Morgenfugler

Dagen i dag startet med at vi lå lenge.. til klokken var nesten syv! Og det var nok jeg som gjorde at Jen våknet, i dag også.. Forhåpentligvis blir hun slik at hun fint kan sove uansett hvem som står opp når. Kaos sover både til ti og elleve selv om alle andre står opp, slik var Chakira også. Amanda sto hele tiden opp med meg, til og med om natta om jeg ble syk og måtte opp. Om jeg klarte å «liste» meg opp og på badet, så tok det ikke mange sekunder før det sto ei å «snøftet» utenfor døra. Men hun la seg jo bare til å sove på badet når hun fikk inn, så greit nok 🙂

Slik så Jen ut når jeg skulle stå opp, for selv om hun våkner og ikke vil komme ut av buret, så er det heller ikke aktuelt å ligge igjen..

DSC_0220 (640x360)

Var fint vær å være ute på i dag, så har blitt både skogstur og «noen» turer ute i hagen. Noen ganger har hun det så travelt at hun bare såvidt blir med på bilde..

DSC01933 (640x427).jpg

Jen hadde også hørt at «oksehaler» skulle være godt.. så da må jo andre haler være bra også.

DSC01918 (640x427)

Jen er veldig hengslete for tiden, og plutselig er hun også veldig lang. Hun vokser så i rykk og napp, som de fleste andre valper, kan til tider være noe pussig å se.

Vi har nå bytt helt over til et annet tørrfôr, som jeg er litt spent på.
Er et forholdsvis nytt merke, leste en del om det, og likte det jeg leste. Et par ting jeg ikke liker så godt, men man kan ikke få alt. Prisen syntes jeg var høy, og man får ikke rabatt uten at man kjøper  90 kg. Men med en valp så blir ikke prisen så veldig gal likevel, så får vi se hvordan hun fungerer på det etterhvert.
Hun får også litt våtfôr morgen og kveld, kommer nok til å fortsette med råforing som tilleggsfôr, da det er sunt, Jen liker det, og fint med variasjoner.
Det er så stor forskjell på hunder og fôr at det ikke finnes noen fasit. Om fôret er aldri så bra så vil det alltid være noen hunder som ikke kan spise det. Amanda fikk bl.a både Orijen og Acana, som skal være veldig bra i forhold til ingredienser. Men når Amanda spiste bare det så fikk hun diaré, så måtte alltid ha våtfôr til. Og det er veldig greit å kunne fôre på bare tørrfôr i perioder synes jeg, spesielt om man er ute å reiser litt.
Kaos får Taste of the Wild igjen, etter det ble «bare» han.. så får vi se om eventuelt Jen blir å å prøve det senere. Er jo lettvint med samme fôr til begge hunder også, men nå får jo Jen valpefôr, så de må få av hver sin sekk uansett.
Det finnes uansett så mange forskjellige typer fôr at det stort sett vil være noe som passer de fleste.
Jen har ikke fått noe av «vår» mat, enda 🙄  Det er veldig godt å kunne sitte å spise i fred og ro, enn så lenge..

6 kommentarer om “Morgenfugler

 1. Awww, det trøtte, vakre ansiktet, krøllet opp inn i dyna! Har du sett noe så vakkert! ❤
  Nairo er grei på morgenen. Hvis jeg må opp om natta, så legger han seg i gangen oppe mens jeg er nede på do. Når jeg kommer opp igjen, legger han seg inntil meg i senga resten av natta. På morgenen står han opp sammen meg, og legger seg umiddelbart til å sove når vi kommer ned, uansett om jeg skal på jobb eller ikke.
  Det er snodig hvor stor forskjell det er fra hund til hund når det gjelder fôr. Nairo tåler ikke våtfôr, uansett hvor mye jeg skulle ønske at han gjorde det. Jeg er veldig fornøyd med Acana Grassland, men i det siste har han blitt blass i pelsen. Nå kan det ha med årstiden å gjøre, så jeg bytter ikke fôr før våren er over og vi har fått badet han, jeg håper det er alt som skal til. For det er mye å ta hensyn til når det gjelder mat til han, både smak, at han må ha relativt mye fett for å holde vekta, men samtidig ikke så mye fett at avføringen blir bløt og at han dermed får problemer med analkjertlene igjen. Og så er jo magen hans litt sensitiv, så det må passe der også. Så jeg håper inderlig at vi slipper å bytte fôr.
  Når det gjelder tigging, så har jeg vært ekstremt konsekvent med å aldri gi hundene mat ved stuebordet eller kjøkkenbordet. Dermed har jeg aldri hatt en hund som syter når vi spiser. MEN! Jeg har ALLTID hatt hund som tigger når maten lages 😉
  Jøsses, så mye jeg hadde på hjertet i kveld! *ler*

  Liker

  1. Det er slik «pent», ett av de flotteste bildene jeg har av Amanda er ett som egentlig ikke finnes pent, men jeg elsker det bildet. Det er også et slik «morgen» bilde ❤
   Det er strevsomt når man må passe på for mye med maten og hund, heldigvis har vi vært heldige med alt slik med de siste hundene. Men vet så alt for godt hvordan det er med hund som ikke legger på seg, og som er småspist. Det hjelper ikke at de reagerer på forskjellig heller. Håper det bare er forbigående med Nairo nå, og at årstiden spiller inn. For nå har han jo fungert så veldig bra en god stund?
   Jeg har heller ikke gitt mat ved bordet.. og det skjer ikke nå heller. Men å miste mat (ikke "miste" 😉 ) har skjedd, og spesielt når man lager mat. Og så er det jo andre som bare synes at hun/han "måå" jo få smake litt..
   Men det er uansett ikke snakk om å ha hund siklende ved siden av seg når man spiser, må fint legge seg.
   Ja men det er da bare koselig 😀

   Liker

   1. Det er gjerne øyeblikksbildene som blir de beste bildene. For selv om de ikke er teknisk gode, så formidler de en stemning som treffer oss midt i hjertet 🙂
    Han har fungert strålende på Grasslands i lang tid, så jeg håper også det er forbigående. Får se uti juni om det er like ille da. Avføringen er helt fin, heldigvis.
    Når vi har spist ferdig i stua og går på kjøkkenet med tallerkner og sånt, så står Nairo allerede klar på kjøkkenet og venter på en liten smakebit av restene 😉

    Liker

    1. For å ikke snakke om de bildene man ikke rekker å ta!
     Her har vi vært ute på do i -13, og det går heldigvis greit å gjøre begge deler med dekken på. Jg er litt spent på Jen og vær når hun blir voksen, men finnes så mye godt og praktisk av klær, så noe finner vi.
     Avføringen er jo noe av det som er greiest å se på om fôret fungerer,så krysser fingrene.
     Synes denne vinteren har vært veldig rar med hunder og røyting, Kaos har vært veldig av og på. Ser rundt omkring at mange andre har «slitt» med det samme, sikkert været som har variert for mye.
     Nå har det heldigvis ikke vært noe røyting på lenge, så håper det vedvarer til «vinterpelsen» skal av.
     Rester er fantastisk, her var det ett av barnebarna som måtte ha igjen rester til Amanda. Var det tomt på tallerken så måtte h*n få påfyll så det ble rester.. 😉

     Liker

     1. *ler* Ja de bildene er absolutt de beste 😉
      Håper de gradene kryper fort oppover hos dere! Vi hadde -5 klokka 6, nå er det et par pluss.
      Vinteren har jo vært mild, så jeg forstår at pelsen til disse hundene blir litt forvirret. Nairo fikk plutselig ekstremt tykk pels på brystet for en måneds tid siden, så det var vel det han fikk av vinterpels denne sesongen.
      Awww, søte barnebarnet! ❤ 😀

      Liker

      1. Joda, nå er det -5 😀 Vi er jo vant til det, men litt kjedelig når man har liten valp, men kunne jo vært enda verre.. Men er sool, så egentlig er det bare helt fantastisk ute 😉

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..