Litt reprise, ansvarsløs hundeeier

Onsdag! Liker onsdag mye bedre enn mandag..
Jeg har jo vært så sprek siste dagene, syklet hjem i dag også. Må innrømme at det ikke går så fort enda, og jeg bruker transport på valg om sykling… Kommer nok å holde meg til den en stund til tror jeg.

I går kveld ble det et fantastisk nordlys her, det var ikke så mye når jeg kom ut, men etter å ha vært ute litt (siste lufteturen til Amanda før natten) så ble det utrolig vakkert.

Ble så frossen i kveld at jeg gjorde opp i ovn, etter å ha hatt åpen verandadøren tidligere i ettermiddag, fordi det var så varmt.. Jeg er heldigvis alene, ja med Amanda da, og hun er selvsagt enig med meg uansett.

Jeg begynte på en ny krimbok for noen dager siden, den er veldig bra, Men jeg får da ikke lest mange sidene om kveldene før jeg blir så trett at jeg sovner. Har alarmen på 5.15 om morgenen for tiden, og det merker jeg. Jeg er faktisk våken da, uavhengig av alarmen, men resultatet er jo at jeg er litt trøtt når klokken tikker over ni om kvelden.

boerboel

Jeg skrev for en tid siden et innlegg om tjuvparring og hund, og hvem jeg synes har ansvaret.
Det er jo slik at det finnes forskjellige meninger, stort sett så respekterer jeg at andre har en annen mening enn meg, om den ikke er idiotisk… Jeg kan være helt uenig i andre sine meninger, men likevel så er det ok. Kan lese innlegget her

Tilbake til tisper med løpetid, og tjuvparring, jeg mener jo selvsagt fremdeles at det er den som ikke har kontroll på hunden sin som er ansvarlig, har du tispe med løpetid løpende vilt omkring, ja da kan du takke deg selv om hun kommer tilbake og er parret.

Nå hadde det oppstått en lignende diskusjon i en annen tråd, men den diskusjonen var så fantastisk morsom at jeg ikke turte å kommentere den. Jeg hadde ikke vist om den heller (leser ikke akkurat de trådene) om jeg ikke hadde fått et lite hint.
Det kan virke som uansett hvilken situasjon man kommer oppi med tispe med løpetid, så er det eieren til tispen som er ansvarlig. Det som egentlig ikke er morsomt, er at det er flere personer som mener dette seriøst.
Går man tur med tispen med løpetid og har henne i bånd, så er man uansett ansvarlig om det kommer en løs hannhund løpende og får parret tispen. Man skal ha såpass til kontroll på hunden at man skal forhindre dette. Hva man skal gjøre med en tung og/eller stor tispe om det kommer en stor hannhund løpende med et mål for øye vet jeg ikke, et av alternativene var å tuppe den avsted med foten… Det var så enkelt at det var dumt å ikke ha tenkt på noe slik. Selvsagt så tupper man bare hannhunden i baken, så den flyr hjem igjen. Man kan også ha med et ekstra kobbel, slik at man binder hannhunden et sted.. eller ringer falken.. Hva man eventuelt gjør med sin egen hund når man skal fange inn hannhunden og binde den? Ikke noe problem, man har da såpass til kontroll på hunden sin at man bare kommanderer den i sitt (dekk er nok ikke så lurt.. greit å sitte på fristelsene).
Om tispen er 10 kg, eller 50 kg betyr ikke så mye..
Jeg synes det er så fantastisk med alle de hundeeierne som har så stålkontroll på hundene sine, og alltid vet hva som er riktig.. av en eller annen grunn henger de to tingene ofte sammen..
En hannhund på rømmen og på leting etter en tispe med løpetid har ingen eier med seg, ergo er det den som står der med tispen sin i bånd som er ansvarlig.
Nå har jeg faktisk vært borti et tilfelle med Amanda og løpetid, i bånd. Og hannhund som kommer løpende, vi var to som gikk tur med Amanda, hvis ikke så vet jeg ikke hvordan det hadde gått. Jeg er tydeligvis helt ansvarsløs som ikke kan hamle opp med en hannhund som er helt på tuppa som kommer med et mål, om Amanda har løpetid og går i bånd.
Joda, jeg vet at jeg har mange bestemte meninger selv også, men de er idet minste fornuftige 😆

En kommentar om “Litt reprise, ansvarsløs hundeeier

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.