Bobil og hund

For å skrive litt mer om hund i bobil.. Jeg har skrevet en del om hund i bil, sikring av hund i bil, tester av hundeseler/bilsele til hund, test av bur i bil til hund, osv. Søker du på bloggen her (nederst) kommer det opp en del innlegg.
I personbilen vår er jeg veldig fornøyd, vi har et Variocache dobbel XL, passer perfekt.
I Micro (bobilen) ende vi også opp med å kjøpe et Variocage, 3G dobbel L, vi måtte ordne det raskt, og jeg ville ha skikkelig sikring.

Variocage buret er bra, men jeg ble aldri 100% tilfreds med det vi hadde i bobilen.
Med tanke på at vi skal bruke bobilen en del, og Amanda da skal bruke buret mye, så bestemte vi oss for å selge buret, og lage ett selv.
Tore satte i gang, tegnet bur og laget hele buret selv. Jeg er så tilfreds med absolutt alt med buret. Det er passe stort, kraftig og solid, stor dør, enkel men sterk dørlås osv.
Det er litt smalere oppe enn nede pga vinduet i bobilen, nede er hele plassen utnyttet. Hvor sikkert dette buret er i forhold til Variocage vet jeg ikke, men føler meg veldig trygg på at buret er bra og sikkert, både pga materialene som er brukt og måten det er laget på.
Man kan aldri gardere seg mot alt, men greit å gjøre hva man kan.

Buret ble forresten ikke helt ferdig, mangler noe lakk/maling (?), og det kommer til å bli lys farge på det, men det blir ikke før senere i vår/sommer. Nå er det klart til tur.
Jeg tok bilde når jeg var ute for å legge inn madrass i buret, bildene ble ikke så bra, tror det hadde noe med vinduet bak der.. men får et inntrykk av hvordan det er. Amanda var igjen inne, kommer garantert mer bilder av det når vi drar på tur, og Amanda er inne der også.

hundebur i bobil

Når vi plasserte buret slik var det for å utnytte litt av den plassen som ble til overs i nederste køyen, og at man skal kunne få tak i det som er der uten å gå ut.
Døren i buret kan stå helt åpen, og Amanda kan gå ut og inn i buret som hun vil, slik hun gjorde i Nano (der hadde vi buret vi har i personbilen). Døren kan også taes helt av, om man vil det.

Man må jo ha madrass i et bur, og da gjorde vi det enkelt

hundemadrassVi hadde en madrass til overs.. så delte opp den til hundmadrasser. Perfekt med tanke på at det kan bli mange timer på madrassen på slike turer.

Nå gleder jeg meg så utrolig mye til alt er klart og vi er på veien.

2 kommentarer om “Bobil og hund

 1. Aha, det var derfor dere skulle selge det «gamle» buret 🙂
  Arkas hadde en periode tilgang til et hjemmelaget hundebur i bil, og jeg tror faktisk det var det eneste buret og den eneste bilen han ikke skrek i når vi kjørte. Om det hadde noe med bilen eller buret å gjøre aner jeg ikke, men fornøyd var jeg ihvertfall 🙂

  Liker

  1. Jepp 🙂
   Det føles så mye bedre med det nye som er hjemmelaget, enn det andre. Men nå har ikke Amanda prøvd det enda, så bør kanskje ikke skryte for mye 😛
   Hun er ikke slik veldig happy i bur under kjøring uansett, så blir veldig spennende. Og blir spennende å se hva hun gjør når vi er i ro, om hun legger seg i buret eller på gulvet, da har hun valget selv.
   Jeg trodde ikke de få cm her og der fra dobbel L til dobbel XL skulle ha så mye å si, men det utgjorde en stor forskjell syntes jeg.
   Håper å få prøvd det en liten tur i morgen 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.