Hund med skabb

Forrige uke var jeg 90 % sikker på at Amanda har skabb, nå er jeg 99 % sikker.
Det er ikke så mye tvil om at hun har det, sykdomsforløpet, utseende.. og alt stemmer veldig godt på skabb.
Ingen av prøvene har vist skabb, men det har ikke så mye å si, det er veldig vanskelig å påvise skabb på hund, men symptomene hos Amanda har blitt så utrolig «bra» og tydelige, så er ikke mye tvil.
Nå er det vel ikke mange som ønsker at hunden sin får/har skabb, men det har vært ett av mine store ønsker siste tiden.
Nå utelukker ikke skabben at hun har noen annen allergi, og venter på svar på blodprøver enda, men det er store sjanser for at hun ikke har noen allergi (annet enn skabben..) Det ene utelukker ikke det andre, så tør ikke håpe for mye enda, men synes igrunn det er nok med skabb.

Søker man på hund med skabb osv, så finner man mye informasjon, jeg kan plutselig mye om hund og skabb 😛
Skabben fra hund kan smitte til mennesker *klør*, men det går som oftest bra.. Mennesker kan ikke smitte mennesker med skabb, men andre hunder er selvsagt utsatt.. og katter kan bli smittet.

Amanda startet med behandling/medisin mot skabb forrige uke, og nå ser jeg tydelig virkning. Medisin mot skabb på hund er dråper (vi snakker egentlig ikke om dråper når det gjelder Amanda.. de hadde ikke store nok doser så måtte ha to pakker..) som man gir mellom skuldrene, gir først en gang, venter fire uker, og da er det behandling nr to. Dette for å få drept all skabben og eggene. Det vil si at det tar noen uker..

Nå er det store sjanser for at Amanda kommer til å få skabb flere ganger, siden hun allerede har fått det en gang, og det mest sannsynligvis er fra oppe i skogen her. Men jeg kommer til å være veldig oppmerksom neste gang, da blir det å starte behandling tidlig.
Vi har ikke sjanse til å unngå smitte, om vi ikke skal unngå skogen. Nå er det jo snart sesong for fjellet isteden, men vil uansett bli en del skogsturer.

Nå har jeg ikke hørt om andre hunder her i Skjåk som har skabb, uten at det har så mye å si, men er greit å være oppmerksom på at man kan få det.

Uttrykket «skabbete hund» passer Amanda skremmende godt, hun ser ikke ut! Jeg har tatt bilder av henne fra alt startet, greit å se forandringer og hvordan ting utviklet seg. Pluss det kan være godt å ha bildene til senere.
Det er jo en fordel med boerboel og skabb (og utslett ellers) man ser det veldig tydelig, forandringer også.

Jeg hadde tenkt å vente til siste blodprøven var klar, og allergi forhåpentligvis var ikke eksisterende før jeg skrev noe om skabb, men det blir jo så mye snakk om disse hundene og sykdom osv, så da kan jeg like gjerne «ut» med det, det er jo ikke hemmelig, de som har spurt har fått svar 🙂

Og så håper jeg at alt jeg har lært, gjort og kjøpt i forhold til hund og allergi har vært helt «bortkastet», skabb er så absolutt å foretrekke framfor allergi, det er ikke engang genetisk…. 😈

 

Tar med et bilde som er akkurat to år gammelt 🙂

boerboel

 

 

 

En kommentar om “Hund med skabb

  1. Tilbaketråkk: Hund med skabb | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..