Vektproblemer

Så var det vår tur til å på vekten..

Har jo vært så mye skriveri og snakk om vekt, man kan bli nervøs av mindre. Jeg har egentlig ikke vært så bekymret, vi har vært klar over vektproblematikken fra dag en, så jeg trodde vi kunne skli ubekymret gjennom vektsjekken.

Når vi skulle dra på tur i helgen fant vi ut at vi skulle benytte anledningen til å veie Micro, er muligheter til det på Otta, gjett hvem som fikk seg en overraskelse..

Vekten viste nesten nøyaktig 3500 kg! Vi har ca 700 kg med nyttelast, og det klarte vi jammen å nytte dårlig.
Jeg tok en veldig rask grov regning på litt av lasten.. Det som Tore veier over 75 kg.. meg, LB, Amanda og buret, full vanntank.. to helt fulle gassflasker.. markisen, sykkelstativet, hengerfestet, det ble over 400 kg..
Så hadde vi liggende x antall kilo med hermetikk fra før i bilen, hadde med ca 20 kg med drikke… mat til oss og Amanda for hele helgen.. ekstra sko, klær, sengeklær, mange tepper.. gulvtepper.. Så er det kjøkkenutstyr.. og mye annet. Skal si kiloene kommer fort på, man tenker ikke over at noen kilo her og noen der til slutt blir mange kilo.
Amanda er jo tung, og har ett av tyngste burene som er, hun og buret veier ca 80 kg, det er en del.

Jeg forstår bare ikke at nye bobiler i «millionklassen» blir solgt med nyttelast på 3-400 kg, det er helt utrolig.
Diskusjonene går rundt dette med bobil og vekt, og det blir sagt og skrevet mye, men jeg hadde ikke villet tatt sjansen på å bli stoppet i en kontroll, eller hva skjer om man kommer i en ulykke og kjører ulovlig?

Jeg kommer til å tenke meg litt mer om ang pakking ja, så jeg slipper å gå hjem fra ferien..

Nyttig å lese om bobil og vekt –>  den forbannede vekten og mer om vekt

Vi oppdaget at det ikke var ventilator i Micro, og lage mat må man jo i bobil, så vi bestilte ventilator. Utvalget var ikke så veldig stort, og frister heller ikke å begynne å bore hull, så vi gikk for Dometic CK 2000

ventilator bobil

Leste en del positivt om den, men ble litt skeptisk da den kom og fikk sett den. Men må si jeg jeg ble positiv til den da vi brukte den i helgen. Det ble ikke så mye den ble brukt, men av det jeg så (luktet..) så ser den veldig bra ut. Ved normalt bruk skal man skifte filteret hver 6 mnd.
Å ha en bobil uten ventilator om man skal lage noe mat, det frister lite, så er glad vi fant en løsning på det.

I løpet av kvelden i går fikk jeg en god idé, fant en cache jeg bare må ta.. rart med det, plutselig dukker det opp noen som man bare ha. Får se i løpet av høsten/vinteren om vi får det til 🙂 Jeg skulle sjekket hvor de siste 47 Norgesboksene er også..

En kommentar om “Vektproblemer

  1. Tilbaketråkk: Vektproblemer | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..