Ny hund

Ett av de vanligste spørsmålene jeg har fått etter i sommer er om jeg skal ha ny hund, og ja det skal jeg.
Har prøvd å være uten hund en periode for «lenge» siden, det gikk jo ikke så bra, så det ble ny hund.
For meg så er det ikke bare en hund, men så mye mer.

Men, når det blir ny hund vet jeg ikke. Det kjentes og kjennes så feil ut med noen ny hund nå. Før har vi vært å hentet hund samme dag som vi har avlivet forrige hund, det var planlagt slik. Men det som kjennes greit ut en gang er ikke nødvendigvis riktig en annen gang.
Vi har jo Kaos her mye, men han er ingen erstatning for ny hund, Kaos er Kaos.. han har vært og blir her på vanlig måte uansett hva som skjer.
Så når det blir noen ny hund her vet jeg ikke, jeg regner med at når tiden er der så vet jeg det, om det tar en mnd eller et år.
Jeg vil ikke ha noen ny hund bare for å ha en hund, jeg vil ha en hund som for meg blir min nye hund.. jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal forklare det, men det må være riktig.

Blir det ny boerboel?

Det er også et spørsmål som går igjen. Eller, det folk spør om er om jeg skal ha samme hund som Amanda igjen. Og for å være ærlig så vet jeg ikke.. Boerboel er den rasen som jeg så absolutt kjenner jeg føler er min rase.
I utgangspunktet så var det utseende jeg falt for, før jeg leste om rasen og møtte en boerboel. Etter jeg møtte og har hatt rasen selv, så er jeg enda mer der at det er min rase.
Joda, jeg vet at noen kan synes det er litt rart, spesielt de som kanskje ikke kjenner rasen, men visste om Amanda.. Amanda hadde en del «ytterpunkter» som ikke er helt vanlig hos rasen.
Boerboel er uansett ikke en enkel rase, men det skremmer ikke meg fra å ha rasen igjen, jeg vet og kjenner til rasen, og med erfaringene Amanda ga meg føler jeg meg bra sikker på rasen.
Det som gjør meg litt i tvil/usikker eller hva jeg skal si.. er at jeg ihvertfall nå vet at jeg ikke vil ha noen nye boerboel med samme farger som Amanda. Mørk brindle boerboel liker jeg ikke..
Nå har jo fargen og masken på rasen lite å si, slik egentlig. Det er jo hvordan hunden er som er viktig, hjelper ikke med «riktig» farge på hunden om den ikke er helt bra i hodet, eller syk. Men, jeg er såpass ærlig at jeg synes fargen betyr noe, i utgangspunktet. Igjen et lite men, vi har hatt raser som jeg aldri i verden hadde ville valgt i utgangspuktet.. og de har vært flotte hunder som jeg har vært veldig glad i. Så jeg vet at til slutt har det lite å si.
Det som er sikkert, ihvertfall 99 % sikkert, er at jeg vil ha en voksen hund. Det er også 99 % sikkert at jeg vil ha en tispe, mye pga Kaos, men også fordi jeg trives med tisper.
Jeg får aldri noen ny Amanda, jeg vil heller ikke ha noen ny Amanda. Amanda er og blir min «en gang i livet», og er kanskje det som gjør at jeg er bittelitt usikker på dette med boerboel en gang til, ihvertfall nå.
Uansett hvilken rase, hvilken hund jeg skal ha så vet jeg at jeg kommer til å bli utrolig glad i hunden, akkurat det er jeg ikke i tvil om. Så får tiden vise hva som skjer. Om et år sitter jeg vel her med en voksen boerboel tispe som er helt lik Amanda i farger og maske liksom.

 

Livet uten hund er på en måte enklere uten hund, men jeg vil ikke ha et enklere liv på den måten. En hund gir meg så mye, mye som jeg egentlig ikke klarer å forklare, men regner med at en del forstår hva jeg mener.

IMG_3539 (350x400)

dav
dav

 

 

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..