Gikk å gikk

Jobber veldig lite for tiden, starter tidlig og går hjem tidlig, bokstavelig talt. I dag når jeg gikk hjem var det fremdeles mørkt, heldigvis tok jeg med en refleksvest når vi dro i morges. Det var lyst når jeg kom hjem igjen da, lysner litt etterhvert. Det tar meg ca en time å gå hjem, kan ikke si at jeg løper.. Går flere busser på morgen, men slik det har vært nå så er det bare fint å gå. Og siden jeg ikke jobber så mye så har jeg så absolutt godt av den turen.
Når jeg kom hjem var det å spise frokost, slappe av litt, sele på Kaos og opp i skogen en tur. Hadde kommet litt snø igjen i natt/morges, slik at det var hvitt igjen. Heldigvis tok jeg på broddene, for under snøen var det hard blank is..

Like opp i her var det utrolig mye harespor, og videre oppover var det spor etter elg, hjort, rådyr, rev og ekorn. Og etterhvert som vi gikk oppover så så jeg at Kaos tydeligvis hadde lukten av noe, men det kunne jo være alt fra ekorn til elg.. etter sporene vi hadde sett. Han ble veldig opptatt i skråningen nedenfor veien, heldigvis.. for på oversiden av veien danset et rådyr oppover, et stort et også. Kaos var så opptatt at han så det ikke 😯 Det er jakthunden sin det.. Jeg var bare glad han ikke så det, men syntes det var litt rart han var så opptatt på feil side. Vi fortsatte oppover, han gikk fremdeles nede i skråningen og holdt på med sitt, hva det nå enn var så var det veldig spennende. Jeg holdt meg på veien, og plutselig dukket det opp tre rådyr på veien foran meg. Jeg hadde jo gått å sett på Kaos for å se om det dukket opp noe spennende nede der, og når jeg da så på veien igjen så sto rådyrene der. Rådyrene gikk langs veien et stykke før de heldigvis stakk til skogs, Kaos så fremdeles ingen dyr.. men da var vi nesten oppe der rådyrene dukket opp, og til ikke vanskelig å se hvor de kom fra, skråningen.. Kaos ble mildt sagt ivrig 😀
Vi kom oss nå videre, og fortsatte bortover veien litt etter krysset. Når vi skulle nedover igjen så fikk Kaos gå med langt band til vi var nesten der rådyrene var, han glemmer ikke så fort.. jeg fant ut at det tryggeste var et litt kortere bånd, heldigvis. Ble litt anstrengende nedover et stykke, men været var flott, jeg hadde sett flere rådyr, så humøret var på topp. Jeg synes det er like moro hver gang jeg får sett eller møtt på dyr i skogen (unntaket er nærgående elg), selv om det skjer ofte.
Etterpå var det bare å hjem for å fyre i ovn.

dsc_0010-2-800x450

 

2 kommentarer om “Gikk å gikk

  1. Høres deilig ut! Artig å se hundene jobbe intenst med spor, og ikke minst hvis man får sett dyret selv og ser hvor de forsvinner videre, for så å se om hunden plukker opp sporet akkurat der.

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..