Tåkelegging

Når jeg så ut her i dag så kunne det se ut som jeg drev med tåkelegging, veltet tykk røyk ut fra pipen, og var passe grått på et område. Heldigvis tok det skikkelig fyr nokså fort, så den nærmeste tåken ble borte. Noe annet md den som ligger nedover fjellsidene her, alt blir så grått når det er slik vær. Var kaldt i morges også, vet ikke hvor kaldt det har vært men var -3 når jeg sto opp, og i dag lå jeg og Amanda lenge…

Amanda har såvidt prøvd hundeburet i bobilen, det satt veldig lang inne hos henne å hoppe inn i det, slik var det med buret i Nano også, men etter noen ganger skulle man ikke tro hun hadde gjort annet.
Bildene ble så som så, og når jeg så på bildene etterpå så synes jeg buret ser knøttlite ut, noe det ikke er.
Her er dobbelburet str L, i Micro

bur i bobil

bur i bobil

Jeg måtte finne fram bilder av dobbeltburet XL som vi hadde i Nano (og har i personbilen) bare for å se.. XL er 5 cm dypere, og 5,5 cm høyere, lengden er den samme.

hund i bur i bobil

hundebur i bobil

Hun lå godt i buret i sommer, og om natten har hun anledning til å ligge på gulvet om hun vil også, synes det er greit med litt valgmuligheter, spesielt om hun tilbringer store deler av dagen i buret i bilen.
At det nye buret ser såpass mye mindre ut kan nok være vinkelen bildet er tatt også, eller bare meg..

Her jeg bor er det helt normalt med jakt.. både for store og små. Ikke så mange som reagerer på at unger er med, og de fleste som har med unger på jakt tilrettelegger..
Jakt må til, for dyrene sitt beste også, det er ikke slik at det jaktes bare for at det er morsomt. Det er kvoter på mange av dyrene, som reguleres hvert år, eller ettersom hva som skjer i sesongen.
Man må jo starte tidlig, så her starter de allerede i barnehagen, barnehage på jakt
Nå er ikke dette noe som er bare her, vet de gjør slik flere andre steder, og ungene får et naturlig forhold til hva jakt er.
Ett av de «morsomste» bildene vi har fra jakt er når ungene var med på harejakt, og Klang (harehunden) sitter sammen med ungene ved bålet.. var jakthunden sin det, må se om jeg finner igjen det bildet, var før den digitale tiden..
Jakt handler ikke bare om å skyte største og beste dyret, men alt det andre rundt jakt.

Siden jeg er hjemme i dag også, så tenkte jeg at jeg skulle vaske sengeklær og tepper til Amanda. Det blir en del siden jeg skifter de ut ofte, synes det lukter veldig mye hund… etter en stund, så da skifter jeg. Amanda er sikkert ikke enig med meg, ser ikke ut som om hun reagerer på at det lukter..
Jeg bruker bare Blenda sensitiv vaskemiddel, antar at det er bra.. det lukter ikke noe av det, men det er jo ikke så lurt med vaskemiddel som inneholder parfyme til noe dyr skal bruke. Jeg setter stort sett alt på kokvask, så da blir lukten borte. Det eneste jeg vasker på 40 grader er disse «hundepoteteppene» som har gummiert bakside, men de ligger hun ikke så mye på som de andre sengeklærne.
Er litt spent nå, har brukt et av de teppene i buret i bilen, og det har vært brukt en del av både Amanda og Kaos, så blir spennende å kjenne om det er nok med 40 grader.
På en del av sengeklær, tepper og slik.. til Amanda bruker jeg tøymykner pga statisk elektrisitet, der finnes jo så mye med gode lukter også.. men jeg holder meg til neutral tøymykner, og den fungerer bra, minst mulig tilsetning av parfyme til klær.

Jeg kjeder meg.. er hjemme, og det er kjedelig! Hadde jeg vært helt frisk hadde det vært noe annet, men det går da så sent.. Jeg er utålmodig og synes at antibiotikaen skal virke nå, startet mandagskveld, og i dag er onsdag, da burde den snart virke. Jeg har ikke den feberfølelsen, tror jeg, så det er jo positivt.
Føler meg ikke slik veldig syk, før jeg finner ut at noe må jeg da kunne gjøre, siden jeg først er hjemme.. veldig dum tanke har jeg funnet ut.
Å se tv er greit, det er ikke de helt store programmene å se på, men noe er det da.. Tv2 hjelper deg er ikke så dumt, men blir litt merkelig med test av gressklippere i oktober.. Jeg tror det er en del repriser på dagtid.

En kommentar om “Tåkelegging

  1. Tilbaketråkk: Tåkelegging | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..