Havregrøt til to og fire

Uken snart ved veis ende, igjen. Barn og barnebarn dro igjen i dag. Men er ikke så lenge til vi skal ha barnebarna en helg.
Amanda spiste «to» porsjoner havregrøt til frokost, med syltetøy og rosiner (vet at hunder ikke skal ha rosiner, men regner med at et par rosiner går greit, spesielt til Amanda.. her kan man lese litt om det, og litt til) Når barnebarna er her blir det veldig variert i kosten på Amanda, det er stas å gi henne mat. Jeg vet de fleste tingene hunder ikke skal få, men mye pga tyngden til Amanda så blir jeg ikke bekymret for en rosin, drue eller sjokoladebit en sjelden gang.

 
Kaos har vært hjemme hos seg selv nesten hele uken, og kom hit igjen i kveld. Blir noe fram og tilbake, men han er så godt kjent at det ikke gjør han noe. Veldig lett og grei hund å ha med å gjøre, når han ikke drar ut kontakten til fryseren..

Amanda er jo også stort sett.. lett å ha med å gjøre, selv om hun har veldig egne meninger noen ganger. Jeg er veldig glad hun ikke er en valp, eller unghund lenger. Hun har alltid vært en kosete hund, og vært veldig glad i nærhet, men kan ikke «beskylde» henne for så mye ro hele tiden i den perioden..  men det skulle nå bare mangle også, igrunn. Valp er valp.. og unghund er unghund.. dessverre er det mange som tror hunder går fra valp til voksen, og får seg en overraskelse underveis. Fremdeles tror mange at hunder er voksne når de er ett år..

 
Amanda er alene hele dagen når vi er på jobb, så er veldig sjelden hun er alene ellers, da er hun som oftest med, eller hun har noen hos seg.. og jeg synes det er helt ok at hun har noen hos seg, selv om jeg kan se at noen synes det er å «dille».
En dag forrige uke hadde jeg skikkelig migreneanfall, medisinen tar smertene etterhvert, men blir fryktelig «sliten» etterpå, så når vi kom hjem fra jobb så var Amanda ute i 30 sekunder og tisset, spiste mat når hun kom inn, jeg dro over meg et teppe og la meg på sofaen (Tore var borte) og Amanda kom å la seg bak/på føttene mine, og lå der i to timer sammen med meg. Jeg våknet uthvilt og bra igjen, og så glad for å ha en hund som Amanda. Om hun skjønte at jeg ikke var helt i form tviler jeg litt på, men samme det liksom.

Ble en godbit på senga i går kveld, flotteste Amanda 😀

IMG_2420 (800x533)

 

2 kommentarer om “Havregrøt til to og fire

  1. Nairo har alltid vært flink til å ta livet med ro når vi tar det med ro. Er sikkert flere raser som har den egenskapen, men Lapphundene er kjent for å ha en vel fungerende av-knapp. Men, han forstår ikke helt det når noen er syke. Der var Arkas mye flinkere, og han var også mer glad i nærhet enn hva Nairo er. Men det tror jeg er mer en Nairo-greie enn en Lapphund-greie, for jeg vet om mange Lapphunder som er glad i nærhet 🙂

    Liker

    1. Det er veldig godt å ha en slik hund, spesielt når det er perioder der en «må» ha det, eller trenger det. Amanda er utrolig glad i kos og nærhet, nesten for mye i perioder. Men det er jo koselig da 🙂

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.