Påsketur tur/retur Lofoten

Da er vi hjemme igjen etter en flott påsketur til Lofoten. Amanda har hatt det greit under hele turen, tatt i betrakting av at det har vært mye kjøring.Vi har prøvd å stoppe tidlig for å ta kveld, slik at hun har fått hele kvelden og natten rolig, og det har gått greit.
Ellers har vi hatt mange småstopp der vi bare har stoppet bilen en stund, åpnet døren til buret så Amanda har fått kommet fram i bilen. Jeg synes det har fungert overraskende bra. Dt syntes nok Amanda også, når jeg skulle ut i Micro etter noe i dag så var hun med, hoppet rett inn i bilen, og ventet til jeg hadde gått ut igjen før hun gikk ut hun også.
Har prøvd å holde noenlunde mat tidene hun er vant til, med litt slingringsmonn, bare for å ha en rutine for når hun må på do. Det er ikke alle steder det egner seg å stoppe har vi funnet ut tidligere.

Jeg trodde Amanda kom til å være utslitt etterpå, men hun la seg samtidig med oss i går kveld, og våknet før meg i morges, og som vanlig slo hun til meg med labben og la hodet på sengekanten, tid for kos syntes hun 😆 Bortskjemt? Neida.

Micro fungerte utmerket i vinterværet, vi sov utrolig bra om nettene, og hadde det godt og varmt, til og med i -7 grader. Da sto ikke ovnen på så mye heller, vi skrur den ned om kvelden når vi legger oss.
Vi må ha en utrolig stor bil i mitt hode, en kveld vi satt ved bordet så spurte Tore etter noe, og jeg svarte at det lå på kjøkkenet.. For å ikke snakke om fergetidene som lå i bilen, da satt vi også ved bordet, i stua.. Og ja, jeg snakker om bordet i Micro. Badet er greit, det er jo eget rom, men alt det andre er jo egentlig i ett, og jeg tenker kjøkken.. bilen (førerhuset) osv, og Amanda må gå på rommet sitt når hun skal legge seg (nederste køyeseng) Jaja, er vel slik det er når man har så stor bobil 😆

Jeg har funnet ut hvordan man tømmer toalettet, slike ting synes jeg det er greit å kunne. Det er jo veldig enkelt også, siden man bare åpner en dør på utsiden, drar ut tanken og tømmer i en tømmestasjon. Var nok litt annerledes med disse løse toalettene man hadde før. Man bør forresten låse døren som tanken sitter i, da flere har vært borti at de har blitt stjålet, det har jeg egentlig litt vanskelig for å tro, men på den annen side så er det kanskje ikke så rart, folk stjeler det merkeligste.
Det som har med gass å gjøre er jeg mer skeptisk til, men bør nok lære meg det også. Vi har heldigvis alarm.

Rasteplasser finnes det mange av rundt omkring i dette landet, noen litt finere og bedre enn andre, den siste vi lå på måtte være bra ny, såpass at jeg sto å funderte hvordan jeg skulle få «startet» vannet når jeg skulle vaske hendene, man er jo ikke så bereist.. Men vannet kom det, for ikke å snakke om at toalettet tydeligvis hadde automatisk spyling. Jeg er jo vant til at man spyler ned på toalettet (på mange av toalettene på rasteplasser er det også slik nå) og jeg trykket på knappen for å spyle ned, alt fungerte greit, men når jeg har vasket hendene , tørket de, og låser opp døren for å gå ut, da spyler toalettet en gang til, jeg skvetter til å snur meg, men ingen andre der (heldigvis..) Etter å ha opplevd dette en gang til noe senere så konkluderte jeg med at det måtte ha vært noe automatisk «greier» som gjorde det når man låste opp døren, smart.
Mange rasteplasser var fortsatt stengt, noen pga snø, de var ikke brøytet, andre vet jeg ikke. De så ut til å være klare for sesongen,men var sperret med bom, steiner eller kjetting/tau.
Kanskje de har bestemte datoer de åpner de på, jeg vet ikke. Det er uansett synd, på flere steder så vi at det lå poser og søppel nedover plassene, folk har tydeligvis bare stoppet og kastet søplet sitt uansett. Noen steder vi stoppet var det så ekkelt og stygt at vi ikke engang luftet Amanda.

Skrev jo tidligere om rasteplasser og parkering, dessverre ikke siste gang vi var borti det. Man må da kunne ta litt hensyn, siden man tross alt er så heldige å kunne overnatte på slike plasser. Ikke kan jeg forstå hvorfor folk vil kline seg helt inntil toalettanlegg heller, men noen liker det tydeligvis.

På tur hjem møtte vi påskeværet på Dovrefjell, skikkelig knallvær!

Om cacher, «historier» og forskjellig ble det en del å skrive om fant jeg ut, så da kan jeg like godt ta det i et eget innlegg.

Tok ikke så mange bilder på denne turen heller, blir så opptatt av andre ting, en del dårlige bilder har jeg allerede delt, tar med noen flere nå, pluss at jeg har korrigert et par av de tidligere for å få de litt klarere. Bildene er tatt stort sett med nettbrett eller mobil, de hadde jeg med ut nesten hele tiden av en eller annen grunn..

DSC_0028 (1024x576) DSC_0034 (1024x576) DSC_0036 (1024x560) DSC_0058 (1024x576) DSC_0337 (1024x576) DSC_0348 (1024x617) DSC_0497 (1024x576) IMAG1186 (1024x577) IMAG1215 (1024x577) IMAG1216 (1024x577) IMAG1217 (1024x565) IMAG1225 (769x1024)

DSC_0057 (802x1024) IMAG1208 (1024x577) IMG_0026 (1024x683)

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.