Hvordan strikke babysokker

Å strikke sokker til babyer er enkelt siden de er så små, og det går fort, spesielt om man har en enkel oppskrift med bilder, steg for steg er er en fin ting.

Åpne denne siden sokker til barn her . Det du ser er en sokk jeg har strikket av Trysil superwash ullgarn med 36 masker og strikkepinne 4, den ble ca størrelse 23, noe som er til små barn, men ser du på neste bilde og størrelsen på den, så er det til baby.

img_4388-800x647

Så strikket jeg en sokk av Viking baby ull, 36 masker og strikkepinner 3,5, den ble ca størrelse 16-17.

dsc00373-800x521

For litt mer sammenligningdsc00364-800x534

 

Likt antall masker, men ulikt garn og størrelse på strikkepinnene gjør en forskjell på mange størrelser på sokkene.

 

Hvordan strikke sokker til baby: Du bruker samme oppskrift som den til barn, som er linket til lenger oppe her, med noen små forandringer.

Første forandring er tynnere garn og tynnere strikkepinner (jeg brukte Viking babyull og strikkepinne 3,5) Du starter og fortsetter helt likt som oppskriften til barn, til du kommer til Hælen:

Hælstrikking/hælfelling: så tar du og strikker 18 av maskene sammen på en pinne, slik at du har to pinner med 9 masker på hver, og en pinne med 18 masker på.
Strikk så glattstrikk fram og tilbake med de 18 maskene ca 3 cm.

Så fortsetter du til: Du har nå 12 masker på strikkepinnen, strikk 6 masker rett på en strikkepinne, og 6 masker rett på en annen strikkepinne –> Plukk opp (45 masker fra kanten (bruk strikkepinnen med 6 masker på og «dra» garnet gjennom kantmasken). Strikk de to neste pinnene på vanlig måte. Ta opp (45 masker på kanten.

Strikk (89 masker rett på neste pinne, strikk de to siste maskene rett sammen, strikk så de to neste pinnene på vanlig måte. Strikk de to første maskene sammen på neste pinne, strikk så de resterende (89 masker rett. Fortsett med samme felling slik til du har 9 masker på alle strikkepinnene. Her kan du felle til du har igjen bare (7) 8 masker også, om du synes sokken blir for bred «tvers over»

Så er det å følge resten av oppskriften på barnesokkene.

På babysokkene har jeg strikket bare rett, etter hælen. Vanligvis strikker jeg to rett og to vrang, dette for å få en smalere sokk, og også fordi jeg liker det. Til babysokker er det kanskje enklest å strikke bare rett, dette er litt hva man liker og synes er best selv.

Det er ikke sikkert du får samme str på sokkene du strikker selv om du strikker med samme garn og strikkepinner som meg, da dette er veldig individuelt. Noen strikker stramt og andre løst, og så er det de som strikker akkurat passe. Man må nesten bare prøve seg litt fram, og de oppskriftene jeg har på sokker er veldig lett å forandre størrelse på.

Oppskrift til sokker til større barn og voksne finner du her, og i kommentarfeltene på innleggene om sokkene kan det være en del tips og hente, og ellers er det bare å spørre om det er noe man ikke forstår, eller lurer på ang sokkene.

10 kommentarer om “Hvordan strikke babysokker

 1. Gi meg 5 pinner og garn, og jeg skal love deg at både pinner og garn blir kastet så langt bort som overhodet mulig! Hater det! Men jeg er veldig glad for at det finnes dere som liker det, sånn at jeg har deilige strikkasokker i skuffen 🙂
  Jeg holder faktisk på med et tips fra deg nå, nemlig leggvarmere. Aner ikke hvordan de blir, vi får se 🙂

  Liker

  1. Hehe, heldigvis finnes det noe å strikke som passer alle 😀
   Leggvarmere er veldig godt å ha, og man kan strikke med to eller fem pinner, regner med at du ikke har så mange flere enn to.. 😛

   Liker

 2. Tro du meg, her er det rundpinne det går i! :p Men jeg strikker frem og tilbake, og så syr jeg sammen på langs når jeg er ferdig, akkurat som jeg gjorde med de pulsvarmerne jeg strikket i våres 🙂

  Liker

  1. Åja, selvsagt, det tenkte jeg ikke på en gang. Men finnes jo små rundpinner også.. da slipper man å sy 😀
   Jeg kjøpte et par små, eller det heter vel korte.. rundpinner i vinter eller noe slik, jeg syntes nesten det var litt tungvindt, men er vel vanen tenker jeg.

   Liker

 3. Så lenge omkretsen av det jeg strikker er så liten, tror jeg a: at det ikke finnes korte nok rundpinner, og b: at det bare blir knotete hvis det finnes korte nok rundpinner. Det funker helt fint å sy, og da slipper jeg også spenningen i om jeg har lagt opp passe antall masker, da kan jeg bare prøve rundt beinet frem til det blir perfekt 🙂

  Liker

  1. Tror b stemmer bra, jeg syntes ikke så mye om de jeg brukte, om jeg ikke husker feil. Var ikkeklar over at det fantes så korte rundpinner før da heller.
   Får håpe der ferdige resultatet kommer på bloggen 😀

   Liker

 4. Det ferdige resultatet kommer, uansett om det blir bra eller ikke 🙂 Har noe annet jeg skal vise frem først, må bare somle meg til å ta noen skikkelig bloggete bilder fra alle vinkler først :p

  Liker

 5. Hei. Jeg skjønte ikke helt hva du mente i det avsnittet der det står også fortsetter du til:
  Hjelpe meg med dette? 😮

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..