Tennbriketter

Mange steder er sesongen for tennbriketter over, men jeg bruker de nå og da enda. Når man står opp til -10 i april, og er 17 grader inne, ja da er det godt å kunne fyre opp i vedovnen.
Jeg har skrevet om tennbriketter en del ganger før.. og at jeg sliter med en del av de. Greit da, i noen tilfeller er det nok meg og ikke tennbrikettene som er problemet. Men uansett så er det greit å ha tennbriketter som virker. Må forresten ikke glemme de hvite opptenningsposene.
De hvite posene er som oftest mye dyrere enn de brune brikettene, i utgangspunktet.. når man bruker en hvit pose eller ti brune briketter så blir regnestykket litt annerledes.
Jeg har prøvd briketter og poser fra mange forskjellige merker og steder, prisene har vært fra 30 kr boksen til 100 kr boksen, og har endt opp med ene boksen med de hvite posene er desidert best.
Om vinteren når det er kaldt og vi kommer hjem fra jobb samtidig, så er det stort sett Tore som fyrer opp i ovn, det går mye raskere.
Jeg gidder sjelden legge ved riktig i ovnen heller.. legger den bare slik det passer, men vet jo hvordan det skal gjøres. Er noe med hva man gidder, og jeg har flere ganger nå i vår fått gjort opp i ovn uten tennbriketter, poser, aviser eller noe annet «hjelpemiddel», det er jo bare å velge riktig ved, størrelse, tykkelse og slik, og ta med noe never inn. Ligger alltid en del never, rusk og rask i vedskålen, og har man ikke det, så har man vel en kniv. Jeg har sittet med det også, så er ikke det at jeg ikke kan.. men man vil jo gjerne ha det litt lettvint.

Tore kom hjem med en pakke tennbriketter i vår, og sa jeg burde prøve. De er slike brune.. men ok jeg kan jo prøve, og jeg sa at nå skal jeg bare gjøre som jeg vanligvis gjør, og bruke en brikett, så skal vi se om de er så bra.
Med tanke på å skrive noen ord om de uansett resultat, så tok jeg en del bilder underveis.
Resultatet er under her, jeg tok ikke tiden, men var ikke mange minutter det tok (Heidi’s vedfyring minutt for minutt 😀 )

IMG_3225 (640x448)

IMG_3230 (640x427)

IMG_3233 (640x498)

IMG_3234 (640x480)

IMG_3243 (640x383)

IMG_3254 (640x427)

Dette tok bare noen få minutter, og jeg ble imponert!
Nå er det forhåpentligvis litt begrenset hvor mange ganger jeg trenger å fyre i ovn fremover, så resten av brikettene skal gjemmes til høsten, så får jeg se hvordan de fungerer etter noen mnd lagring.

De ser forøvrig slik ut

norske tennbriketter

tennbriketter norske

Pst, var ikke fyr i ovn når jeg tok disse bildene..

6 kommentarer om “Tennbriketter

 1. Det fins ikke noe mer irriterende enn ved som ikke tar fyr! Og selvsagt er det vedovnens skyld, eventuelt fyrstikken, eventuelt.. iallfall ikke meg!

  Ikke vet jeg, men jeg tror det er personlig..

  Ønsker deg en fin og varm kveld!

  Liker

 2. I høst/vinter kjøpte jeg en eske med brune briketter fra ei som solgte til inntekt for klassetur. De har vært helt glimrende. Men jeg har også kjøpt de hvite posene som du har snakket om, så jeg er spent på hvordan de funker.
  Her i huset fyrer vi opp ganske forskjellig. Jeg vil gjerne ha vedkubber i 3 størrelser, helt små til oppfyring, litt større som en overgang, og så så store som mulig til selve fyringen. Eileif kjører nesten på med de største fra første stund. Og selv om han stort sett er flink til å fyre opp, så er det oftere at det slukker for han enn for meg :p

  Liker

  1. Det er ihvertfall sikkert at det er stor forskjell fra merke til merke, og type. De runde tønnene til 29,90 blir ikke mye billige å bruke for meg ihvertfall 😛
   Når jeg henter inn ved bruker jeg å ta med litt av hvert, men plutselig er det igjen bare store kubber inne,og da sitter jeg gjerne en time for å gå det til å ta fyr, enn å gå ut etter annen ved 😂 Ikke så ofte det har skjedd da, meg har skjedd før, og skjer nok igjen 😠

   Liker

   1. Nei, må man bruke 8 dårlige men billige briketter, så er det bedre å bruke 1 bra men dyr.
    Jeg fyrer ikke opp hvis det bare er store kubber inne, da sier jeg til min kjære at han får gå ut og hente. Lat jeg? Nei, ikke egentlig, men jeg vet at det ikke ligger ferdig hugget oppfyringsved i vedboden, derfor er det hans jobb 🙂

    Liker

    1. Hehe, vi har stort sett alle typer størrelse av ved ute i vedskjulet, må bare finne den, og hvis ikke så synes jeg det er helt greit å finne øks og kløve veden om det ikke er for store kubber. Har slitt med å få løs igjen øksen noen ganger 😛

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..