Hundemat, tørrfor, råforing og skummel kylling

Hundemat er vel ett av flere temaer  jeg skriver om flest ganger, sist gang i desember, etter vi gikk over til ett nytt tørrfôr. Blir nok litt gjentaking her, men også noe nytt.
Amanda har fått vom og hundemat lenge, både med tørrfôr til og bare råfôr.
Jeg har lett etter et tørrfôr som var slik at hun kunne spise bare det, og som er bra.. Jeg er jo så kresen på tørrfôr at det er ikke mange merker jeg vil prøve. Nå har det kommet mange flere merker med tørrfôr til hund som er uten korn, og det er kjempeflott.
Før har hun brukt Orijen og Acana, men det gikk ikke å fore bare på det, da fikk hun bare dårlig mage.
Mye pga reiser og turer så var jeg igjen på leting etter et tørrfôr Amanda kunne spise. Fant flere som kunne være aktuelle, men så var det dette meg hvilket kjøtt.. Etter jeg leste en artikkel om hva som er i hundematen så har jeg unngått kylling i tørrfôret, kjøtt liksom..
Nå skal ikke jeg påstå at det ikke er kjøtt i tørrfôret med kylling i, men når det gjelder fugl så har de lov å bruke bein, og i følge den artikkelen om hva som er i hundematen (kan leses her) så er «kylling» mest ryggrader og ribbein. Jeg skjønner jo at de ikke bruker kyllingfileer og kyllinglår i hundematen, men det er jo greit at det er litt kjøtt i et hundefôr. Jaja, jeg har ihvertfall unngått kylling i tørrfôret pga dette, som oftest finnes det alternativer.
Vi fant et tørrfôr vi syntes så bra ut, og begynte prøvingen, det gikk over all forventning. Brukte lang tid på å «bytte» fôr, noe jeg tror er en fordel i mange tilfeller. Her gikk det så greit, og Amanda har spist bare tôrrfor siden, med ett unntak, der hun fikk velge selv..
I utgangspunktet skulle vi tilbake til begge deler, ihvertfall til vi fikk tømt fryseren. Men har gått så greit med tørrfôret at vi har blitt ved det. Det er en annen liten grunn til at jeg har endret litt mening med råfôret og tørrfôret også, Amanda har jo fått vom og hundemat, den «vanligste» typen, og den er det mye kylling i. Nå er det ikke beinene jeg tenker på angående den maten, men selve kyllingen.
Jeg har spist kylling en og annen gang med god samvittighet, og hoppet lett over «skremsels-skriveriene», helt til nå i fjor høst/vinter. Nå er det lang tid siden jeg har spist kylling, og har ikke tenkt å spise så mye kylling fremover heller. Søker man på kylling på nett så kommer det opp mye skummelt, her (vg) er et helt tilfeldig søk, der står blant annet «Antibiotikaresistente bakterier er så utbredt i norsk kylling at myndighetene må vurdere å merke produktet med en advarsel, mener forsker
Det står mye om kyllingen og hvor farlig den er, og ikke minst hvor viktig det er å koke/steke den så den er helt gjennomkokt/stekt, og da kommer jeg til det jeg begynte å tenke på, hva med hundefôret som er rått, og som er mye kylling i? Eller hel rå kylling til hunden? Er ikke den antibiotikaresistente bakterien farlig for hunder?

Jeg ser sikkert spøkelser ved høylys dag, og synes kanskje det er litt dumt selv også, men samtidig synes jeg det er litt merkelig at hundene kan spise så mye rå kylling når kyllingen i følge andre er et risikoprodukt til mennesker.
Jeg velger å holde meg til tørrfôr til Amanda nå, så får vi se hva vi gjør senere..

Jeg kunne selvsagt ordnet med råforing selv, men ikke har jeg kunnskap om det, eller viljen til å skaffe meg den kunnskapen, og gjennomføre den. Ikke når jeg ikke må, og det finnes tørrfôr som fungerer bra.

Tørrfôret Amanda har brukt siden november er Taste of the Wild Sierra Mountain (noen andre bruker en annen type, High Prairie)

taste of the wild

Det er for tidlig å si så mye om det enda, men hittil har det fungert veldig bra, overraskende bra. Ett minus, mengde avføring.. med råfôr var det minimalt, nå synes det litt mer ja.

Amanda (vil si jeg..) har slitt en del med røyting i perioder, så er litt spent på hvordan dette fôret vil virke inn på det. Hun har knapt nok røytet ett hår etter vi begynte med tørrfôret, men det kan være tilfeldig, at hun er inne i en periode der det ikke er noe vår/høst røyting, løpetid eller innbilt, så det blir veldig spennende å se fremover.

Tilbakeblikk på da Amanda var så heldig å få velge selv, tørrfôret kom på sisteplass

Jeg skal ikke konkludere med hverken det ene eller andre nå heller, enhver får gjøre som de mener er best for sin hund, og hunder er forskjellige.

En kommentar om “Hundemat, tørrfor, råforing og skummel kylling

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..