På husjakt

Vi tenkte vi skulle gå en liten tur i dag, mye pga vi gikk en lang tur i går, og at det var samme iskalde været. Turen ble lenger i tid en den i går (som jeg og Amanda gikk) men tror den vi gikk i går var lenger på kilometer. Nå er jeg uansett mer opptatt av tiden enn lengden på turen, synes det er viktigst, og at turen er fin.

Amanda var ikke så lysten på å gå tur i dag, hun stoppet opp flere ganger og var liksom ikke i turhumør.
Men vi gikk nå, men mange pauser.. minner meg om turer med små barn..

Første pausen

boerboel

 

 

Så gikk vi videre, og da kom vi over noen hus.. eller det som kanskje har vært hus.. Jeg har jo gått der mange ganger og ikke sett restene etter bygninger eller hva det kan være. Nå var det to tydelige «husrester» men Tore mente det skulle være tre, han har sett de før, på en annen årstid. Jeg skal ihvertfall oppi her igjen til våren når det blir bart.

Tore og Amanda sitter ved døråpningen til ene «huset», og et annet «hus» er oppe til høyre

gamle hustomter

 

 

rester etter gamle bygninger

 

 

Så gikk vi videre, så ferske dyrespor denne gangen også, men nå var det ikke skummelt..
Det er jo veldig greit med mye dyr i skogen, de tråkker opp stier som man kan gå der snøen er dyp, kan bli en smule trangt om man møter på de som laget stien..

dyretråkk

 

 

Etter å gått litt til så stoppet vi opp, og så plutselig oppdaget jeg noen som bare ruslet forbi nedenfor oss. Vi gikk etter, og oppdaget 4 hjort (jeg så bare 3). Dessverre så oppdaget de at vi hadde sett de, så da forsvant de.
Like etterpå kom vi rett på soveplassen til de, de lå på en rekke, og var litt morsomt å se. Er ett foran Amanda, Tore står mellom to, og så er det ett bortenfor der igjen. De stemte veldig med de fire hjortene lenger oppe.

liggeplass til hjort

 

To av liggeplassene

hvilested til hjort

 

 

Men nå begynte det å bli såpass kaldt at det var greit å vende snuten hjemover. Vi måtte gå tilbake litt før vi gikk nedover, og da ble det så mye snø at Amanda frivillig gikk bak Tore et stykke, slik at hun fikk gått i sporene hans.

hund som går bak

 

 

Når vi kom hjem var nok Amanda både kald og sliten, så var godt å ligge framfor dynen ved ovnen og få i seg varmen litt.

8 kommentarer om “På husjakt

  1. Ja ikke sant 🙂
   Det står kanskje noe om slike rester «et sted», men når man ikke vet hvor man skal lete.. Og er sikkert fremdeles en del som vet en del om slik i bygda 🙂
   Eller, man kan la fantasien jobbe, og «lage» familier og historier rundt det 😀

   Liker

  1. Skjønte hva du mente ja 🙂 Og er i det området, litt oppover Aursjoveien og så litt over 1 km «rett opp».
   Jeg synes det ser ut som det er tydelige «rester» etter hus eller andre bygninger, så hadde vært litt morsomt å visst når og hvem 🙂 Det kan jo ha vært noe sommerfjøs.. eller noe også, jeg har jo rett å slett ikke peiling på slik.

   Liker

   1. Da antok jeg riktig selv uten å sjekke Endomondo :p
    Det er så vanskelig å se for seg hvordan det har sett ut når det nå er så tett skog der. Og ikke vet jeg hvordan de gjorde med dyrene sine før i tiden, kanskje dere har noe historielag eller noe sånt der som vet mer om den plassen?

    Liker

    1. Ja, jeg burde kanskje ha lagt ved kartene fra endomondo. Jeg bruker den på mobilen når jeg går, og så glemmer jeg å inn å se osv senere.
     Spørs om jeg får undersøke litt ja, fant ikke noe på nett.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..