Strutsementalitet

Noen ganger er det litt overraskende å oppdage at man har et snev av strutsementalitet..

Jeg har migrene, har hatt det i mange år, men det går egentlig «greit», slik stort sett.. Med min hukommelse så er det veldig lett å skrive det nå når jeg ikke har anfall.

Jeg bruker forebyggende medisin, men de hjalp egentlig bare første mnd, men de er jo veldig bra til andre ting.
Så har jeg medisinen jeg bruker når jeg får migreneanfall, den medisinen fungerer stort sett utrolig bra.
En lang periode tidligere så hadde jeg veldig til motforestillinger mot å bruke disse medisinene. Medisinen er jo slik at til raskere man tar de når man kjenner at et migreneanfall starter eller kommer, til raskere og bedre virker den. Men i lang lang tid så tenkte jeg ofte at det går nok sikkert over.. som om det gjør det! Tror ikke jeg en eneste gang opplevde at et migreneanfall forsvant slik plutselig av seg selv.
Jeg måtte jo ta medisin uansett til slutt, med det resultat at det tok lenger tid før den virket osv. Man skulle da tro at jeg hadde lært til neste gang, joda på en måte, men så var det neste gang der igjen..
Selvsagt er det ikke bra å spise medisiner i hytt og vær, men man må jo ta medisinen når man trenger de, man gjør det ikke for moro.
Det finnes en del tilfeller der man må gå på smertestillende over en periode, dager, uker eller lenger. Da får man beskjed av legen om å ta medisinen x antall ganger i døgnet, og ikke vente til smertene blir forferdelige.. (jada, jeg har vært der også..) Da fungerer ikke de smertestillende som de skal. Det er en grunn til at legen sier hvordan og hva man skal ta av medisiner. Og i slike tilfeller man skal ta smertestillende jevnt over en periode, er jo for å slippe å få så forferdelig vondt.

Nå har jeg heldigvis blitt litt mer realistisk, og tar medisinen så fort jeg kjenner et anfall kommer/har begynt. Men.. det er selvsagt et lite men der. Før skrev jeg opp i min syvende sans når jeg hadde anfall, for å ha en oversikt, det ble litt så som så noen ganger, om jeg husket på å skrive opp.. gadd å skrive opp.. om boken var i nærheten.. husket på det.
Så oppdaget jeg hodepineappen, den er kjempefin. Kan registrere medisin, både forebyggende og migrenemedisinen. Når man får anfall, hvordan de er (styrke) osv osv. Med noen enkle trykk på mobilen er alt registrert, og man kan (som jeg fant ut for ikke lenge siden) sende alt over på mail til seg selv, anbefales.

IMG_1706 (640x427)

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..