Nesten ferdig

Det har tatt litt lenger tid enn jeg trodde, av forskjellige grunner, men nå nærmer det seg et ferdig resultat! Koften min, som jeg startet på for en tid siden.. *host*
I sommer fikk jeg ikke strikket noe pga mangel på garn, det viste seg at akkurat den fargen var utgått. Jeg fikk litt av ei som jobbet på butikken her, men det ble jo selvsagt ikke nok. Etter å ha trålet nettbutikker så fant jeg en som hadde fargen inne, og jeg fikk kjøpt meg to nøster!
Så hadde jeg en skulder som ga meg litt problemer, så da turte jeg ikke strikke annet enn bittelitt nå og da. Pluss at jeg strikker ikke så raskt at det gjør noe, ihvertfall ikke mønster.
Koften betyr litt for meg også, siden jeg hadde så mye koselig selskap underveis. Det ble noen bilder av Amanda og koften på bloggen underveis, og det er bare litt av det.
Jeg hadde håpet på å få den ferdig i fjor, og den ble jo nesten det da, forsåvidt.. Jeg har strikket selve koften ferdig, har igjen å klippe opp midt foran, strikke «ettellerannet» sy på pyntebånd, og knapper. Jeg gruer meg noe utrolig til å sy og klippe opp, men det må jo gjøres.
Jeg prøvde «koften» nyttårsaften, og den passet perfekt (selv om det da var en genser..)
Jeg har endret litt på mønster/farger, men er veldig tilfreds med den. Slik ser den ut som genser

dsc00896-800x710

dsc00900-800x534

Skal se om jeg husker å ta bilde når den blir helt ferdig.

 
Jeg må jo ha et nytt «stort» prosjekt.. Jeg kjøpte to mønster i fjor høst, islandsk mønster (?).. de har ligget på vent så lenge.

dsc00908-800x498

Når jeg fant ut hvem av de jeg skulle strikke så ble det litt trøblete med garn, jeg vil ikke ha det garnet som er brukt originalt. Jeg er bra sikker på at jeg vil klø av det, og jeg vil ha en genser jeg kan bruke uten å klø. Så mens jeg funderte på hvilket garn som kunne passe, så kjøpte jeg en pakke med garn og oppskrift, denne

dsc00904-800x534Denne er helt fantastisk flott grønnfarge på, og lodden.. det tenkte jeg egentlig ikke over på forhånd. Men den er veldig enkel å strikke, og raglanfelling :-)
Jeg skulle legge opp masker i romjula når vi var borte, flaks. Jeg plundret litt, så fikk god hjelp til å legge opp, vil si at jeg slapp å legge opp etter å ha prøvd to ganger.
Så får jeg lete videre etter mer passende garn til den islandske genseren min,noe som sikkert ikke haster slik veldig..

6 kommentarer om “Nesten ferdig

 1. Åh, for en jobb du har hatt! Ikke noen pustepauser i det hele tatt nesten, bare telling! Flinka 🙂
  Av de islandske likte jeg veldig godt den helt til høyre, ser nesten litt indiansk ut i den fargekombinasjonen (mønsteret minner meg om drømmefangere).
  Er den grønne en tykk genser? For selv om jeg ikke tror jeg noensinne prøver meg på å strikke genser igjen, så styrer jeg uansett unna de tykke. Blir altfor varme å ha på seg inne på jobb, jeg må ha lettere varianter. Og ute på tur bruker jeg sjeldent ull bortsett fra når vi har pause.

  Liker

  1. Jeg var faktisk inne på tanken om å hoppe over mønsteret til jeg kom opp til bærestykket (?), men så tenkte jeg at det får bare ta den tiden det tar, og ble jo ferdig til slutt 😛
   Er den jeg sannsynligvis skal strikke, men må finne garn som passer i forhold til tykkelse og slik.. så mønsteret og str passer.
   Den grønne er utrolig lett og luftig, er strikkepinne 6 😀 Men antar at den blir varm, er alpakka. Og kan vaskes i maskin.. 😛
   Hadde det ikke vært for raglanfellingen så hadde jeg nok ikke strikket den nå, men da slipper man sy i ermene og alt det medfører.
   Jeg synes det er litt greit å ha noe litt større å strikke på, og som du ser så tar jeg tiden det trenger, og litt til 😛 Viktig å kose seg med det man driver med 🙂

   Liker

 2. Den hadde sikkert blitt fin uten kryssene nederst, men den ble jo ekstra fin med de 🙂
  Åh, så spennende! Gleder meg til å se når du har funnet garn! Ta en titt på garnius.no, de har ofte rabatter og har godt utvalg i garn. Jeg handler bare der 🙂
  Alpakka funker dårlig på jobb, uansett hvor lett og luftig den blir 🙂
  Jeg er også inne på tanken om å strikke noe større, for jeg begynner å bli lei kluter. Men samtidig trenger jeg liksom ikke gensere og kofter da jeg ikke bruker det. Så da vet jeg ikke helt hva jeg skal strikke når jeg har strikket ferdig alle prosjektene jeg har liggende. Godt jeg faktisk har noe liggende, så jeg har god tid til å finne neste 🙂

  Liker

  1. Viser seg at det ikke er så enkelt å finne garn som har samme strikkefasthet osv, men nekter å bruke så mye tid (og penger) på en genser jeg ikke kan bruke uten å klø meg fra vettet. Så får se det litt an, har jo god tid.. 😛
   Alpakka blir nok sikkert varmt ja, så slik sett lurer jeg litt på når jeg skal bruke den.. men fin er den, hehe.
   Man kan jo strikke gensere og kofter i tynn ull, eller bomull også. Eller du kan strikke genser til Eileif 🙂 Det viktigste er ihvertfall at man liker det man strikker, ellers blir det bare kjedelig, og ikke nødvendigvis ferdig heller.

   Liker

 3. Hvis vi skal strikke noe vi vet at vi ikke kommer til å bruke, får vi heller gi det bort eller selge det 🙂
  Kjenner at jeg er litt tilbakeholden på å strikke gensere altså, skummelt med armhull og halshull og alt det der 😉

  Liker

  1. Når det er rundfeling eller raglanfelling, så slipper man å tenke på at ermene skal «passe», slik sett er det merkelig at jeg bare såvidt har strikket det 😛
   Halsen er stort sett grei å tilpasse synes jeg, på den ene eller andre måten 😀
   Jeg har jo strikket en del gensere gjennom årene, så da er det jo forholdsvis enkelt. Gruer meg hele tiden mest til sy/klippe, når det er nødvendig. Nå slipper jeg det 😀 På koften jeg har strikket nå så er det nok noen småfeil, men pytt 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..