Aggressive boerboel?

En boerboel er en stor og kraftig hund, og som jeg har skrevet før, ikke en hund for alle og enhver uten kjennskap til rasen og spesielt interesserte.
Derfor er det så veldig synd når det skjer noe som er med å skade rasen sitt rykte, spesielt slik som aggressivitet.
Nå er det en ny artikkel om den svenske boerboel oppdretteren jeg skrev om for litt siden, her står den nye, og her den første.
Om det er riktig at han avler på aggressiv boerboel så er det veldig alvorlig, ikke bare for rasen, men for de skader hundene kan gjøre. Er man oppdretter så har man et veldig stort ansvar. Men det ser ut som denne svenske boerboel oppdretteren aldri har hatt tillatelse til å drive med oppdrett, noe som ikke gjør saken bedre.
De fleste innenfor boerboel miljøet vet hvem dette er, og valper er solgt også til Norge. Om jeg ikke tar feil så begynner det å bli noen år siden jeg hørte om denne hunden første gangen, så om det er sant det som står i artikkelen så har den mange mange avkom etter seg.
Nå kan man faktisk få til en aggressiv hund uten at det ligger i genene, og foreldrene/besteforeldrene kan være så snille og gode som bare det, og likevel dukker det opp en og annen hun som ikke er helt «god».
Men å være oppdretter (selv om man ikke har tillatelse til å drive oppdrett) og avle på hunder som er aggressive er idioti, da kan man lure på hva som ligger bak, og hvilken kunnskaper man har, for å ikke snakke om de som forsvarer noe slik.

 

 

2 kommentarer om “Aggressive boerboel?

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..