Log my dog

Vinteren forsvant.. ihvertfall snøen. Det var igrunn en fordel for meg, som syklet hjem i dag også. I dag blåste og regnet det bare.

Ble ikke noe tur på Amanda i dag, jeg gadd bent fram ikke ut døren på tur etter jeg kom hjem. Noen dager det det greit å bare slappe av.

Fant fram doggiebagen til Amanda, og hun var opptatt en stund, etterpå fikk hun kongen med noe snacks oppi, og det tok sin tid å får ut det som var i den, til slutt kom hun til meg, da var det igjen bare litt i den. Når jeg tok kongen (ja, hun leverte den 😀 ) så satte hun seg foran meg mens hun ventet, snakk om bortskjemt hund.

boerboel

 

boerboel

 

 

Har begynt å se på diverse cache utstyr, og det er mye morsomt!
Hadde hatt så lyst til å hatt en «Log my dog tag» til Amanda, men ser at det ikke er gjennomførbart, hvem skulle logget den… For de helt spesielt interesserte, som har veldig veldig god tid.
Men jeg kan lure på Kaos en «Log my dog»,  vi får se..
Hadde tenkt å vente til våren før jeg gjorde så mye mer med cachingen, men det er lenge til våren… og er jo mange steder man kan legge ut cacher om vinteren også.
Og siden jeg er så ny med geocaching så er det morsomt og spennende å legge ut cacher, bare det å gjøre det på riktig måte, er liksom ikke bare å løpe ut i skogen med en boks, og legge den fra seg første og beste plassen.
Nå trenger det jo slettes ikke være skog heller da, er jo utallige muligheter her siden det nesten ikke finnes cacher i Skjåk.

14 kommentarer om “Log my dog

 1. Herlige actionbilder av Amanda!
  Jeg tror du og jeg skal styre unna TB på hundene våre. Ikke av samme grunner, men for hundene sin del er det greit å ikke henge en TB på de. Men det er så mye annet moro man kan lage en TB ut av! Jeg har jo ryggsekken min, og så er det jo ikke noe problem å få trykket opp gensere eller T-skjorter med hva som helst. Så hvis du kjøper en TB på vanlig måte og så bestiller eget trykk på en genser med den koden som står på TB’en, så vips kan folk logge deg 🙂
  Hyl ut i vilden sky hvis du trenger noe som helst hjelp med utlegging av cacher. Jeg har gjort det noen ganger nå, og selv om jeg ikke er noen mester, så kan jeg sikkert et triks eller tre 🙂

  Liker

  1. Vi er nok enige der, men det kunne vært moro. Med riktig «type» hund så går det nok greit, men vil vel ikke påstå vi har det. Og som du sier, er mye annet man kan lage TB av.

   Du aaaner ikke hvor mye morsomt jeg har sett av diverse TB, cacher osv man kan ha 😀
   Rekner med at du har sett mange av de i real life, og enda mer på nett, men det er mye morsomt, og for meg som er ny så er jo alt nytt og spennende.

   Kommer nok til å prøve å legge ut noen nå i vinter, og har fått med meg at koordinatene er veldig viktig, noe som ikke er det minste rart, det er jo det som gjør at cachene kan finnes, og de fleste vil vel at folk skal finne cachen, selv om det kanskje ikke blir det helt store her, som ikke har noe miljø for det.
   Det er litt enklere å finne steder å legge ut cacher om sommeren, pga det er mye flere steder å dra til, men det er jo greit å ha noen man kan finne om vinteren også.
   Kommer garantert til å spørre deg om «ditt og datt» når det nærmer seg 🙂

   Liker

   1. Jeg har logget to hunder, jeg, og begge var veldig tilgjengelige. Men jeg føler kanskje allikevel at det blir å gå litt vel inn i privatsfæren til en fremmed hund.
    Jeg har aldri vært veldig opptatt av TB’er, og jeg har blitt mindre opptatt av de etter at de vi har sendt ut stort sett har forsvunnet. Så heretter kommer jeg bare til å ha en TB-kode på noe jeg har med meg selv (sånn som en t-skjorte eller en ryggsekk). Men ja, det er utrolig mye moro, spesielt i cache»bokser». En av de Eileif og jeg fant på runden vår ved Isesjøen i forrige uke var av en spesiell utforming. Passet perfekt inn i miljøet, men var heldigvis så enkel å se at den ikke utgjorde noe problem å finne. Så såntnoe er spennende for meg også 🙂
    Koordinatene er absolutt det mest viktige, men også at det er noe severdig der man legger ut boksen. Eller en helt enkel boks som er grei å ta bare for å få opp antallet funn. Så er det også viktig med en vanntett boks, for det er ikke særlig moro å komme til en boks full i vann hvor loggen har blitt papirmasse.
    Så lenge dere bor i et såpass snørikt område som dere gjør, er det nok gull verdt å legge ut noen som er vintersikre. Det er ikke noe moro å grave ut bokser fra en meter med snø for så å finne ut at boksen har frosset fast i underlaget (men vi har gjort det også, vi altså 😉 ). Oppheng i trær er veldig kjekt, en falsk fuglekasse funker også bra.
    Spør i vei 😀

    Liker

    1. Nekter å tro det, kan tydeligvis ikke stole på den gule greien på bloggen min! Og er ikke engang 5.

     Jeg synes det ser veldig spennende ut med TB og alt slik man kan følge med på, men da er jo forutsetningen at det ikke blir stopp etter kort tid, tror nesten jeg hadde blitt frustrert. Ikke nødvendigvis over å ha mistet noe, men at det hadde blitt «ødelagt». Men jeg kommer nok til å prøve meg med noen forskjellige sporbare uansett, bare må 😀

     Er veldig mye å tenke over før man legger ut, og er helt sikkert mye man ikke tenker over også, og det er litt dumt om det blir for mye feil på slik. Så kommer til å sjekke og dobbeltsjekke alt, og du kommer garantert til å få mange detaljer om alt mulig når det nærmer seg.

     Vanntett boks har jeg i minnet.. kommer nok til å bruke «ferdige» cacher til å begynne med, føler det er sikrest.. Og jeg er jo av de få som liker nanoer, syntes den var fantastisk morsom 😀

     Liker

     1. Jeg mistenkte at det var noe sånt denne gangen. Men nå er du ihvertfall klar over det og kan sjekke selv om den gule greia ikke gir beskjed.

      Ja, prøve deg på en TB eller en coin må du jo, for det er veldig moro frem til det stopper opp. Spesielt moro å gå inn og se på kartet til den sporbare 🙂

      Jeg var supernervøs første gangen vi la ut en cache, klarte nesten ikke å sitte stille mens vi ventet på at reviewer skulle publisere den og så var jo spenningen total mens vi ventet på at førstemann skulle finne den. Dessverre var våre koordinater elendige, så han som skulle finne den måtte ringe oss (en bekjent) for å få hjelp. Da fikk vi låne hans GPS til å ta bedre koordinater.

      Kjøp det som kalles Lock’and’lock-bokser på Nille, Europris eller lignende (bokser hvor lokket har en nedfellbar «leppe» på hver side, sånne: http://www.gfh.no/geosport/?wpsc_product_category=lock-lock-bokser), de funker perfekt! Ikke noe vits å bruke masse penger på å kjøpe sånne i geocachingbutikker når de som finnes i vanlige butikker er like bra.
      *ler* Håper du beholder den gleden over nanoer :p Vi har lagt ut en nano selv, og så tror jeg vi har en til liggende. Må bare finne det perfekte stedet først 🙂

      Liker

      1. Er det fyfy å legge ut bilde av det man skal legge ut (f.eks her på bloggen og fb veggen sin selv) eller er det ok? Det er selvsagt vanlige cacher, jeg har noen i kikkerten som det ikke blir å ta bilde av og legge ut uansett… Jeg synes det er morsomt å planlegge også 😆
       Rekner med at det kan ta både uker og mnd fra jeg legger ut til noen finner dem, hadde vært annerledes om sommeren, da er det mer gjennomgangtrafikk osv.

       De boksene var jo kjempesmarte ja, skal se det blir noe slik 🙂

       Liker

       1. Det er helt ok å legge ut bilde av både bokser du skal legge ut og bokser du finner, så lenge du ikke avslører noe om hvor boksen ligger/skal ligge. Hvis du husker den første du fant, så har vi jo publisert bilde der du holder den, men bildet viser jo ikke hvor cachen lå. Når det gjelder TB’er og coin’er kan du også publisere bilde av de, men da må du passe på at trackingkoden ikke er synlig på bildet. Det finnes nemlig alltid noen som synes det er stas å logge TB’er/coin’er uten at de har sett de selv.
        Det er sant, men hvis du legger ut i Otta vil jeg tro det tar kortere tid. Eller kanskje i nærheten av sommerskisenteret på Strynefjellet eller nede i Stryn. Men skal du holde deg i dine trakter kan det nok ta tid.
        Jupp, vi bruker nå stort sett bare sånne, og har enda ikke opplevd at de tar inn vann 🙂

        Liker

        1. Det var bra, ja trackingkodene skal jeg passe godt på ikke vises, de som skal logge de får pent finne de 😉

         Stemmer det, har jo bilde av den på bloggen, men den var jo megaenkel å finne 😛 Jeg synes det er greit med forskjellig vanskelighetsgrad, men ikke for vanskelig, Nanoen vi fant i sommer var fantastisk morsom, og lærte veldig mye av den turen 😉

         Liker

         1. Kom til å tenke på at hvis du finner en spesiell cache, så er det ikke noe hyggelig å legge ut bilde av den og samtidig identifisere hvilken cache det er. Jeg gjorde det et par-tre ganger i julekalendercache-bloggserien min i fjor, det var litt dumt av meg. For da blir det jo ikke noen overraskelse for de som skal lete etter de.

          Og så utrolig deilig det var at du synes det og at du fant den på egen hånd! For hadde du måttet ha hjelp der, er det ikke sikkert du ville ha fortsatt med dette på egen hånd. Veldig fint med forskjellige vanskelighetsgrader, sånn sett er det viktig å følge med på hvilken rating cachen har på Difficulty og Terrain og hvilken størrelse cachen er. Da kan man ta de lette på dager man har liten tid eller ikke orker å lete, og så kan man ta de mer vanskelige de dagene man har ork til det 🙂 Det geniale med nanoer er at de kan sitte synlig uten at man ser den :p

          Liker

          1. Enig i den, morsomt med overraskelser, så bare passe på at man ikke sier noe om hvor osv.
           Jeg er jo der at jeg synes det er litt morsomt og spennende å lete litt, men alt med måte..

           Liker

 2. Jeg er enig i at det er moro å lete litt, men det kommer helt an på. Skal jeg ta en trail, vil jeg at cachene skal være enkle å finne. Skal jeg ta enkeltcacher, kan jeg godt måtte lete litt eller gruble litt 🙂

  Liker

  1. Ja det kommer litt an på situasjonen, og ikke minst hvor cachen er. På områder med mye folk osv er det greit å finne de nokså fort, hvis ikke kan det jo bli interessant.. Kan tenke meg det kan bli mange rare blikk noen ganger, fra folk som lurer på hva man driver på med, og man skal jo helst ikke vise hvor cachene er.

   Liker

   1. Du blir kjapt veldig flink til å bruke sko med knyting (slik at du kan kamuflere cacheleting ved å late som om du knyter skoene), du blir kjapt tilsynelatende veldig glad i arkitektur (må jo titte rundt på de interessante bygningene mens du venter på en mulighet til å føle under en krakk eller bak ei takrenne) og du blir kjapt veldig tålmodig (kan ikke disse hersens menneskene fordufte snart????) :p

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..