Med hund som våpen?

Det er mange grunner til at folk skaffer seg hund, jakt, utstilling, agility, sporhund, redningshund, gjeterhund, selskapshund, turhund osv.

Det finnes hunder for de fleste, og til det meste.

Det finnes mange flotte, fine og spennende hunderaser. Noen raser er veldig allsidige, noen raser er veldig populære, og noen raser er for de mer ”spesielt interesserte”.

Boerboel er en rase jeg mener er for de som er litt mer interessert, det er ikke en rase som passer alle, elghunden passer for øvrig ikke til alle, heller ikke mynder.. men nå er det Boerboel som ligger meg nærmest, og i utgangspunktet den jeg skriver om.

Jeg leste for en stund siden om noen som jeg ærlig talt tror (håper) bare troller.. Men det finnes så mange rare folk så man vet aldri.
Denne personen så etter en hund som skulle passe på hjemmet når h*n var fraværende.. og hunden skulle være en skikkelig vakthund.. med det det måtte innebære. Personen nevnte bl.a Boerboel, og skrev litt til om hva og hvordan hunden skulle oppføre seg..
Boerboel som rase trenger ikke bli kjent som en skummel hund, eller en som kan være farlig.
Mange synes Boerboel er en skummel hund, både pga størrelsen og utseende ellers, og enkelte synes dessverre dette er ”morsomt”, og synes det er helt greit å skremme folk med hunden, og skryter over hvor fantastisk flink hunden er som er så skummel at folk blir redde.
Jeg synes hele greia er idiotisk, og veldig feil for rasen.
Men, det som er latterlig er at samme folkene som synes det er helt ok å skremme enkelte med hunden synes det er så forferdelig vondt og blir så lei seg når folk snakker om den skumle hunden de har..

Har man en Boerboel så må man faktisk bare ta på alvor at folk synes den ser skummel ut. Det er i hvert fall ikke noe å sutre for når man i ene øyeblikket skryter over at den skremte noen de møtte som så veldig farlig ut.. og så i neste øyeblikk ta til tårene fordi neste person de møter snakker om hvor skummel hunden ser ut.

Jeg synes Boerboel er vakker å se på, ser ikke noe skummelt med den, men jeg har ikke problem med å respektere at andre synes den kan se skummel ut.

Amanda er aldri med til døren om det kommer folk her, jeg tror lyden av henne er nok.. Når jeg er alene så føler jeg meg trygg med Amanda i huset, men jeg følte meg trygg når jeg hadde bare Snuppa og Smukken hjemme også.. (Hermelin og Løvehodekaniner) Det er noe med at man ikke er alene, og nå har jeg for så vidt ikke noen grunn til å være redd når jeg er alene heller da.
Den eneste hunden jeg virkelig har opplevd har beskyttet meg var en Hamiltonstøver.. så man skal ikke skue hunden på håret.

Jeg liker rasen Boerboel pga helheten, også utseende. Jeg synes rasen er vakker, den er stolt og majestetisk å se på, hva jeg ellers synes om rasen, og om Amanda kan leses her

Norsk boerboel valp

Norsk Boerboel

En kommentar om “Med hund som våpen?

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..