Adferdskonsulent

Jeg har skrevet om hundeadferdskonsulenter før.. mener fortsatt litt forskjellig om akkurat det, men leste en veldig fin artikkel denne uken. Det var en historie om en hund som ble omplassert, og om de som overtok den. Hun som skrev artikkelen er adferdskonsulen, og jeg syntes artikkelen var så bra! Bare så synd hun ikke er norsk, henne kunne jeg tenkt meg å hatt besøk av.
Det hadde vært utrolig spennende og interessant å latt noen som kan hund (ikke nødvendigvis en adferdskonsulent.. mange som kan mye om hund som ikke er adferdskonsulenter, og joda jeg synes faktisk at en del adferdskonsulenter kan hund også, bare så synd at så mange kaller seg det..) møte Amanda, og hørt/sett hva h*n mener. Men sant skal sies, jeg stoler ikke på mange av disse konsulentene. Det er igrunn synd at det er slik, for er garantert mange folk som kan en del hund og har mye å «fare» med, men så blir mye av det ødelagt pga useriøse konsulenter.
Tilbake til artikkelen, grunnen til at jeg likte henne så godt var at hun egentlig «mislykket» med hunden de tok over. Jeg syntes de lykkes veldig bra, og fikk nesten en klump i halsen da jeg leste artikkelen, det er slik jeg synes det skal være.
Hun kunne tross 15 års erfaring ikke «fikse» hunden, og måtte akseptere hunden som den var, noe som faktisk kan være veldig viktig.
Artikkelen står i nyeste «Vi med hund», anbefales.

Jeg bli lettere oppgitt over de som «kan» hund, holder kurs og det ene med det andre som mener at alle hunder skal være/gjøre «slik og slik». Nei, alle hunder kan ikke eller skal ikke være «slik og slik». Evner man ikke å se og forstå at noen hunder har det best med at eier ikke bruker måneder og år på å prøve å forandre noe som egentlig ikke kan/bør forandres, så kan man ikke mye hund, synes jeg..

Amanda har det uansett bra som «problemhund»

boerboel problemhund

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.