Klipping av hundens klør, myter eller fakta

Klipping av hundeklør er noe jeg har skrevet om en del ganger på bloggen her, merkelig det der.. Her kommer et nytt innlegg om klør, og en veldig interessant og lærerik link lenger nede i innlegget

 
Det går greit å klippe Amandas klør, og det har det jo gjort lenge, men den lange perioden der vi måtte ha hjelp til det var slitsom. Det er ingen ønskesituasjon å dope en hund for å klippe klørne, men må man så må man. Det er direkte skadelig å la en hund gå med for lange klør, og det blir også vondt. Blir det vondt, så blir det ikke enklere å klippe klørne, og man befinner seg snart i en vond sirkel.
Da Amanda måtte dopes for å få klippet klørne sine så var det ikke andre alternativer, hun var ikke redd eller sint, men helt hysterisk og panisk. Hvorfor hun var slik vet jeg ikke, for var bare jeg som hadde klippet klørne hennes før dette. Har skrevet en del om dette før, og hvordan vi gjorde det osv.
Nå klipper jeg stort sett bare klørne til Amanda uten noe stress, men har en skål med middagspølser, gode kjøttbiter eller annet på kjøkkenbenken, jeg synes det er greit å fortsette med «premiering», og Amanda vet at det vanker noe ekstra godt, og jeg må vaske gulv etterpå.. makan til sikling skal man se lenge etter, men det er verdt det.

Uansett, når vi var hos dyrlegen her en gang i vinter så lurte jeg på om hun ikke kunne ta klørne også, siden jeg slet med å få de «korte nok». Jeg klippet og klippet sa jeg, hver eneste uke, men det hjelper liksom ikke. Da sa hun at det kunne jeg bare la være, var ikke bare meg som trodde man skulle klippe og klippe.. Det hadde ikke så mye for seg å klippe hver eneste uke, om man ikke må. Og etter litt forklaring så var jeg så absolutt enig med henne. Husker ikke helt hva og hvordan hun sa det, men hun viste meg litt og hvordan og slik, og mye av det er forklart på en veldig grei måte i denne artikkelen her. (slik bør du ikke klippe hunden klør)

 
Dette med nerven som vokser ut med kloen og alt dette er noe som har veldig godt feste hos hundefolk, leser om det nesten daglig, så grunnen til dette innlegget er for å dele litt mer om hvordan det egentlig er.
Selvsagt finnes det hunder man sikker bør klippe klør på hver uke, men jeg er også sikker på at det er mange som stresser unødvendig med dette.
Noen mener at man ikke skal høre hundens klør i gulvet når den går.. vel, akkurat det er ikke til å unngå med Amanda. Etter de gangene hun har vært dopet ned og klørne klippet så kort som har vært forsvarlig, så hørte vi klørne i gulvet.

Dette med hundeklør er noe som går igjen ofte hos de med hunder, sammen med noen få andre ting. Skal skrive om en av de andre tingene med det første også, som selvsagt er noe «vi» sliter med.

Skitne klør er helt ok når vi er ute synes Amanda 🙂

skitne hundeklør

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..