Vi overrasker en familie

Jeg tror seriøst jeg har lite å gjøre, i morges stekte jeg pannekaker til Amanda til frokost.. Hun hadde fått sin vanlige frokost en time tidligere, men skulle nå bare mangle at hun ikke fikk pannekake når jeg skulle ha.. Ble spesialdesignet pannekake til henne

pannekake til hund

Video av Amanda som spiser den ligger på fb siden til bloggen.

Jeg skal forresten selge det nye buret til Amanda, Variocage 3G Dobbel L, om noen er interessert 🙂 Kjøpte det nytt i oktober til bobilen, så er knapt nok brukt. Vi har nesten maken i personbilen fra før, en str større, og jeg er veldig tilfreds med buret. Grunnen til at jeg selger det kommer litt senere..

Nå er det jo snart påske, og da er det tid for påskekrim. Jeg tok en opprydding i bøker jeg ikke har lest, som jeg skal lese.. det ble noen, tror ikke det er fare for at jeg ikke har noe å lese på i påsken, (og før og etter)

påskekrim Noen av de (av Graham) har jeg veldig lyst til å lese, men ikke turt.. Da jeg kjøpte første boken så skulle jeg være alene en periode.. da var det ikke så lurt å lese den type bøker.

Jeg og Amanda tok sjansen og gikk en liten tur alene i går, og det gikk jo veldig bra, såpass at vi gjorde det om igjen i dag også. Her er bilder fra i går

(morsom fargeforskjell på de to bildene her)

boerboel

boerboel

Siden Amanda er en dame.. så er hun (og jeg) selvsagt veldig påpasselig at hun ikke blir stygg og skitten når vi er på tur.. man vet aldri hvem man møter, og da er det en fordel å se presentabel ut

boerboel gjørme

Vi var på tur i dag også, la spenstig i vei i skogen. Amanda poserte helt tilfeldig (joda), jeg har med bare mobil på tur, så bildene blir litt merkelige noen ganger, her har Amanda nesten blitt blondine på deler av kroppen

boerboel

Etter vi hadde gått et «godt stykke» så stoppet Amanda, jeg syntes det var helt greit, så kunne jeg puste litt igjen. Mens vi sto der og jeg snakket med Amanda så syntes jeg at jeg så en bevegelse i skogen ikke langt fra oss, og når jeg så litt bedre etter så så jeg i sakte film to elger som reiste seg opp. Elgene hadde tydeligvis ligget (altså, klokken var over elleve, det får da være måte på hvor lat man skal være. På denne tiden skal da ikke legen ligge å sove, ihvertfall ikke i nærheten av der vi går)
Jeg ble stående å se på de, siden jeg ikke visste hvor de hadde tenkt seg, fikk opp mobilen og tok et bilde av de, men var litt for skjelvende på hånden, og syntes avstanden var litt for når, så måtte prøve å følge med på hva de gjorde, og sa..
Store elgen: Hva skjer a?
Minste elgen: Ikke noe å bry seg om, er hun kjerringa med den dumme bikkja.  Og så strakte de godt på seg, før de begynte å knaske på noen greiner. Det er jo veldig greit når elgen er så redd folk at den flykter i panikk..
Jeg prøvde å snakke litt fornuft til de.. og etter litt så ruslet de sakte oppover. Vi så de forresten igjen lenger oppe også, men da var vi raske med å forandre retningen.
Så var det Amanda, hva gjorde hun oppi alt dette, hun som skal passe på at ikke noe truer meg osv. Hun sto (og satt!) å så på de, snuste litt, men brydde seg egentlig ikke. Ble litt mer ivrig når de gikk, men de ruslet jo bare i bedagelig tempo oppover, så da var det ikke noe å bry seg med, er hunden sin det……
Jeg glemte forresten å få med at det var tre elger, da de begynte å gå så sto det opp en liten elg der de andre sto, var vel en som trodde han bare kunne sove forbi alt sammen. Så da var det en liten familie med mamma elg, pappa elg og lille elgen 🙂
Det er moro å oppleve elg og andre dyr i skogen, bare avstanden er passende. I dag var det litt for nærme, og jeg ventet ikke å se elg der, pluss at vi forstyrret den, så jeg hørte pulsen min, og var litt skjelven. Men nå hadde jeg en del trær rundt meg, og elgen var tydeligvis ikke skremt over oss.

Det har vært så fantastisk vær her siste tiden at jeg begynner å bli bekymret for påskeværet. Vi skal jo på tur, men hvor osv er ikke endelig fastlagt enda, er veldig væravhengig, så det vil si at vi ikke får bestemt oss før helt inntil påsken.
Tur(er) blir det uansett, enten langtur (ja alt er relativt.. langtur er det også om man blir borte mange dager selv om man ikke nødvendigvis er så langt fra i avstand) eller små turer på et par tre dager om gangen, og hjemme igjen imellom.

Tilføyelse, glemte å legge ved bildet jeg tok, det er elendig, men hadde jo tenkt å legge det ut for det, her er det (man kan skimte to elger gjennom buskaset)

IMAG1087 (451x800)

9 kommentarer om “Vi overrasker en familie

 1. Jeg har en like lang rekke med bøker jeg har å velge mellom som påskekrim, og alle bortsett fra én kommer fra deg 🙂
  Nå er jeg nysgjerrig på hvorfor dere skal selge buret!

  Liker

  1. Det er jo greit å ha noe å velge i 🙂 Jeg har dessuten en annen haug med krimbøker liggende til deg, og den haugen vokser bare 😀
   Buret ja.. det er jo flott, forklaringen på salget kommer om noen dager håper jeg 🙂

   Liker

   1. Det tar litt tid å komme gjennom disse bøkene siden jeg bare leser noen sider på kvelden før jeg slukker lyset, men jeg er veldig glad for å få disse, så bare ta vare på de til meg! Neste gang kan du kanskje levere de personlig! 😀

    Liker

    1. Jeg leser så sjelden, og blir så trøtt, så da hoper de seg opp, og må velge hvem jeg skal lese med omhu. Jeg leser forøvrig sjelden en hel bok.. men får begynt på veldig mange 😆
     Jepp, de skal bli levert på døra 😀

     Liker

 2. Hei, jeg kom tilfeldigvis over bloggen din da jeg skulle prøve å lage sokker. Ungene mine har blitt store og flyttet så jeg har mer tid til ting jeg ikke prioriterte før… Så jeg kjøpte garn og oppskrift å satte i gang.. det var ikke lett nei.. Oppgitt og lei skrev jeg på Google -lage barnesokker.. Da dukket oppskriften din opp, den var jo så grei at selv bestemor klarte det.. Så i går var min første barnesokk klar.. Takker så mye for oppskrift som var lett å forstå…

  Så oppdaget jeg at du hadde hund som du skrev om… Det var litt artig for dattera mi har akkurat kjøpt maken hund.. En liten jente valp som nå er tre måneder…Jeg har ikke hørt om den rasen før så jeg har lest meg litt opp.. Nå er det moro å lese om din voksene hund… De virker jo veldig fine da.. Jeg har selv hatt newfoundlender og Berner senen. Nå har jeg ikke hatt hund på et par år og det er trist særlig når en bor alene…. Jeg må nok få meg en ny hund om ikke så lenge, men har ikke bestemt meg for hvilke slag enda..Jeg har mest lyst på en Berner senen.
  Jeg bodde på landet for flere år siden og hadde da en del nærkontakt med elg så det var også artig å lese om det du skrev ..
  Mvh Ellen

  Liker

  1. Så koselig en tilbake melding, takk skal du ha 🙂
   Jeg er veldig glad jeg laget til disse oppskriftene når jeg ser hvor mange som har hatt hjelp av de. Jeg strevde så mye med hæl osv selv (syntes tåen var vanskelig også) så syntes det var greit med bilder til.
   Så moro at datteren din har fått seg Boerboel, det er en fantastisk flott og spennende hund. Jeg har vel ikke hatt så mye glede, kos og utfordringer med en hund som med Amanda, og har skrevet om nesten hele livet hennes, både negativt og positivt. Spesielt med tanke på at det ikke er noen enkel hund, i forhold til mange andre raser.
   Newfoundlender og Berner senen var hunder jeg drømte om lenge, vi hadde en newfoundlender noen dager en gang, men det var en voksen hannhund som aldri hadde hatt noe oppdragelse, og den holdt på å ta den andre hunden vi hadde da, så det gikk ikke.
   Det er noe med utseende til de to rasene som er veldig «godslig», og de er jo også kjent for å være veldig godlynte.
   Jeg synes det er veldig mye selskap i en hund, og så kommer man seg ut om man vil eller ikke.

   Liker

 3. jeg syntes det var viktig som du skrev at de er kjent for å være veldig godlynte, særlig siden de skulle gå løs på gården.. Jeg hadde først newfoundlender tispe fra ho var valp til ho ble gammel, ho kunne være litt egen og sta, litt maktkamp men aldri noe problem.. Neste gang ble det Berner senen, ho var veldig lett å ha med å gjøre, aldri noe tull av noe slag.. Jeg leste et sted at Berner senen er det hundeslaget som går best overens med alle andre hundeslag. Jeg jobbet en periode på et bofelleskap for sterkt funksjonshemmede og hadde med henne som besøkshund.. beboerne satt veldig stor pris på det og ho satt pent å tok imot kos og klapp. Nå tenkte jeg da på ny Berner senen som besøkshund..
  Det var jo flott det du skrev om hunden din, det virker jo som en veldig fin hund og venn, men at den også kan ha en del utfordringer. Du skrev det ikke er en enkel hund i forhold til noen andre raser.. Det hadde jo vært artig å lest mer av det du har skrevet om henne.. Jeg har lest mye positivt om rasen men også at det kan være utfordringer.. Det sto et sted at for å ha det slaget så må du selv være en alfa hund.. Det var jo litt sånn med newfoundlenderen og derfor jeg valgte Berner senen neste gang…
  Jeg hadde også mye nærkontakt med elg da jeg bodde på landet, det var artig..

  Liker

  1. Egen og sta er noe som ofte kjennetegner en Boerboel, så da har du litt kjennskap til det ser jeg 🙂
   Berner senen er jo en hund med et utseende som gjør at folk ofte føler tillit til de, har jeg fått inntrykk av, og om man har hatt rasen før så ha man jo lit kjennskap til hvordan den er.
   Amanda er nok i ytterkanten av hva jeg mener er normalt av en boerboel, hun er ikke bare litt sta, hun er utrolig sta og bestemt, men det er enklere å håndtere når hun er voksen enn unghund. Hun har også litt for mye vokt i seg, noe som byr på utfordringer, men vi lever bra med det.
   Har skrevet om henne fra hun var valp, og til nå, men det er jo mye å lese, så kan anbefale to innlegg jeg skrev for en tid siden, de oppsummerer litt om hvordan hun er

   https://boerboelheidi.com/2013/12/11/amanda-en-utfordring/

   https://boerboelheidi.com/2013/12/14/fortsettelse-pa-en-utfordring/

   Må føye til at noe har blitt enklere etterhvert, og når hun overrasker nå så er det stort sett i positiv retning, og det er jo veldig moro.

   Elgen er et flott dyr, på avstand 😀 Jeg vil helst ha et x antall meter mellom oss, eller ha med noen andre, føler meg litt tryggere da 🙂
   Vi er jo heldige også, siden vi kan se både elg,hjort og rådyr nesten hver gang vi er på tur her, jeg synes det er like moro hver gang.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.