Arbeidsgiver aksepterer ikke egenmelding og sykemelding

Vi bor i en velferdsstat, og har mange sosiale goder, ytelser og rettigheter, noe jeg synes er veldig bra.
Problemet er når folk misbruker noe av dette, noe som jeg ikke tror er så uvanlig. Sykepengeutbetalingene og uføretrygden bare øker. Folk blir jo syke, jeg blir syk, du blir syk, og da er et godt å ha et system som ivaretar oss på alle mulige måter.
Men det er en stor forskjell her, det er når man blir syk, og når man blir «syk». Folk som misbruker og utnytter systemet.

 

Grunnen til dette innlegget er to artikler på nett jeg har lest i det siste, først en tidligere i vinter, og en nå etter påske. Arbeidsgiveren kan nekte folk å bruke egenmelding, leste artikkel om det Her (renholdsnytt)

Ett lite utdrag

«- For å inndra retten til å bruke egenmelding, må det være en konkret situasjon som gjør at arbeidsgiver mistenker at sykefraværet ikke er reelt. Et typisk eksempel kan være at arbeidstaker ber om å få fri en dag, og så melder seg syk etter å ha fått avslag, sier Stokstad.

Andre ting som kan føre til mistanke om at arbeidstaker ikke er reelt syk, kan være oppdateringer på sosiale medier, at de har blitt observert på steder som ikke passer sammen med sykdommen, osv»

Det trenger altså ikke så mye til før man kan miste denne retten!

Noe annet som kanskje ikke like mange er klar over, er at arbeidsgiveren kan bestride en sykmelding fra legen, det står også om i renholdsnytt, her.

 

Dette er kanskje noe å tenke over om man har vondt i ryggen, bruker egenmelding et par dager og går ut og «hogger ved», eller har omgangssyken og er «hjemme», men tar en tur på kafeteria, eller på shopping. For å ikke snakke om at man mangler en dag fri for å ta en lang helg for å reise bort..

 

En kommentar om “Arbeidsgiver aksepterer ikke egenmelding og sykemelding

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.