Nyttårsaften, nytt middel til lydredde hunder

Nytt middel for hunder som er lydredde, (vel, nesten nytt) viser seg at ikke så mange vet om det.
Dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle skrive tidligere, men hadde glemt bort alt sammen til nå.
Mange som har hund vet hvor vanskelig det kan være med en hund som er redd for fyrverkeri og lignende lyder. Vi har hatt en hund som var helt vettskremt, og slik unner jeg ingen hund å ha det. Vi har hatt hund vi dopet ned, aldri mer! Det var ikke den virkningen jeg trodde og håpet på.
Vi har heldigvis hatt hunder som ikke har reagert noe på nyttårsaften siste årene. Men jeg vet at det kan snu, til og med uten at jeg vet hvorfor.
Man kan aldri gardere seg for alt som «kan skje», men noen ting er så opplagt at man skal ta hensyn.
Vi bor på et sted som det ikke er så mye av slik før nyttårsaften, og det er heller ikke mye nyttårsaften.  Det gjør alt så mye enklere, men dessverre ikke så enkelt for alle.

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget nå er at jeg i fjor leste om et nytt middel som ikke gjorde at hunden ble døsig, Sileo. Kan lese om det her, felleskatalogenher, norsk kennel klubb, og her, forskning.no. Siste linken er et veldig fint innlegg på mange måter synes jeg, anbefales virkelig!
Ang Sileo, jeg har ikke brukt det på noen hund selv, og håper jeg slipper. Men om man har en hund som kan ha behov for det, så kan det være greit å lese litt om det, og så snakke med veterinæren sin. Man må ha resept for å kjøpe det, heldigvis. Kan også være greit å se på bivirkningene av sileo, man vet aldri på forhånd hvilken hund som får lette eller tyngre bivirkninger. Har lest flere steder at Sileo ikke gjør hunden døsig, noe som er veldig positivt.

Om hunden er skuddsikker, så er det ingen garanti for at den ikke blir redd på nyttårsaften, det er ikke det samme.
Ta hensyn uansett om du har dyr eller ikke, så de fleste kan få en fin avslutning på det gamle året, og en fin start på det nye året.

fyrverkeri-kopi

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..