Fra galt til litt verre, og litt godlukt…

Sånn, da er dagene snart «normale» igjen 🙂

Vi har vært å levert tilbake ene barnebarnet, og hilst på det nye barnebarnet, hun er da riktig så søt

barnebarn

 

 

Amanda begynner å bli «trasig», den innbilte drektigheten hennes har blitt verre, og jeg teller dager til den er over. Hun går å klynker og maser, og finner ikke roen, graver gjør hun også. Men hun er heldigvis rolig på kveld og natt, i går kveld gikk hun å la seg på soverommet, men siden vi satt oppe «så lenge», så var hun oppe to ganger, kom fram i stuen, så på oss, sukket dypt, la seg litt, og gikk så på soverommet for å legge seg der igjen. Nå er vi enda en dag nærmere at perioden er over.

I dag har jeg ryddet…, støvsugd og vasket, det var på tide, det så mildt sagt ikke ut her. Så nå kan freden bare senke seg, og jeg skal kose meg resten av helgen.
Vi rakk en liten tur etter molte også

molte i skjåk

 

 

 

Når vi var ferdige hadde vi disse boksene

molte i skjåk

 

Til å ikke være så veldig glad i molter så kan jeg egentlig si meg tilfreds med at jeg har nok, mer enn nok!
Var mye mer som slettes ikke var moden, så kunne nok tatt en tur eller to til, men gidder ikke. Amanda var slett ikke så grei å ha med på molteplukking, hun spiser jo alt av bær

hund og molte

 

Jeg sa hun fikk være forsiktig, så hun bare tok de modne moltene, vil ikke ha noe molte politi etter oss! Og for de som lurer på hva eller hvem moltepolitiet er, så tror jeg det er det samme som har med bunadspolitiet å gjøre…
Amanda må bare passe seg, så nemlig at hun spiste moltekart, så da kommer vel politiet i bunad og snakker med henne.

 

Amanda fant jo selvsagt en gjørmepytt, og var i himmelen noen sekunder

boerboel gjørme

 

 

boerboel myr

 

 

Heldigvis forsvinner gjørmen og skitt fort av Amanda, etter vi hadde gått en stund så var hun god som ren igjen, nesten ihvertfall…

boerboel i skogen

 

Når vi var på tur i dag så hadde jeg på myggmiddel (slik mot myggen), kjøpte et nytt middel nå i sommer, som skal være bra. Det ser ut som den virker bra også, heter forresten Myggmelk MyggA roll on. Men på esken som flasken var i så sto det god lukt/lukter godt. Den lukter slettes ikke godt! Den er ikke engang i nærheten av å lukte godt, greit at den ikke lukter ille, eller fryktelig vondt, men fra det til å lukte godt er et veldig stort sprang. Jeg var på butikken etter turen i dag, og kan nok ikke tro det var så mange som snudde seg etter meg fordi jeg luktet godt.

Har tenkt å prøve å få tatt noen cacher i løpet av helgen, blir litt spennende å prøve seg helt selv.
Etterhvert som jeg lærer litt mer kommer jeg nok til å prøve å få lagt ut selv også, så antall cacher i Skjåk øker litt, det er ikke mange her, og er så mange flotte steder man kan legge cacher.
Og hadde jo vært litt morsomt om flere hadde fått interessen for geocaching rundt omkring her.

 

Og til de som måtte lure, det er ikke forbud mot å plukke moltekart, men bør heller ikke være nødvendig å gjøre det, mye bedre å vente til den er moden.

10 kommentarer om “Fra galt til litt verre, og litt godlukt…

 1. Å hællegoden (typisk Østfolduttrykk kanskje?) for ei nydelig lita tulle! Ja, du også da 🙂
  Jeg må si jeg er sjeleglad for at jeg har en hund som ikke er veldig interessert i gjørmebad altså! Greit at det meste ramler av pelsen til Nairo også, men jeg sier aller helt nei takk, kjenner jeg.
  JA! Du må ut og finne cacher! Og JA! du må legge ut noen etterhvert, så har jeg noen å se etter når jeg kommer oppover neste gang 🙂 Jeg anbefaler at du går inn for å finne en del cacher før du legger ut, sånn at du ser hva slags type bokser folk bruker og hvordan folk gjemmer de. Og med fare for å gjenta meg selv til det kjedsommelige: ikke vær det minste redd for å spørre hvis det er noe du lurer på, jeg synes det er supermoro at du har lyst til å cache mer, og hjelper deg mer enn gjerne uansett hva du lurer på, stort eller smått, bring it on 🙂

  Liker

  1. Hehe, takk 🙂

   Amanda var helt ren igjen når vi kom hjem, så det gikk fort av.

   Kommer til å finne noen flere før jeg legger ut ja, og lese meg litt «opp» om hvordan alt skal gjøres når en skal legge ut cache selv, greit å gjøre det riktig synes jeg, og ikke bare løpe ivei å gjemme en.
   Kommer garantert til å spørre om det er noe,og dukker helt sikkert opp noe etterhvert, jeg har jo knapt nok begynt, men fikk jo en veldig fin start de dagene du var her, og var så heldig å finne så varierende cacher da 🙂

   Liker

   1. Det finnes (hvis jeg ikke husker feil) en liten FAQ eller noe sånt på geocaching.com rundt det å legge ut cacher, veldig grei å lese gjennom. Det viktigste er egentlig å ta gode koordinater. Finn et godt gjemmested, stå stille der i noen minutter og les av koordinater. Gå et stykke bort derfra, gå tilbake igjen, stå stille og les av igjen. Gjentas minst 3 ganger, og helst fler ganger over fler dager. Da er du ganske sikret til å få gode koordinater.
    Helt enig, det var veldig fint at du fikk sett fler løsninger på bokser 🙂 Skal du ha litt størrelse på boksene (small eller regular), så er de med «klaffer» på alle fire sidene (lock-and-lock-boks) de aller beste, de er vanntette 🙂

    Liker

    1. Supert,skal huske på det 🙂
     Er jo veldig greit å gjøre alt riktig, og gjør en alt riltig og skikkelig første gangen, så husker en det bedre til neste gang. Og såblir det turer utav det 😀

     Liker

     1. Og gjør en det riktig, så får man skryt av de som finner boksen, og det er kjempestas! 😀
      Nå er jo ikke det et stort problem i ditt distrikt, men husk også at cacher skal gjemmes med minst 161 meters avstand til eksisterende cacher, sånn at de som er ute og leter ikke kan ta feil.
      Generelt er reviewerne (de som godkjenner cacheutleggingen på nett) veldig hjelpsomme hvis det er noe de mener er feil, så det er egentig bare å prøve 🙂
      Jeg inviterer deg inn i Geocaching Norge-gruppa på FB forresten, der kan du spørre og grave alt du vil 🙂

      Liker

      1. Aha, har lest en del om reviewerne, men ikke fått med meg hva de egentlig er, nå vet jeg det 🙂

       Det med avstand er viktig ja, det hadde jeg ikke tenkt over, men som du sier så er ikke det så stort problem her, enda 😀 Kan jo håpe… Vi har så ufattelig store flotte områder å legge de i, at det er bare å velge og vrake, og huske på å krysse av om de kan finnes hele året, det har jeg fått med meg. Mange steder jeg liker er tilgjengelig bare fra våren til høsten, vil si til snøen og vinteren kommer.

       Liker

       1. Reviewerne gjør en kjempejobb på totalt frivillig basis, og selv om mange cacheutleggere synes at reviewerne er «vanskelige» i sine avgjørelser, så burde de allikevel hatt en medalje for jobben de gjør.

        Noen områder kan vel kanskje være tilgjengelige på ski på vinteren, ellers er det jo bare å bruke «attributes» så godt man kan. Jeg synes det er veldig greit å kaste et blikk bort på de symbolene når jeg titter på en cachebeskrivelse på nett, ikke minst med tanke på parkering og om det er tillatt med hund.

        Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..