Litt av hvert

Da er helgen snart over, igjen.. og har vært som overskriften sier, litt av hvert. En mystery, ettersyn/vedlikehold, Amanda er litt «sykmeldt» igjen, og en dnf med litt spesiell bekledning.

I går var jo 11. juni, og fant man en cache så fikk man en souvenir. Vi hadde vel noen å velge, og merkelig nok så ble det en mystery. Må sies at denne var veldig grei, til og med jeg kommer fra slike blå spørsmålstegn.

Jeg hadde mange små planer utover helgen, men plutselig fant vi ut at vi skulle se om det gikk å sjekke cachene på Aursjoen. Ingen som har logget de enda i år (noe som ikke er rart siden snøen ligger mange steder i fjellet enda), men desto større grunn til å sjekke. Det er en liten trail/serie som jeg er veldig tilfreds med, og overraskende nok så viste det seg at det var mange andre som likte den også. Jeg trodde ærlig talt ikke den skulle bli noe særlig besøkt, så det er morsomt med logger fra der.
Vi tok med Amanda og kjørte oppover, veien var snøfri og fin hele veien, var en del biler parkert underveis, men vi var helt alene på den digre parkeringsplassen.

Så tok vi i vei, alle cachene bortsett fra den siste  var fine og tørre. Loggene, byttetingene og alt var tipp topp, var bra med bytteting i en del av de også 😀
Vi måtte lete en «god stund» etter en av de, jeg trodde den var borte. Og tenkte, hvor smart er det ikke å dra på vedlikeholdsrunde uten å ha med en ekstra cache! Det var selvsagt slik ca nesten halvveis på runden også.
Jeg har da liggende bokser som passer hjemme, og det burde vært en selvfølge å ha med en cache. Minner meg om den gangen vi skulle legge ut en annen cache, og jeg hadde lagt igjen gps’en, Tore trodde ikke på meg.. men det var tilfelle, så vi måtte tilbake, med stige..
Vel, heldigvis fant vi plutselig boksen, en av de største på hele runden, og den lå der den skulle også.
Siste boksen var det litt kondens i, så skal følge litt med på den. Var ikke verre en at jeg tørket det bort med litt tørkepapir.

Litt bilder fra turen GC5XYM3

IMG_4125 (800x533)IMG_4120 (800x533)IMG_4134 (800x533)IMG_4135 (800x533)IMG_4147 (800x533)IMG_4198 (800x533)

Vi hadde perfekt turvær hele turen, jeg gikk i kort tights, og en tynn genser, og det var varmt. Jeg hadde med en tynn vindtett jakke, for var sikker på at det skulle bli kaldt/vind,men neida.
Det var litt snø noen steder, stien var dekket et par steder også, men heldigvis ikke der cachene var. Vi hadde heldigvis med GPS, tar ikke sjansen på å huske hvor alle cachene er på en slik runde.

Når vi dro oppover så nevnte jeg på at det var ikke en eneste sau noe sted.. se hva som møtte oss på parkeringsplassen

IMG_4210 (800x533)

Vi møtte på sau ned til parkeringsplassen også, og kom en stor henger med sau mens vi gikk siste del av stien. Når vi kjørte nedover igjen var det sau «alle steder», merkelig..

Det var en veldig flott tur, og greit å se at cachene hadde greid seg så bra gjennom vinteren, var tross alt i fjor jeg la den ut.

Vi laget middag, slappet av, Amanda også.. og sent i går kveld når jeg var ute med henne så skjedde plutselig «noe», halen datt ned.. Det var altså så rart, og jeg ble bare stående å se på henne, og visste (sannsynligvis) hva som skjedde, vannhale (watertail).
Ingen av våre hunder har hatt det før, så da er det jo en selvfølge at Amanda får det.. Neida, vannhale er noe som er veldig vanlig. Jeg vet ikke om noen boerboel som har hatt vannhale, men vet om en del andre hunder, og har lest om det mange ganger også, så jeg «visste» hva det var med det samme det skjedde.
Men hvorfor hun har fått det, det vet jeg ikke, og klarer ikke å finne noen forklaring heller. For hun har ikke vært borti noen av de tingene som ofte er grunnen til vannhale. Så da får vi bare se det an noen dager, det skal gå over etter kort tid. Skal uansett snakke med dyrlegen i morgen tidlig.

I dag fant vi plutselig ut at vi skulle sjekke Nøttelitens øy.. og dro avsted, vanskelighetsgraden var «bare» 2, så det skulle ikke by på problemer.. terreng var 4.5, men man har da klær.. Jeg dro på meg vadebuksen til mannen, han gikk i shorts..

thumbnail_IMG_20160612_104241 (603x800)

 

Vannet gikk til litt over knærne på det høyeste, var kanskje litt enklere og lavere vannstand lenger oppe.. kjente strømmen godt, så var veldig greit med en stav å støte seg til.

Når vi kom over så begynte vi å lete, strevde litt med å finne noe nullpunkt, fikk et lite tilleggshint av CO, men det hjalp da ikke. Så etter å ha lett litt til ga vi oss, tilbake så var plutselig ikke vadebuksen tett lenger.. ble veldig våt.
Senere dro noen andre tilbake (som også hadde lett etter den før) og fikk ftf 🙂

Følte meg litt ferdig med cacher for helgen og hadde en del annet å gjøre også, så Tore dro alene til en annen cache, og fikk ftf. Den tror jeg hadde ligget ute en uke eller noe sånt, og nå i kveld dro han avsted også, og fikk enda en ftf. Kan kanskje se ut som det ikke er så lurt å ha med meg å lete etter cacher..

Har fått «en del» logger i helgen siste tiden.. det nærmest raser inn, veldig koselig. En av de var på en cache jeg ikke hadde sjekket enda i år, av loggen så kunne jeg lese at cachen var på riktig plass, og loggen tørr og fin. Veldig greit når folk er så greie å opplyse om tilstanden slik.

Og nå fikk jeg beskjed om at «Kurre» hadde luftet seg litt i kveld, håper det var geocachere..:-)

8 kommentarer om “Litt av hvert

 1. Vakre Aursjoen! Åh, som jeg gleder meg til å komme tilbake opp dit!
  Jeg aner ikke hva vannhale kommer av, kan det skje bare sånn helt plutselig?
  Ah, det er FTF’er han er på jakt etter, den mannen din 😉 Ikke noe rart han drar ut opptil flere ganger på én dag da :p
  Den vassinga tror jeg at jeg skal droppe gitt, det ser både kaldt og litt skummelt ut.

  Liker

  1. ja, tenkte på turen vår når vi gikk der, og den ene cachen! 😀 Den var i god stand enda.
   Ja tror at det bare kan komme helt plutselig, er ikke helt sikker. Men ser helt ut som vannhale, og hun oppfører seg slik også, så får høre hva dyrlegen sier i morgen.
   Hehe, nei han er nok ikke så ivrig på ftf, så det var mer tlfeldig. Den turen som var bilde av på fb, var nok like mye turen. Og den andre var egentlig en annen cache han skulle finne (som ble dnf), og så kom det en nye en akkurat da, snakk om flaks 😀
   Neida, med vadebukse var det helt greit, men nå har vi ikke det lenger.. ser at det kan være greit å ha.. spørs om Tore skal ønske seg ny snart 😛

   Liker

 2. Plinga d sjå dein som ha lagt ut cacher når d bli logga eit funn? Eil ikkje funn mæ kanskje… 🙈 Summe må bli flinkare t leite… Konsentrasjonen bli dårlegare utover dagen såg e fredag.. Men e fæ attende å leite så går d vel bra t slutt 😉 Artigt æ d ivertfall.. Å e som absolutt ikkje skulle få denna dilla der da…😜 😂

  Liker

  1. Ja, når det blir logget får den som har lagt ut cachen en mail 🙂 Om det blir logget funn, ikke funn eller notat så blir det alltid en mail, veldig koselig 🙂
   Vi sliter enda med mange av de «enkle» cachene, så det er veldig opp og ned. Men det som er litt rart er at neste gang man kommer der, så finner man ofte cachen veldig fort.
   Men noen ganger er cachen faktisk borte også, av forskjellige grunner, så er viktig å logge at man ikke finner også, slik at den som har den får sjekket etterhvert.
   Hehe, man kommer ikke unna.. er man først bitt 😛
   Men det som er så fint er at man kan drive på helt som det passer en selv, og etter hva man orker. Kan være greit å se på vanskelighetsgraden og terrenggraden noen ganger, og så er det sjelden feil å spørre om tips og råd om det er noe 🙂 Noen ganger kan man få ekstra hint også, om man står helt fast 🙂

   Liker

   1. Bortover der var det dårlig med hint.. 😉 Men de skulle vel ikke være av de vanskeligste forsto jeg 😊 Men helt greitt å ikke finne også, selv om jeg av natur er litt for trå til å gi meg… 😜
    Føler seg igrunn en smule lur når man helt alene, bare med hunden som selskap (hun lurer foresten veldig på hvorfor det plutselig har blitt så mange stopp på turene våre.. Trasking på samme plass i flere minutter av gangen.. 🐕🤔😁) å leter etter plastikk ender… 😂😂

    Liker

    1. Den stien er av de enkleste ja, men noen ganger blir man «blind» og ser ikke hva som er foran. En av de ble forresten borte før første gikk turen, men det er ny der nå. Så noen ganger forsvinner cacher.
     Alle cachene på den stien er forresten i trær, lav høyde også 🙂
     Amanda liker dårligst å være med å legge ut, da vil hun helst hente cachen igjen! Mange steder er det veldig fint å gå med hunder, da blir det en vinn vinn situasjon 😀

     Liker

     1. Enig 👍 Så d bli nok minst cacher som æ ette vegen for åss.. Greitt å kombinere leitingje mæ trim for både to og firbeinte 😊

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..