Stå opp

Har fått ryddet og ordnet så mye i dag, mye slik som blir utsatt.. utsatt litt til, og så enda litt 😛
Greit å bruke en lang søndag på noe fornuftig. Amanda våknet tidlig i morges, og hun skulle ikke sove igjen. Ikke skulle hun stå opp samtidig med Tore heller.
Står jeg opp først står hun opp sammen med meg, står Tore opp først så ligger Amanda å venter til jeg står opp. Er hun våken så ligger hun å dulter til meg med labber eller hode, må jo ha litt morgenkos før vi står opp. Noen ganger er det greit med litt klapp og småsnakk, så kan hun sove litt igjen, men vanligvis er det bare å stå opp med henne. 
Tore kan stå opp for å dra på jobb, dra på jakt eller hva som helst, Amanda bryr seg ikke i det hele tatt, der har jeg «igjen» for å venne henne til å ligge rolig om morgenen, og ikke bry seg med at andre står opp, og at hun står opp med meg. 
Nå er jeg oppe tidlig uansett om det er uke eller helg, kan ligge til syv-halv åtte om helgene, og synes det er bra 😀
Amanda er vant til det også, så etter å ha fått frokost og lufting, så sover hun igjen både i uken og helgene, så slik sett er hun grei.

Når Tore kommer hjem er det veldig greit å få litt oppmerksomhet… Amanda er veldig flink til å få oppmerksomhet, men heldigvis er hun roligere der også, litt nærhet er godt

boerboel

 

Når jeg sitter i sofaen vil og skal jeg ha fred, det begynte jeg med tidlig. Tore har ikke gjort så mye med det, enda… så når han sitter i sofaen finner Amanda seg ofte en sofaplass hun også

boerboel

Her rekker Tore akkurat ned til henne for å klappe henne, og gjett hvem som vet det.
Men det er en feil ved bildet, puten! Amanda har ikke noen slik pute, og hvordan hun har fått tak i den vet ikke jeg, Tore visste ikke heller. Men hun fikk ikke beholde den, jeg måtte bare ta bildet først 😛

 

Nå er det snart Halloween, til manges glede, og manges forargelse.
Jeg har egentlig ikke gjort meg opp noen bestemt mening om det, men forstår godt de som synes det er tull, at vi kan holde på våre «egne» tradisjoner, men forstår også veldig godt de som synes dette er morsomt og spennende.
En tradisjon må jo oppstå en gang… Vi har jo blant annet tradisjon med juletre og julenisse, de er jo ikke så norske tradisjoner i utgangspunktet, men har blitt det. Slik er det med mye, så man må nesten bare forholde seg til det, på en eller annen måte. 
Kom over et nettsted i dag, som flere hadde delt på fb, og der står det mye smart i forhold til Halloween. Når kan man gå Halloween? Hva er det med utelys og Halloween? Disse og flere andre kjøreregler for Halloween finner du her

Nå er det snart kvelden, og tror det blir tidlig kveld her, tar litt tid å komme inn i vintertiden.

6 kommentarer om “Stå opp

 1. Det er rart hvordan disse hundene legger seg til vaner, uansett om vi lærer de vanene eller om de bare oppstår av seg selv. Hvis både Eileif og jeg sitter på «kontoret», ligger Nairo alltid her i nærheten av oss. Enten mellom stolene våre (og da gjerne med hodet oppe på ett av stolbeina på Eileifs stol), under mitt skrivebord eller på gulvet bak oss. Men hvis en av oss sitter på «kontoret» og den andre sitter i stua, da ligger Nairo alltid slik at han ser oss begge. Og hvis vi begge sitter i stua, ligger han under stuebordet eller oppe i sofaen hos meg 😉
  Jeg har heller ikke gjort meg opp noen bestemt mening om Halloween egentlig, sikkert fordi jeg ikke har måttet. Greit at de fleste av tradisjonene vi har i Norge er importerte tradisjoner i utgangspunktet, og jeg kan også forstå at dagens barn synes det er mer spennende å kle seg ut skummelt enn å kle seg ut med nisselue og Mariusgenser og gå julebukk. Men det jeg ikke liker er at Halloween (og Valentinesday forsåvidt) er mer eller mindre tilrettelagt av handelsstanden, at de skal tjene penger.

  Liker

  1. Der var avataren der, det minner meg egentlig at jeg skulle ha skiftet bilde på min.
   Ja er rart med vaner, vi har lært Amanda noen vaner ubevisst også, som faktisk viser seg å være litt lure.

   Ja, handelsstanden tjener rått på Halloween og Valentinesday, men er litt hva man velger å gjøre med det selv også. Ser bare hva de gjør utav juletiden, eller tiden før jul, det er ikke småtteri, og slik var det jo ikke i utgangspunktet.

   Valentinesday er jo oppe til «diskusjon» rundt omkring når tiden nærmer seg eller etterpå, selvsagt er det moro med blomster, konfekt og alt det andre, og det gjelder ellers i året også. Men det bør ikke være slik at man sitter å venter på å få, eller føler seg forpliktet til å gi, da blir meningen bak det borte, for meg ihvertfall.
   Og så er det noen ganger (ofte) slik at man kan vise hva man føler med handlinger, uten å gi og si så mye. Handlinger i det daglige som man kanskje ikke alltid tenker over. Puh, det ble mye utenom tema 😛

   Tilbake til Halloween og julebukk, når jeg var unge var det utrolig skumle og stygge masker å få kjøpt, som man skulle gå julebukk med, jeg grøsser nesten enda når jeg tenker på det, jeg synes ikke det er morsomt å skremme folk jeg, vi hadde «masker» vi laget selv, eller sminket til det «ugjenkjennelige»… Det var mer koselig, men det er vel kjedelig for unger nå i dag, de får jo alt inn fra «den store verden».

   Liker

   1. Bildet av Amanda er da fint det 🙂
    Selvsagt kommer det an på hva man gjør ut av det selv. De greiene med at jula begynner allerede nå i midten/slutten av oktober er totalt hårreisende, jeg får fysisk vondt av å se nisser i butikkene allerede nå. Tullball!
    Jeg har aldri gjort noe ekstra ut av valentinesday. Nå er jeg ikke kjempeflink til å gjøre hverken de små eller store tingene i hverdagen heller, men jeg vil uansett prøve å bli flinkere til det enn å begynne å feire valentine.
    Du har nok rett i at det blir mer kjedelig for ungene i dag. Dessverre. Eller så er det vi som har blitt for gamle og ikke henger med i nye trender. Nei fysj, vi er da ikke for gamle! 😀

    Liker

    1. Joda, men det er fra når hun var liten valp 😛 Minne rmeg at jeg har avatar bilder som er gamle ellers rundt omkring også, får ta en opprydding en dag.
     Ja, jeg ser jo alt av julegodteri og brus og annet som er kommet i butikkene nå, men samtidig hadde ikke butikkene gjort det om de ikke hadde fått solgt noe, så det er på en måte hva mange kunder vil ha. Jeg pleier å kjøpe en spesiell sjokoladegreie til jul, og venter jeg til desember er det utsolgt, fordi «alle» andre kjøper det før, og det blir utsolgt. Så flertallet kjøper julegreier lenge før jul osv, og når noen butikker begynner må resten følge etter også, siden julehandelen betyr så mye for mange butikker.
     Men for min egen del kunne de ventet til første advent, DA begynner jeg førjulstiden 🙂

     Jeg er sikker på at du gjør mye du ikke tenker over, fordi du bryr deg om personen 🙂

     Jeg er glad jeg ikke trenger å ta stilling til om ungene mine skal gå Halloween eller ikke jeg, nå er de så store at de nesten må få bestemme selv…

     Liker

     1. Greit å ha sånne oppryddinger av og til ja 🙂 Bildet av Nairo og meg er jo over et år gammelt, men jeg synes det er så fint at jeg ikke vil bytte det ut før noen tar et bedre av oss 🙂
      Sant det, butikkene setter det ikke ut tidlig hvis det ikke blir solgt. Men jeg synes allikevel at det er skammelig at folk kjøper juleting så tidlig. Julegaver er greit å begynne med tidlig, men ikke pynt og brus og sjokolade og alt det der. Helt enig, første advent eller også første desember er helt greie julestartdatoer 🙂
      Joda, det gjør jeg nok sikkert. Men det er ting jeg ikke nødvendigvis gjør for å være snill, men fordi det faller seg naturlig.
      *ler* Ja, jeg synes jeg ser deg si til de nå at de får gå, men bare den 31., og bare før kl. 21 på kvelden. Tenker de hadde hørt på deg da ja :p

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..