Hjemme-alene trening med overvåkningskamera

Nå er vi i full gang med hjemme-alene treningen, og det går veldig greit.
Når vi begynte å tenke på denne treningen så oppdaget vi nokså fort at vi måtte vente litt med det, siden Jen ikke var klar for det. Hun reagerte litt mye på dette med at vi gikk fra rommet hun var i, osv. Selv om både jeg og Tore satt i stuen, så hylte og sutret hun når en av oss gikk. Måtte hun sitte alene bak grinden i stuen mens jeg var i gangen så hylte hun, selv om hun så meg. Med Amanda gikk alt dette av seg selv fra første stund, selv om vi ikke trente på det. Hun gikk på soverommet vårt for å sove, brydde seg ikke om vi gikk til et annet rom, selv om hun gjerne kom tuslende etter, osv.

Ingen hunder er like, og å fremskynde noe som Jen ikke var klar for var ikke aktuelt. Og så er det jo meg da.. jeg var ikke klar jeg heller 😂

For ikke så lenge siden begynte vi så smått å trene på dette, noen minutter. Og så var det dette med å komme inn igjen i riktig øyeblikk. Jeg vet veldig godt hvordan det skal gjøres, men noen ganger er det litt verre når man skal sette det ut i praksis.

Jeg var tilfeldigvis inne på en butikk for å kikke litt mens vi var nordover, fant en potensiell cache.. og så gikk jeg forbi en vegg med diverse kamera på. Jeg ble stående å kikke litt, og så kom det en bort til meg og demonstrerte litt med ett av kameraene. Etterpå angret jeg veldig på at jeg ikke kjøpte det. Men søkte litt, og fant ut at expert butikken her hadde det, så jeg var å kjøpte der.

Vi monterte kamera ved soverommet.. og gangen. Vi styrer kamera med mobilen/nettbrett. Kamera kan gå nesten helt rundt, opp og ned, så vi har oversikt over der Jen er når hun er alene. Vi kan høre henne, snakke til henne, zoome inn for å se bedre, ta bilder med kamera. Det er nattmodus, de fleste bildene jeg har tatt i dette innlegget er når det er nokså mørkt på soverommet, rullegardinen er nede.
Når det er bevegelse eller lyd der kameraet står mot, så kommer det varsel på mobilen, det er valgfritt (eller man kan få det på mail). Det kan være flere mobiler på samme kamera samtidig. Det er bare helt fantastisk for en valpeeier som er litt i overkant urolig for denne hjemme-alene treningen 😂  Overvåkningskamera er bare helt fantastisk!

Jen er oppe i 1 1/2 time alene, og det går så greit. Ordner til litt før jeg drar, passer på at det er et par leker tilgjengelig, og helst ett av de hun for øyeblikket har som favoritt. Et tyggebein som er trygt.. en kong med noe godt i, eller noe annet. I går tok jeg i bruk «dog brick» brettet, og det ble veldig vellykket.
Første tiden så brukte hun tyggebeinet eller kosedyr å ligge med i sengen (vår..) før hun la seg til å sove, nå legger hun seg uten videre i sengen vår etter litt, og sovner. Hun våkner også alene, går å drikker litt vann, leker seg litt, og er rolig.
Det frister å snike seg ut uten at hun ser meg, men jeg passer på å snakke til henne før jeg går, og når jeg står å har på meg sko så sier jeg at «nå går jeg, hade», passer på at hun ser meg, og så lukker jeg døren og går.
Hva som er riktig eller ikke for andre hundeeiere og valper/hunder vet jeg ikke, jeg har faktisk såvidt brukt den «snike seg ut», og det fungerte veldig bra. Det viktigste er at valpen/hunden føler seg trygg, og eieren da.. 😳

Buret hennes står ved siden av sengen vår med døren åpen (så hun ikke være i vår seng for å ha et sted å ligge), og nå siste par dagene har hun vært litt i det også, men der leker og herjer hun mer tror jeg. Men hun har ihvertfall valget. Buret skal jo etterhvert erstattes med hundesengen, men det er ikke før jeg er sikker på at Jen lar Kaos være i fred hele natten, og det kan ta tid.

Kaos kan ikke være så mye alene inne hos oss, han er litt for oppfinnsom.. men han sover jo på soverommet vårt om natta, og han må alltid bort å si godnatt til Jen ❤ (Egentlig så tror jeg han bare mumler «haha, jeg kan ligge hvor jeg vil»).

Jen er heller ikke særlig glad når jeg går ut med Kaos om morgenen, når hun ser at jeg og han går ut, da hyler hun faktisk. Men det er nok mer at Kaos går ut enn at hun blir alene, er ikke snakk om mange sekunder.

Jeg har tatt print screen av noe øyeblikk, så de er ikke så tydelige.

Screenshot_20170427-080551 (2) (627x800)

Screenshot_20170428-080907 (1) (630x800)

Screenshot_20170502-074524 (622x800)

Screenshot_20170502-074700 (618x800)

Screenshot_20170502-083625 (623x800)

2 kommentarer om “Hjemme-alene trening med overvåkningskamera

  1. Kan ikke huske jeg har hørt om noen som har brukt overvåkningskamera i hjemme-alene-trening før, men det er jo ganske genialt! Jeg er redd jeg hadde endt opp med å sitte og se på det hele tiden på mobilen 😉
    Hun ser jo rimelig avslappet ut der hun ligger, legger hun seg under dyna på egen hånd, eller har du lagt henne under der?

    Liker

    1. Hm, trodde det var helt vanlig jeg 😂 Det er veldig fint, spesielt for slike litt overbekymrende folk som meg. Jeg blir jo bare verre og verre 😱
      Hun sovner egentlig fort.. og så hører jeg om det kommer varsel på mobilen.
      Hun elsker å ligge under dyner, så det står hun for selv. Hun liker å ha det varmt hun her, så greit det går mot sommer.. 😄

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..