Kulden fortsetter

Jeg har hørt om katter som ligger under ovner man fyrer i, Amanda er litt større enn en katt.. og vi har jo ikke slik kjempestor ovn heller

IMG_2166 (800x659)

Vi har det vanligvis kaldt om vinteren her, og er inne i en kuldeperiode nå. Siden jeg ikke har vært helt i form så har det vært minimalt med annet enn lufteturer siste tiden.
I går kveld gikk vi ute såpass lenge i hagen at det var ei som fikk problemer når vi skulle inn, for da kom Amanda plutselig på at hun måtte jo på do før vi gikk inn.. og det er ikke så enkelt når man begynner å fryse på føttene.
Så lenge Amanda er i bevegelse så går det helt greit å være ute en stund, til og med ned til -25. Vi har hatt løpeleker rundt omkring i hagen med den temperaturen uten problemer. Fordelen med å være i hagen er at det er kort vei inn igjen.
Når vi går på tur er jeg litt mer forsiktig, spesielt siden Amanda har lett for å fryse på føttene. Det er ikke enkelt å bære henne hjem.. Jeg måtte bære en annen hund en gang pga kulde, hunden la seg bare rett ned.
Nå fant jeg potesokker som er veldig gode i fjor vinter, men vi har ikke fått brukt de i vinter enda. Og når Amanda har på sokker og dekken, da kan hun være ute «lenge», hun trives faktisk selv om det er kaldt (og hun ikke fryser på føttene).
Boerboel er kanskje ikke så perfekt til norsk kulde, men er utrolig hva man kan hjelpe til med, og om man bruker litt sunn fornuft så går det bra.
Man skal forresten være litt obs på testikler, patter, ører og hale når det gjelder kulde og forfrysninger på hunder (det gjelder katter også, og når jeg snakker om katter, de har ikke vett til å ikke gå ut om det er for kaldt! Det er eieren som må bruke vett og holde katten inne)
Kulde kan være så mye, ettersom hvor man bor i landet. Noen synes det er forferdelig når det er -10, andre når det er -20, og det har jo litt å si klimaet ellers også, og hva man er vant til. Jeg synes det er «ok» ned til -20, etter det synes jeg det er kaldt, men dessverre er det ikke unormalt at det er både -25 og -30 her. Vi hadde et par vintre for få år siden da det ble -40.. det var kaldt!
Uansett, se på været og hunden og kle på hunden det som trengs om den ikke er «laget» for å være ute, du kler jo på deg selv når det blir kaldt 🙂

 

Amanda med vinter dekken, jeg synes det er viktig med et dekken som dekker litt av skulder/lår, det gjør både dette og det vi har av ull.

IMG_0351 (800x533)

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.