Lage mat på bobil og campingtur

Mange lurer på hvilken mat og hvordan man kan lage  mat i bobil eller campingvogn, jeg synes ikke det er så problematisk. Man lager vanlig mat som man gjør ellers, med det utstyret man har der og da.
En del har stekeovn/mikrobølgeovn i bobilen, det har ikke vi. Og siden vi heller ikke pleier å være tilkoblet strøm når vi er på tur, så er det like greit.
Vi har gassbluss, og skal etterhvert kjøpe oss en grill, har skrevet litt om grill på tur/bobil og test av turgrill/piknik-grill/minigrill her
Utifra hvilken grill man velger så kan man lage akkurat den maten man griller på den type grill til vanlig.

Vi har ikke så lang erfaring med mat/middag i bobil, men tørrmat er jo like «enkelt» som hjemme, mange steder har de også veldig gode ferdig baguetter, eller de smører baguetten mens du venter, og får velge selv. Mange steder har de god mat på bensinstasjoner og/eller andre steder i nærheten av veien, men man kan være uheldig også, usj!

Vi har laget mye forskjellig av middag, ytrefileter stekt i skiver, med pommes frites stekt i stekepanne (går helt fint). Taco er veldig greit i bobilen, flesk og bacon, kjøttkaker, grillpølser, ja alt du kan lage på ovnen hjemme kan du lage i bobilen. Noen ting er det kanskje greit å vente med til man er hjemme igjen, fårikål, pinnekjøtt, kjøttsuppe og forskjellig.. Ikke fordi det ikke går an, men det er noe med tiden..
På småturer (f.eks helgeturer) kan det være greit å lage litt på forhånd, jeg gjorde det da vi var på tur i fjor en gang. Laget salat og hadde i plastbokser (det står seg i flere dager,og er mye bedre enn de ferdig blandet salatposene man får kjøpt), og bråstekte kjøtt (slik at man kunne bare steke det raskt i pannen)

middag i bobil

middag i bobil

Vi bruker en del «rent» kjøtt, og da er f.eks svinestek veldig fint å bruke, man skjærer den opp i skiver og kan la skivene ligge med krydder/marinade om man vil. Man kan fryse skivene med matpapir/plast imellom skivene, så er det enkelt å tine.

Noe annet jeg vet mange som bruker bobil og båt er veldig glad i er en spesiell ovn den heter Omnia, inne på omniasweden står det bl.a

«Med fritidsovnen Omnia, får du nybakt brød og smakfulle gryteretter rett på varmen fra kokeapparatet. Alt som kan varmes opp, bakes og kokes i en fast ovn kan også lages i Omnia på et kokeapparat. Omnia består av tre deler og gir både over- og undervarme. Betrakt den som hvilken ovn som helst…«

omnia stekeovn

Praktiskt talt alt du kan bake og lage i en fast ovn, kan du også gjøre på komfyren.

Omnia ovn

Tekst og bilde fra omniasweden, der det også står mye om ovnen.

Jeg har sett bare skryt av denne blant bobil og båtfolk, jeg hadde tenkt å kjøpe slik ovn, men etter å ha sett på griller og hvilken muligheter som finnes der, så ombestemte jeg meg. Men nå tror jeg at jeg må revurdere det, etter å ha vært inne å lest om ovnen igjen må jeg innrømme at jeg er svært fristet til å kjøpe en likevel. Man får kjøpt ovnen mange steder (liten oversikt inne på hjemmesiden deres om hvor) og prisen ligger på 300-400 kr.

Jeg synes man skal kose seg på tur, og jeg er glad i mat, men noen ganger må man bare ta det lettvint av forskjellige grunner, her er fra en av middagene våre i fjor sommer på tur til/fra Lofoten med vår første bobil

IMG_8240 (800x533)

 

Jeg tror ikke man skal tenke for vanskelig ang mat på bobiltur, man lager det man har lyst på, til den tiden man har og med det utstyret man har. Man kommer veldig langt med en stekepanne og en kjele også. Det viktigste er at man koser seg og gjør som det passer seg selv 🙂

3 kommentarer om “Lage mat på bobil og campingtur

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..