En kort natt

Jeg syntes jeg sto opp tidlig i går morges, klokken fem.. Så i morges skulle jeg ligge litt lenger, tenkte jeg..

En eller annen gang i morges så «våknet» jeg nesten av noen lyder, jeg hørte noe, men var ikke skikkelig våken, og med det samme jeg oppfattet hva lyden var så våknet jeg på sekundet, akkurat sekundet for sent, Amanda kastet opp, i sengen sin. Og med det samme jeg sto opp så kastet hun opp en gang til, og så hoppet hun ut av sengen sin, og jeg bare rev av alt som var av tepper på madrassen, akkurat tidsnok.
Amanda hadde kastet opp bare væske, så det var trukket nesten gjennom teppene, litt flaks oppi det hele. Det som ikke var flaks var at det hadde kommet mellom madrassen og sengen, og ned på sengebunnen, så måtte tørke og vaske litt.
Amanda sto å «siklet», det gjør hun oftest etter noe slik. Jeg tenkte vi skulle gå å legge oss i stuen, siden hun ikke kunne bruke sengen sin. Men Amanda ville ikke roe seg, ikke så rart egentlig, så vi gikk ut en tur isteden. Amanda var på do noen ganger, og til slutt gikk vi inn igjen.
Klokken var fire når jeg våknet av lyder, og nå var klokken blitt nesten fem. Tenkte at det var jo litt tid å sove på likevel, så vi la oss på sofaen. Amanda hadde jo vært ute, så det måtte til en rask vask. Siden vi har så liten sofa så må vi jo ligge veldig tett.. så mine føtter ble liggende sammen med Amanda sine, og slik litt etter fem i morges fikk jeg skikkelig pedikyr av Amanda. Hun tok for seg forlabbene sine, og siden ene foten min lå blant hennes føtter ble den med også. Tror hun var redd for at jeg skulle trekke til meg foten, for hun la ene foten sin over for å holde den fast 😆
Til slutt sovnet hun, og jeg lå bare å tenkte på at alarmen på mobilen skulle gå snart, så det ble ikke mye avslapping. En halvtime er liksom ikke nok å få søvn på, så da sto jeg bare opp og smurte niste til oss på to. Etterpå så surfet jeg litt her og der på nett, og så fikk jeg ordnet til sengen hennes igjen før vi dro.
Var ikke helt i form selv heller, men ikke slik kvalm kvalm, bare «uggen», det startet tidligere på kvelden, så hadde ikke noe med hva Amanda gjorde.

Etter slik «episode» så pleier ikke Amanda å få neste måltid, men jeg hadde ikke hjerte til å la henne være uten mat så lenge, så det ble en liten håndfull med fôr før vi dro på jobb.
Hvorfor Amanda kastet opp vet jeg ikke, men er jo slik som skjer uten noen «spesiell grunn» også, så vi dro på jobb og jeg håpet det beste..
Var veldig spent når jeg kom hjem i dag, men alt var ved det normale, Amanda fikk maten sin i ettermiddag og alt har vært normalt etterpå også, så da gjenstår det å se hvordan natten blir.. for å ikke snakke om når vi står opp!

IMG_0586 (800x533)

2 kommentarer om “En kort natt

 1. God bedring til dere begge!
  Jeg er også lys våken i det sekundet Nairo begynner å brekke seg. Snodig det der, at man våkner så umiddelbart av den lyden. Og de kaster jo alltid opp på tepper eller lignende, aldri rett på gulvet. Leste nylig at de muligens gjør det fordi de instinktivt vet at oppkastet da blir borte/trekker inn, men om det er noe sant i det, aner jeg ikke.

  Liker

  1. Takk 🙂 Jeg er nok egentlig ikke syk, bare ikke helt i form :p Det som er så rart er at jeg blir litt bedre hver gang jeg spiser, så da spiser jeg, ofte!
   Amanda begynner å smatte på en spesiell måte like før hun spyr, så var nok det jeg hørte, men ikke våknet helt 100% av, men den lyden når det er akkurat for sent før det kommer ut er utroolig gjenkjennende, og da er jeg lys våken på sekundet.
   Tror det er sant dette med hvor de kaster opp ja, da Amanda var valp og hadde de oppkast og diare «greiene» så løp hun inn når vi var ute, for å kaste opp på et teppe, dyne eller noe slik. Og selvsagt så rakk hun det akkurat også.
   Er jo noe lignende før de blir «husrene», det hjelper veldig ofte å fjerne tepper o.l.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.