Strikke og lese

To av de tingene jeg «savner» mest er å kunne strikke og lese som jeg gjorde før, før konsentrasjonen ble så som så.
Jeg strikker og leser enda, men det tar tid.
Jeg starter på bok etter bok, men mister tråden (om jeg i det hele tatt finner den..) og jeg som leste flere bøker i uken tidligere. Det gikk stort sett i krim, men en del andre bøker også, for å ikke glemme serieromanene. Hvor mange serier jeg har liggende fra tidligere vet jeg ikke, men for en del år siden så leste jeg utrolig mange av de. Jeg synes det er veldig fin avkobling, og koser meg med en ny bok i en serie jeg følger.
Nå følger jeg ikke så med lenger hvilke serier det er som blir utgitt, men har funnet meg to som jeg liker veldig godt.
Det kom en ny serie i fjor eller noe.. Jordbærdamene, det er en serie jeg liker veldig godt, og ble første serie på noen år som jeg begynte å kjøpe fast (abonnere). Har vel kommet 9 bøker til nå, og jeg henger fremdeles med 🙂
Så begynte min datter med en serie som jeg fikk fire bøker av i romjula, nå har jeg kommet til bok nr 3!
Serien heter Breidablikk. Forfatteren er den samme som har skrevet Havets datter, Thea, og Hverdagsengler, jeg har alle de seriene.
Jeg synes det er veldig greit å kunne ha noe å koble av med, og for å se litt humoristisk på det så har jeg jo litt lenger glede av hver bok jeg leser nå, siden det tar litt lenger tid 🙂

IMG_2159 (800x788).jpg

Det finnes en og annen krimboken jeg leser hele av også, men det er de færreste. De fleste blir ikke engang halvlest. Men jeg vet jo aldri hvem som er bra, og hvem som fenger, så da er det bare å starte på en ny en.. Jeg gidder ærlig talt ikke lese noe jeg ikke synes er bra, bare fordi jeg har begynt på den.

Så var det dette med strikking, jeg synes det er veldig morsomt å strikke, og før strikket jeg mye, hele tiden.. Nå går det stort sett i sokker, men før jul fant jeg ut at jeg tok sjansen på å begynne på noe større, og fant noe jeg virkelig hadde lyst til å strikke/ha.
Fant ut at det var greit å strikke noe som er litt tidløst, siden det sannsynligvis tar sin tid.

IMG_2154 (800x533)

Min datter strikker også en del, hun er en del raskere enn meg.. I romjula hadde hun med noen votter hun strikket på, og en strikkebok med bare votter i. Jeg begynte å bla i boken, og det var utrolig mange flotte votter i den, og plutselig kom jeg over et par som var veldig flotte. Jeg falt så for disse vottene

IMG_2139 (800x533)

 

Det var selvsagt mønsteret jeg falt for først, men fasongen på vottene er jo også veldig flotte. For å ikke snakke om hvor godt de passer til det jeg strikker, om man ser på fargene.
Jeg var snar om å ønske meg fødselsdagsgave 😀
Jeg har strikket votter før, men det er slike man tover, og jeg ser ikke meg selv strikke slike votter med slik mønster.. Så da er det greit å ønske seg sjiraffvotter.

4 kommentarer om “Strikke og lese

 1. Du vet jo hvordan det er med meg og lesing 😉 Jeg har faktisk fremdeles bøker igjen fra sist jeg fikk en bunke av deg!
  Strikking har jeg fått mer og mer sansen for, men stort sett er det jo bare enklere ting. Jeg kan ikke sånt som å øke masker og slikt, så da begrenser deg seg hva jeg kan strikke. Men jeg koser meg med det lille jeg gjør, og det er jo hovedsaken 🙂

  Liker

  1. Og bunken her vokser og vokser 😉
   Øke masker er enkelt, jeg bare slenger tråden rundt strikkepinnen jeg.. neida, men kan du legge opp (når du starter med noe å strikke, jeg er ikke så inne i dette med hva det heter det forskjellige) så kan du å øke masker, jeg gjør det på denne måten, selv om det sikkert er mange måter å gjøre det på. Men det viktigste er som du skriver at man koser seg med det man gjør.

   Liker

   1. Du klarer ikke helt å la være å kjøpe, nei 😉
    Hvis jeg absolutt må strikke noe hvor jeg trenger å øke masker, så skal jeg nok finne ut av det. Har heldigvis flere strikkekyndige på begge jobbene, så jeg har nok av folk å spørre. Pluss at man har jo tilgang til det o store internettet, og der er det så mange tutorials både skriftlig og videoer at det ordner seg alltids 🙂
    Er forresten akkurat ferdig med et miniprosjekt, holdet på med et megaprosjekt, og skal igang med et annet megaprosjekt, så det blir nok litt strikkeinnlegg på bloggen etterhvert 😉

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..