jen).
Vi gikk først ett, og så fortsatte vi på ett annet etterpå. Og etterpå fikk vi meget klar og tydelig tilbakemelding. Hvordan det gikk? Hadde tilbakemeldingen vært omvendt hadde jeg tatt det tungt.. Jen fungerte bra, og jeg ikke fullt så bra.. Neida, joda, noe lignende 🙂
Jen fikk veldig god kritikk syntes jeg, og hun gikk bra. Jeg fikk beskjed om farten min, den var alt for fort. Man kan ikke gå sakte nok, det visste jeg jo.. men så var det dette med teori og praksis da. Jeg hadde hengt meg litt opp i at man ikke skulle stoppe hunden, rykke i linen osv slik at man ødela for hunden, så jeg gjorde det jeg kunne for å holde følge med Jen. Andre sporet gikk hun ikke så veldig fort syntes jeg, bortsett fra opp en bakke på slutten.
Og så var det litt med lineføring, det hadde vi fått demonstrert tidligere på dagen også, og utrolig hvor enkelt det ser ut når det er noen som kan det, det går jo helt av seg selv!
Så farten og lineføring må jeg huske mest på (som om jeg kommer til å glemme det nå).
Vi brukte litt tid til å snakke etterpå mens Jen sto å koste seg med klauven, og fikk spurt om mye, og fikk mange tips.
Jeg lærte veldig mye denne dagen, og gleder meg til å fortsette med dette.

Det ble middag etterhvert, elggryte med salat og ris, smakte også veldig godt.
Det skulle være foredrag senere på kvelden, men vi dro etter middagen, hodet mitt var ikke helt «med» så var greit å finne medisin og slappe av litt.
Det fortsatte i dag, men det var mest for de med bandhund (elghund)

Program:
«Denne dagen blir det tur med egen hund i skogen, alle deltagere vil få 2 timer i skogen med dommer. Etterpå vil deltageren få en kort oppsummering av dommer. Har du lyst til å være med, men ikke har egen hund, kan du låne hund av arrangør«)

Vi snakket litt om å være med uten Jen, er jo interessant å se på de andre, men ble til at vi ble hjemme.
Jeg synes den jakthundprøven det var snakket om virker veldig spennende og morsom, men vi har litt «feil» hund til den prøven. Men skal ikke «klage», er mye jeg kan bruke Jen til som garantert er morsomt, spennende og interessant.
Tror det var 25-26 deltagere på treffet, mange grå elghunder, et par sorte elghunder og en bayer.. 😀
Vi med bayer var kanskje ikke helt i målgruppen, men jeg føler at jeg fikk utrolig stort utbytte av dagen i går, og er veldig glad for at vi ble med.

Bilder ble det knapt nok, jeg er elendig til å ta bilder i slike sammenhenger, bør skjerpe meg litt der. Men har ett, der er det en hundefører, en elghund og mye natur

DSC_0091 (800x450)

 

2 kommentarer om “En lærerik dag

  1. Jeg har jo gått noen få blodspor med Nairo, men det er lenge siden nå. Og ikke har jeg egentlig peiling på hvordan det gjøres, så istedenfor å bruke mengder av penger på et kurs, kan jeg nå heller bare spørre deg! 😀 :p

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..