Amanda på Tverrfjellet

Vi snakket om å dra til Peppes i dag, men isteden ble det en ny fjelltur, Tverrfjellet  GC6H63K

Jeg hadde jo lest beskrivelsen, 1 km og 300 høgdemeter, joda.. Tror ikke jeg skal dit igjen med det første..
Mange turstier opp til fjell og slik går i sikksakk, denne var stort sett rett opp, fra første meter! Men vi tok en del pauser oppover, og kom oss opp til toppen innen rimelig tid, som ble en time.. Vi hadde flott vær, litt varmt noen steder, og Amanda koste seg oppover. Merkelig hvor lett til beins den hunden kan være noen ganger.

Når vi nærmet oss toppen på turen i dag og jeg så nedover, så fikk jeg en følelse av at det kunne bli litt mer problematisk nedover enn oppover, jeg ble jo nesten svimmel av å se nedover.

Cachen ble funnet raskt og greit, heldigvis! Jeg liker fjellturer for å finne cacher, men da må det for min del være enkelt å finne cachen. Både den i går og den i dag var det veldig gode koordinater på, fine hint, og enkle å finne. Da blir turen veldig vellykket også.
Jeg synes det er veldig fint å finne flere/mange cacher på en dag, men med en flott fjelltur så er det greit med en cache som mål 🙂 Klager ikke om det finnes flere enkle på veien til toppen/målet heller.

Mens vi var oppe der og så på utsikten og tok bilder, kom det en turgåer til, han gikk dit selv om han ikke skulle finne cachen! Merkelig hva folk kan finne på.. 😀 Amanda fikk nå kjeftet litt, men roet seg etterhvert, helt til han skulle gå.. det er ikke riktig at folk går sin vei når de først har kommet. Det har vi merket her hjemme også, kommer det folk, da skal de helst bli her.

Jeg sliter litt med knærne nedover, og turen i dag ble litt drøy nedover pga det, men vi kom oss nå ned etterhvert.

Ble noen bilder denne gangen også, på bildet med bare utsikt kan man se stedet vi var på i går, nesten helt til høyre på bildet, vi har mange fine turmål her i Skjåk.

Litt av kommunesenteret Bismo i bakgrunn

IMG_3714 (800x533)

Her oppdager Amanda at det kommer andre oppover til ossIMG_3723 (800x533)

Ser du stjernen på bildet, så er Krossen (turen vår i går) under denIMG_3730 (800x533) – Kopi

Så er det nedover, Amanda er like lett til beins nedover som oppover. IMG_3732 (800x533)

Her kunne hun være glad Tore holdt i kobbelet, hun holdt på å gli nedover. Var langt og bratt nedover der. Men hun koste seg i snøen 🙂IMG_3740 (800x533)

Tore satte seg på en stein, Amanda hoppet rundt og opp på samme stein, skulle han sitte der så skulle hun også.IMG_3748

I morgen er en ny dag 😀

 

6 kommentarer om “Amanda på Tverrfjellet

  1. Hehe, jeg er ikke så god form, og det merkes oppover. Men det gjør veldig godt å gå slike turer, en sjelden gang. Jeg foretrekker nok de vanlige fjellturene våre til vanlig 🙂

   Liker

    1. Til vanlig så synes jeg det er greit med «vanlige» fjellturer også, blir litt mer kos.
     Jeg fikk litt over 100 etasjer på fitbitarmbåndet mitt i går på turen opp til Tverrfjellet, dagen før fikk jeg 200 etasjer, for første gang.. Og den turen med 100 etasjer var mye tyngre enn den med 200 etasjer. 100 etasjer får jeg på skogstur her også, uten at jeg er så sliten, så er litt hvordan turen er. Men det er litt godt med slike «tyngre» turer en og annen gang synes jeg, spesielt om det er en cache på toppen 😀

     Liker

     1. Følelsen av å stå på toppen når man har slitt for å komme dit er selvsagt mye bedre enn følelsen av å bare ha gått på flatmark. Og det kommer også an på hvor mye man har å bære på. Skal Eileif og jeg noen gang på fjelltur med overnatting, skal det helt klart planlegges slik at toppene kan tas uten noe tungt å bære på.
      Cacher er gulerøtter for å komme seg mange steder 🙂

      Liker

      1. Jeg har tendensen til å ikke tenke så mye når jeg pakker 😛 Men jeg bærer det selv sier jeg, så da så. Nei jeg tenker jo litt i forhold til vekt, men er litt med hvilket terreng det er, hvor lenge man skal være borte osv. Jeg synes det er greit å kose seg med mat og drikke når man er på tur, så har nok noen unødvendige kg der ja.
       Ja, cacher er absolutt gulrøtter 😀

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..