Agility og boerboel

Nå er kanskje ikke boerboel den rasen man tenker på først når det gjelder agility, men jeg og Amanda har store planer 😀
Skal man drive med agility må man ha litt utstyr.. og der kommer pakkene fra i går inn. Mesteparten av hindrene kommer jeg (jeg?, tror jeg skriver vi) til å lage selv, da får jeg de slik jeg vil ha de.. mange av hindrene kommer jeg til å ha slik de skal være.. men noen blir nok tilpasset Amanda litt, og hva jeg synes. Det er jo bare for moro vi gjør det, men siden vi har plass nok, så er det morsomt å gjøre litt i hagen også.

Jeg begynte å se på agilityhinder i vinter, og så det var store forskjeller på både utførelse og pris. De hindrene som er for lag og klubber er jo selvsagt av en slik pris (og kvalitet) som ikke er aktuelt, men det finnes en del ikke så verst utstyr til hjemmebruk også.
Jeg hadde bestemt meg for å bruke pengene jeg hadde på kickback, så slapp jeg å betale for utstyret.. Måtte jo betale da, men er jo penger jeg har fått, kan anbefale kickback.

Slalompinnene kunne jeg ha ordnet selv, det er bare 12 pinner, men syntes de her var veldig greie. Tunnel hadde jeg ikke sjanse til å lage selv, og der kan det virkelig lønne seg å sjekke kvalitet og pris, og størrelse.. Jeg kjøpte den største av de vanlige, og ser den varierer med opp til 5-600 i pris.

Jeg er ikke helt sikker på hvilke hinder vi skal ha enda, eller hvor mange, men blir en liten agilitybane når vi er ferdige.

Jeg satte opp agilityutstyret jeg kjøpte, og hentet Amanda inne. Var litt spent på hvordan hun kom til å reagere når hun så det, men det var ikke noe spesielt

boerboel agility

agility og boerboel

Hindrene er ikke satt opp riktig eller skikkelig, dette var bare for å se og prøve.
Tunnelen var selvsagt ikke bare bare, men jeg ble egentlig litt forbauset, i positiv retning. En slik tunnel er jo ikke lite skummelt når man ikke har sett det før, men det gikk bra.

På de to første bildene her ser tunnelen enormt stor ut, men bildet bedrar litt.

agilitytunnel boerboel

boerboel agilitytunnel

agilityhinder boerboel

Dette blir morsomt!
Skal komme tilbake til agilityhindrene vi skal lage selv etterhvert, tror vi har liggende mye av materialet fra før, slik kjekt å ha..

Bortsett fra litt agility så har Amanda tatt oppgaven med å passe hagen på alvor i dag, mens jeg har jobbet i hagen. Fikk ikke gjort så mye jeg hadde tenkt, begynte å blåse litt for mye, men kommer en dag i morgen også.

Amanda har pause

boerboel i hagen

7 kommentarer om “Agility og boerboel

 1. Aha, det var dét det var! 😀 Veldig moro, hjernetrim og fysisk trim på én gang, både for hunden og tobeinte 😉
  Tunnelen jeg har er egentlig for barn. Slalompinnene er veimerkingspinner (hysj!). Og noe mer har jeg ikke, men det er moro lell 🙂 Har ingen planer om å sette det opp i hagen enda, regner med at det kommer gravemaskiner hit i løpet av våren.
  Forresten veldig moro å se oversiktsbilde over hagen din, ser dere har fått bort mye kratt 🙂

  Liker

  1. Jeg så på mange forskjellige tunneler, også slike til barn, men så var det dette med størrelsen.. denne er 60 cm, og ser at det var greit.
   Ja,du de veimerkepinnene har jeg fått tips om nå etterpå 😆
   Vi har liggende så mye «rart» som vi helt sikkert får til en del av, så blir spennende å se. Skal ihvertfall ha slik hjul man hopper gjennom, en vippe og et hopphinder eller to av den vanlige sorten.. så får vi se. Er som sagt bare for moro, og gjøre noe annet en og annen gang.
   Jeg skulle til å skrive så spennende, ang gravemaskinen, men så kom jeg på at det kanskje ikke var det likevel.
   Hehe, krattet kommer sannsynligvis tilbake.. vi får se hva vi gjør i vår, om vi får holdt det borte/nede eller det vokser villt.

   Liker

   1. Man må jo ha tunnel som passer til hunden som skal gjennom, og da jeg kjøpte tunnel til Arkas, var den helt passe. Og da passer den fint til Nairo også, siden han er lavere enn hva Arkas var.
    Eneste negative med de pinnene er at de må stikkes ned i jorda, og treffer man på steiner og røtter kan det være vanskelig å få en rett linje. Sånn sett er det bedre med en skinne med fastmonterte pinner. Er det sånn du har kjøpt?
    Så lenge dere har den store hagen, har dere jo fint plass til både vippe og bom og møne og alt, minn meg på å la Nairo prøve neste gang vi er oppover 😉
    Nei, den gravemaskinen er bokstavelig talt bare dritt, men må man, så må man.
    Merkelig hvordan ugress vokser så mye bedre og fortere enn andre planter!

    Liker

    1. Jeg kommer meg gjennom tunnelen jeg også 😀
     Så på slik skinne, men valgte enkelte pinner, de har en metallspiss i enden, så de er lette å stikke ned i jorden. Med enkle pinner så kan man variere litt, fulgte med noen eksempler. Jeg trodde forresten jeg hadde en noenlunde rett linje.. men når jeg så på det fra inne i stuen så ble jeg en smule forbauset, det var ikke mye rett nei.
     Ja vi har litt for stor hage, men noen ganger er det greit også. Kan tenke meg Nairo kommer til å kose seg da 😀
     Ikke uten grunn det heter «vokser som ugress» 😦

     Liker

     1. *ler* Synes jeg ser dere gjennom tunnelen 😉
      Ah oki, da er de nok lettere å stikke nedi ja. Pinnene mine knekker lett, så det begynner å minke i antall. Det er overraskende hvor vanskelig det er å lage en rett linje på frihånd!
      Nairo har aldri testet noe annet enn tunnel og slalom, pluss at han selvsagt hopper over ting i skogen, men jeg tror faktisk han hadde taklet resten ganske bra, bortsett fra vippa.
      Sant det.

      Liker

      1. Ja jeg likte veldig godt disse slalompinnene, så spørs hvordan det går etterhvert..
       Jeg er veldig spent på vippe, den blir hverken høy eller smal, skal se om det går å lage den slik at man kan ha to høyder, eller noe. Greit å begynne i de små, så kan man lage det vanskeligere etterhvert.
       Amanda får ikke hoppe så mye, så ingen av hindrene med hopp blir høye. Men i skogen er hun forbausende atletisk noen ganger, for ikke å snakke om forbausende klumsete..

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.