Vår jul

Da er vi allerede på 2. dag jul, skal si det går fort.

Amanda (og Kaos) koste seg godt julekvelden, ble et par smakebiter av middagen til de, kjøtt er jo alltid godt.
Vi koste oss enda mer med middagen og desserten. (Svoren på ribben ble helt perfekt, og moltekremen er utrolig mye bedre når man ikke blander alt)

julemiddag

 

moltekrem

 

 

Julegaveutdelingen ble Amanda veldig tilfreds med, og det ble vi andre også.
Jeg fikk ikke Dakota som jeg ønsket meg 😦 Men fikk en Montana 😀 Kommer nok til å skrive en del om Montanaen etterhvert..

Første dagen var det tid for lunsj! Jeg gleder meg like mye til den som middagen julekvelden, hele bordet dekket av forskjellig mat, må bare ta med bilde av kabareten, den var litt morsom å lage, har ikke oppskrift på kabaret, men pleier bruke det samme hver år, reker, erter, fiskepudding, egg og crabstick.

kabaret

Nok om mat, for denne gang.

Vi har hatt mye vær i jula, mest vind og regn, og ser ikke ut til at det skal gi seg heller. Vi har hatt noen turer likevel, som har gått greit. I går skulle vi være borte hele kvelden, så da «måtte» vi på tur først. Det hjelper på samvittigheten å gå en tur når vi skal være borte lenge. Nå er jo Amanda vant til å være alene, så det går jo greit.
Nå i jula er vi jo hjemme, og vi sover om morgenen. Jeg og Amanda har ligget til syv, i morges ble den åtte før vi våknet, kan knapt nok huske at vi har sove så lenge, det skjer ikke ofte. Men så leger vi oss på kvelden og ikke om natten til vanlig, godt å sitte oppe litt når et er ferie.

Amanda har utviklet noen skjulte evner, og blitt en kjempeflink lommetyv. Lurer på om jeg kan bruke det til noe..
I dag oppdaget jeg at hun lå å «spiste» på noe på dynen sin i stuen, når jeg gikk bort til henne så snudde hun hodet fra meg, noe som viser at hun har noe hun vil beholde.
Jeg tok bare fram hånden og sa slipp, og hun «spyttet» ut det hun hadde i munnen, det var bare noe papir.
Jeg kunne ikke forstå hvor hun hadde funnet det, og begynte å se omkring meg om jeg så noe mer, men så sa Tore: det er det papiret jeg hadde i lommen. Amanda hadde vært borte hos han, men hun «snuser og dytter» på alt, så han hadde ikke merket at hun var i lommen og hentet papiret.

 

Vi bruker jo hodelykt når vi er på tur på ettermiddag og kveld, i går fikk Amanda halslykt.. Tror ikke det finnes hodelykt for hund. Det vises ikke så bra på bilde, men lykten hennes lyste veldig bra under/foran henne. Er jo viktig å passe på at lyset ikke kommer nær eller sjenerer øynene til hunden.

hund med hodelykt

 

 

Og et bilde for å vise litt av dyresporene i skogen der vi går

dyrespor i skogen

Og hodelykten min lyser bra opp 🙂
Ellers har vi ikke så mange planer, tror jeg. Håper på litt roligere vær, Amanda likte seg ikke ute i morges, og var supersnar.

9 kommentarer om “Vår jul

 1. Jeg har et litt todelt forhold til kabaret. Innholdet pleier å være veldig godt, men jeg liker ikke «geleen» (aspik heter et kanskje?). Men din kabaret ser jo superfin ut, kan jo ikke ødelegge et sånt kunstverk ved å spise den!
  Utrolig så bra lys det var i lykta til Amanda! Jeg har aldri giddet å prøve sånne lykter på Nairo, jeg regner med at de forsvinner i pels uansett.
  Er et eldorado for en hundenese å gå tur i det området der 🙂

  Liker

  1. Vet du, jeg er ikke så glad i aspik jeg heller, blir det mye av den så legger jeg den til side.. Men resten er jeg veldig glad i 😀
   Var veldig lettvint å lage den, og morsomt, ikke mye som skal til før det er litt mer moro med å lage mat.
   Det lyste ihvertfall bra på bildet, er ikke så stort område som det lyser på, men det er det jo ikke bruk for heller.
   Ja det er litt av hvert for en hundenese der, og vi ser jo noen av dyrene imellom også, men dyrene står sikkert å ser på oss mer enn vi ser de.

   Liker

   1. Så bra at det er lov å legge til side 😀
    Det er jo en grei måte å se hunden på, spesielt hvis den er løs, men jeg er nysgjerrig på om hunden synes det er bedre med lys enn uten. Nå har de vel ikke noe supersyn i mørket, men det ser alltid ut som om Nairo vet hvor vi skal gå ihvertfall, og da uten lys.
    Vi har da hatt en og annen elg her også, og i dag sto det et rådyr og spiste nedfallsepler i hagen, men det var stas å se elgen hos dere i sommer. Neste gang håper jeg at jeg får se hjort 🙂

    Liker

    1. Jeg tror ikke hunden bryr seg i det hele tatt, egentlig 😛 Amanda er en racer til å gå i mørket, går jo aldri inn i noe eller på noe, i motsetning til meg, hehe.
     Hjorten kan være vanskeligere å få øye på, spesielt i skogen, men denne tiden her er det en del av den her, de har «sine» plasser de finner mat.
     Og så har vi jo rein på fjellet 😀 Vi har møtt på rein der du og jeg gikk i sommer også.

     Liker

     1. Da er sånne lamper mer for at vi skal se de da egentlig 🙂
      Da får jeg komme oppover en eller gang på vinteren også da, har jo ikke noe valg hvis jeg vil se hjort 🙂 Og disse reinsdyra da…de må jeg også få sett en eller annen gang! Men der har jeg også mulighet både der Eileif kommer fra og der Siv Anita bor 🙂

      Liker

      1. Ja, ikke så mye for «vanlige» hunder. Amanda klarer seg godt uten. Egentlig litt rart at de «ser» så godt i mørket, vanligvis er det jo katter man snakker om når det gjelder katter og det å se i mørket. Amanda klarer fint å orientere seg både ute og inne selv om det er stupmørkt, men det kan jo være andre sanser som er med også. Jeg dunker jo bort i alt som er 😛
       Ikke så vanskelig å se hjort i Skjåk, egentlig.. er oppdrett av hjort her, og de går jo klin inntil veien rett som det er, store flokken.

       Liker

       1. Jeg vet faktisk ikke hvordan nattesynet til hundene er i forhold til vårt eller til kattene. Men ja, de klarer seg bra som du sier 🙂
        En vakker dag skal jeg nok finne de hjortene :p

        Liker

 2. Tilbaketråkk: Vår jul | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..