Påsketur i skogen

Var på tide med en skikkelig skogstur igjen i går, og det var bare så fantastisk! Nesten alt av snø var borte, var litt nede der vi startet og noen få flekker her og der. Var veldig enkelt å unngå de, men Amanda fikk bestemme selv, så da ble det litt snø.
Hun fikk gå stort sett dit som hun ville, og det ble selvsagt mye å spise.. jeg hadde tenkt å koke noen gulrøtter å mose i går kveld (vi egentlig skulle bort i morges, men det ble ikke noe av), siden jeg antok at hun kom til å bli litt dårlig i magen, men hun tålte det tydeligvis. Hva hun spiste vet jeg ikke, men ble nok en del dritt etter hjort, sikkert noen døde lemen osv.. Hun får ikke lov å spise slik, men når vi går på den måten vi gjør har jeg ikke mulighet til å se hva eller hvor før det er for sent, så da blir det slik.. Har gått bra hittil, så da satser jeg på at det fortsetter slik.
En annen ting som er litt verre er at hoggormen våkner igjen denne tiden, her er jo mye av den, men jeg har jo enda ikke sett den, og håper det også fortsetter, vil si at Amanda ikke treffer på noen. Vi bråker såpass også, så forhåpentligvis skygger den unna pga det.

Noen bilder fra turen i går

IMG_2858 (800x533)

IMG_2861 (800x533)

IMG_2866 (800x533)

IMG_2891 (800x533)

IMG_2900 (800x533)

 

Vi skal virkelig kose oss på turer framover nå, denne årstiden er så flott. Vi hadde bare 4 varmegrader i går når vi gikk, men var stille, og sola tittet frem må og da også. Så nå er det slutt på 20 kuldegrader eller skareføre, ihvertfall noen måneder..
Jeg kommer helt sikkert til å klage over alt av elg fremover, og kalving og alt det der, men vi bør klare å komme oss gjennom det på en grei måte i år også.
Sauene bekymrer jeg meg ikke så mye for, de går der bare..  Apropos sau, jeg tror Amanda kan gå på en skikkelig smell senere i vår. Det er strømgjerde like oppi her, og Amanda har selvsagt flere ganger måttet stikke nesen sin borti det når vi skulle gjennom en grind. Jeg var veldig påpasselig i fjor, og holdt Amanda helt inntil meg når vi gikk gjennom grinden, og det gikk bra. Nå i vinter har vi også gått gjennom grinden hele tiden, men Amanda bare måtte snuse på strømgjerdet.. når hun sto å ventet på at jeg skulle åpne grinden. Så mye for å passe på liksom. Jaja, vi får ta det som det kommer, hun blir vel ikke å snuse så mange ganger på det, når strømmen kommer på.. Det verste som kan skje er at hun får strøm og nekter å der senere, og det er ikke noen krise det heller, vi kan gå andre steder.

2 kommentarer om “Påsketur i skogen

 1. Her er det foreløpig veldig vått og ekkelt å gå de fleste steder (enda verre enn om vinteren når man faktisk kan gå på snøen). Gleder meg til det tørker opp litt 🙂

  Jeg er livredd for huggorm når jeg er ute i skogen med bikkjene. Prøver hele tiden å ha øyne på alle sider av hodet, og spesielt på stien foran oss, men bikkjene liker jo å løpe noen meter i forkant. Har du kortisonpiller med deg på tur? Har vurdert å be om det gijen, hvis dyrlger fortsatt gir de ut da… Jeg husker jeg hadde en sånn tønne på halsbåndet til Tinka, med kortisontabletter tilfelle huggormbitt.

  Ønsker dere en riktig god påske !

  Liker

  1. Jeg er redd huggormen i perioder, men så glemmer jeg den. Blir Amanda bitt så må vi bare komme oss til bilvei raskest mulig, men samtidig ikke gå for fort pga spredningen av giften. Har ikke mulighet til å bære henne uansett.
   Jeg har igjen kortison som ikke har gått ut på dato enda, siden den gangen hun gikk på det. Men jeg er veldig usikker på dette med hunder, hoggormbitt og kortison, så jeg tenker at jeg kan ha med, og så høre hva dyrlegen sier, om hun blir bitt. Vet at en del dyrleger mener det gir falsk trygghet, og det hjelper vel ikke på annet enn hevelsen, ikke sikker. Men det skader ikke å ha med, og så eventuelt gi om man får ja fra dyrlegen.
   Takk for det, og en riktig god påske til dere også 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..