Bobilmas

Vi har jo gjort oss ferdige med første ferietur med vår nye bobil, Mystery. Hittil er jeg svært så fornøyd med bilen, og håper virkelig det ikke dukker opp noe overraskende senere med den. Vi gikk for kjøp av privat selger denne gangen, noe som ikke var i tankene tidligere, når man skulle kjøpe så dyr en bil.. Jeg trodde jo at man måtte kjøpe hos forhandler for å «sikre» seg.

Det som forundret meg mest i vår leting etter bil var den minimale interessen fra noen forhandlere, noe jeg også skrev om i en innlegg i en gruppe på fb tidligere.
Jeg luftet litt frustrasjon over noen forhandlere/bobilselgere (nevnte ingen ved navn eller noe, bare generelt) en morgen for en tid siden (før vi kjøpte Mystery), i en fb gruppe. Fikk en del gode råd, og noen som hadde vært borti det samme.
Kom en del navn på firma som folk hadde hatt god erfaring med, to av de hadde jeg hatt i tankene selv også, men de hadde ikke hatt bil inne som passer oss, men har hørt en del positivt om de tidligere.
Fikk også anbefaling og navn på en «selger» og firma som vi ikke har god erfaring med. Vi har ikke kjøpt bil fra der, men var veldig nær å kjøpe fra der i fjor. Var en bobil vi likte veldig godt, og som passet oss og Amanda veldig bra, men pga «selgeren» så ble det ikke noe av. Vi hadde jo noen spørsmål den gangen også, og fikk svar som forbauset veldig. Vi fikk ikke bare en mail med uhøflig svar på, men to. Så vi konkluderte bare med at neivel, vil han ikke selge bil til oss, så skal han få slippe det.
Ikke vet jeg hvordan dette fungerer, men antar at når man selger biler for andre så får ikke den som står som eier av bilen pengene sine før bilen er solgt, så slik sett er det kanskje ikke så lurt å avvise en veldig klar kjøper.
Jeg fulgte litt med på finn.no etterpå på denne bilen, og det tok lang tid før den ble solgt, om den ble solgt. Borte fra nett ble den ihvertfall.

Når jeg fikk anbefalt samme sted nå så svarte jeg bare at vi hadde vært i kontakt med han i fjor, og sikkert hadde stilt for mange «plagsomme» spørsmål. og at det ikke var aktuelt med å kjøpe fra noen som ga svar som nærmest gjorde meg målløs.
Kom selvsagt en del fornøyde kunder fra «selger», og «selger» dukket opp selv også, og beklaget om han hadde vært uhøflig, var sikkert stresset osv.
Jeg har ikke problemer med å forstå at mange er fornøyde, noe jeg også skrev. Skulle da bare mangle at ikke de fleste som hadde kjøpt bobil gjennom han var fornøyd, ellers hadde han hatt et stort problem synes jeg..
Men å kjøpe en bobil av noen som har svart slik på en mail som denne gjorde til oss, det gjør jeg bare ikke.
Og jeg syntes også han gjorde litt vel mye ut av beklagelsen sin, og la ut om omsetning og det ene etter det andre. Noen ganger er det greit å stoppe mens leken er god, noe dessverre ikke alle forstå.
Jeg hadde mye annet å styre med den dagen, og hadde ikke tid til å sjekke så mye mer hva som ble skrevet. Dagen etter så leste jeg resten, og når folk henvender seg direkte til meg med navnet mitt, og andre ikke gir seg med å mase, så svarer jeg. Jeg synes også at jeg holdt meg saklig hele veien, synes det er greit å kunne stå for det man skriver.
Da kom et innlegg til fra «selger», og tonen hadde endret seg litt gitt. Jeg skrev et siste svar der jeg bl.a hadde med at «tonen» i svarene forandret seg litt, resultatet ble at han blokkerte meg, og alle svarene hans ble «borte» for meg i innlegget. Like greit også, noen ganger er det greit å ikke mase for mye om noe.
Hadde han f.eks tatt direkte kontakt med meg etter første svarene for å oppklart det i fjor, om han lurte på hva det var, i tilfelle han ikke husket det.. så hadde det virket litt mer troverdig synes jeg, nå fikk jeg inntrykk av at det var mest for å fortelle alle andre at han beklaget, fordi jeg skrev at det ikke var aktuelt å ta kontakt med han, når noen anbefalte han.
Jeg tviler på at det finnes så mange fohandlere/selgere som har bare fornøyde kunder, noe negativt vil det i de fleste tilfeller være, og det må de som er fornøyde bare innse, de får ikke gjort så mye med det. Og når «selger» i dette tilfellet oppførte seg som han gjorde til slutt, så forsterket det bare inntrykket jeg hadde av han fra i fjor. Hadde han og fornøyde kunder som svarte og «maste» om ny sjanse osv gitt seg etter de hadde skrevet første gangen så hadde inntrykket garantert vært et annet, da hadde jeg ikke brydd meg. Nå bryr jeg meg forøvrig ikke så mye heller, var ferdig med dette i fjor, og syntes nesten det var «morsomt» etterpå.
Jeg ser jo på forskjellige grupper på fb at det finnes mye rart ang bobilforhandlere, synes egentlig det er veldig mye useriøst slik generelt sett. Og om jeg ser en forhandler/firma gå igjen flere ganger ang useriøs salg og kundebehandling etterpå, så legger jeg merke til det, og det frister ikke å bruke de. Og det samme gjelder andre kanten, om jeg ikke har vært utsatt for dårlig behandling fra de selv.

Det kan være lurt å ha litt tålmodighet, til slutt dukker både riktig bil og selger opp for de fleste.

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.