Julemas.. og prioriteringer

I helgen har jeg laget sylte, og den både så fin ut og smakte godt.
Jeg rettet litt på sylte oppskriften jeg har her på bloggen, oppdaget en liten feil når jeg skulle lage den, men tror ikke det har  så mye å si..
Jeg har laget «matøl», litt sent, som vanlig.. Prøvde forøvrig en liten vri på det i år, etter tips fra Tore. Jeg tenkte å dele oppskriften her etter jeg har fått smakt på det ferdige ølet, ikke noe hokus pokus, bruker grunnoppskriften på tomtebrygg flasken, og tilsetter litt mer og mindre av litt av ingrediensene, og så har jeg selvsagt min egen vri (som mange andre bruker også).
Jeg har ryddet både her og der og sortert mye, slik er det når man ikke prioriterer «riktig» tidligere.
Jeg er ikke så opptatt av hverken det ene eller andre til jul, har alltid planer.. men det skjærer seg fort som fy.
Jeg synes alle skal få gjøre som de vil før jul, med juleforberedelser, uten at noen skal komme med «pekefingeren». Leser stadig om folk som sier gjør ditt og datt, ikke det og det. Noen vasker ikke noen ting før jul, andre vasker ned hele huset. La nå de som vil ha hele huset vasket og rent til jul få gjøre det, jeg bryr meg da ikke om hva de gjør. Og så kan de som vil ha rent hus til våren vaske da, eller begge deler.. Noe trives best med å ha huset rent til jul, slik man gjorde før.. og hvorfor ikke?
Så er det julebaksten.. noen synes det er bare tull med all denne bakingen, ingen som spiser det.. det blir bare fuglemat.. man kan kjøpe julekakene, bare tull å bruke tid på slik. Men, noen koser seg med julebakingen, noen synes det er stas å bake både syv og ti sorter, og hvorfor skal det bry de som ikke baker hvor mye andre baker? Om man ikke liker å bake selv, så er det andre som liker å bake, holde på tradisjoner osv.
Det blir jul likevel sier mange, er nettopp det det blir, så la de som liker å styre og stelle til jul få gjøre det, uten «mas» om at de kan bruke tiden på noe annet, eller hvor bortkastet det er.

Jeg hverken vasker eller baker noe spesielt mye til jul, ikke kan jeg skryte på meg at jeg bruker tiden på ungene isteden heller.. Det handler om prioritering, hva man vil, ønsker, liker, og får til.. Så får de som velger og prioriterer annerledes enn seg selv gjøre det, uten at man skal bry seg.
Mange skryter på seg både det ene og andre, ihvertfall på facebook og andre sosiale media.. synd det ikke alltid er slik som man vil at andre skal tro.

Det var dagens julemas fra meg 😀

Amanda har blitt nedprioritert nesten hele helgen, stakkar.. Men ser ikke ut som hun tar det så tungt, noen ganger kan det være helt ok å bare ligge å sløve på sofaen, her fra i går morges

morgenkos

3 kommentarer om “Julemas.. og prioriteringer

  1. Vi er litt inne på det samme sånn egentlig, men jeg liker veldig godt at man skal få lov til å gjøre som man vil uten å måtte få en pekefinger opp i ansiktet. Så gjelder det bare å finne ut hva man vil, hva man gidder, hva man føler at man må og hva man gir totalt blanke i 🙂

    Liker

    • Ja jeg synes det er helt greit om folk skriver mye eller lite av hva de gjør, men så er det disse som mener at alle andre skal gjøre like lite eller mye som de. Og nå hr det nesten blitt slik at man ikke skal gjøre noe synes jeg, de som baker syv slag får jo nesten kjeft. Nå er ikke jeg av de som er så «husmoraktig» av meg, men de som liker å drive med slik, må jo kunne gjøre det og glede seg over det.

      Liker

  2. Tilbaketråkk: Julemas.. og prioriteringer | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s