Fjell og skogstur

Ble en impulsiv tur i dag, fra det jeg bestemte meg for å på tur så tok det 20 min til vi dro. Mannen skulle bort, så jeg fant ut at det var da en god idé om han kjørte meg og Amanda oppå fjellet her før han dro, så kunne vi gå ned igjen.
Var meldt litt regn, men yr bommet jo i går… Det gjorde de ikke i dag…
Jeg smurte meg inn med solkrem 😆  Men tok på regnjakken også, så at det var passe utrygt for litt nedbør.
Fikk med litt godbiter til Amanda, litt å drikke, og kom på å ha på meg «knærne» heldigvis, ellers hadde jeg ikke kommet meg ned. Kom heldigvis på capsen i siste liten også. Så da dro vi.

Tenkte ikke å ha med fotoapparatet, synd igrunn, for kunne tatt bilder før vi dro fra oppe der, men mannen tok noen bilder med mobilen sin

Så er vi oppe ved Aursjobrakka
Så er vi oppe ved Aursjobrakka

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å lenger opp, før jeg gikk ned, men pga værutsiktene var det greit å gå fra Aursjobrakka. Var fint fra der også.

Amanda er utålmodig etter å få startet
Amanda er utålmodig etter å få startet

 

Amanda snur seg for å se ned på bygda
Amanda snur seg for å se ned på bygda

Da mannen dro ventet vi noen sekunder, og så begynte vi å traske den lange veien ned… Det er ikke så langt da, og er jo vei hele turen ned. Vi valgte å gå en del i lyng og mose for å slippe å traske så mye på veien, og så er det mer spennende for Amanda.
Det begynte å småregne litt etter vi begynte å gå, men heldigvis ble det med småregn.
Jeg klarte å legge meg langflat nokså tidlig, selvsagt der det var vann, så ble klissvåt, men pyttsan…

Etter å ha gått ca 6 km tok vi av og gikk beinveien nedover skogen, litt mer morsomt å gå nedi der.
Her er turen vår, med detaljer som lengde, tidsbruk, høydemeter osv

Endomondo
Endomondo

Vi begynte å gå ned lit før ti, så var hjemme tidlig heldigvis, for ikke lenge etter vi kom hjem så bøttet det ned her, og det ga seg ikke så fort heller, det regner enda.

 

 

 

 

8 kommentarer om “Fjell og skogstur

 1. Så utrolig flink du er! Vet om mange hundeeiere som kun går en liten tur rundt om i nabolaget, men du tar virkelig hundeeier-rollen på alvor 🙂 ser jo deilig ut, selvom om du la deg ned og kosa med mosen en gang 😉 hihi!

  Liker

  1. Hehe, takk for det, men har nok en del småturer jeg også. Men har valgt en hund som passer meg i forhold til hva den trenger og må ha av trening/trim. Amanda liker slike turer som i dag, men er glad for andre turer også, er litt ettersom hva hun opplever på turene sine. Vi går stort sett tur på Amanda sine premisser, det vil si at hun får tid til å snuse og kose seg, og da blir hun mer sliten enn mange km mer.
   En av grunnene til at vi har hund er turkamerat, det er mye koseligere å gå tur med hund enn uten.
   Turen var fin med nærkontakt med mosen også, hører med litt naturopplevelse 😉

   Liker

 2. Ser fremdeles ut som en kjempefin tur! Og så må jeg le litt av meg selv, for jeg har jo utallige ganger sett for meg området ved sjøen der oppe. Og lavlandsjente som jeg er, så har jeg jo sett for meg at det er trær rundt sjøen. Og så ser jeg bildet av deg og Amanda ved hytta/brakka, og der er det jo ikke et eneste tre, logisk nok siden det er på fjellet…. Jaja, sånn er det når man ikke er vant til fjell 😉
  Må si meg enig med Støvkorn over her, kose med mose høres mye koseligere ut enn å legge seg langflat 😉 Håper du ikke slo deg!

  Liker

  1. Ja, var en flott tur, bare så synd jeg ikke startet lenger inne med oppholdsvær hele dagen, men vi skal jo dit i sommer 😀
   Ser forresten ut som det er flere cacher i Skjåk enn de to jeg mente, det kan jo bli spennende 🙂
   Jeg skulle til å skrive at Aursjoen ikke er en sjø, men et vann, men så kom jeg på at det er jo en innsjø også, så da ble det jo riktig likevel 🙂
   Det var ikke mange meter ned til skogen fra der jeg gikk, men ikke langt helt innpå fjellet heller.
   Nei jeg slo meg ikke i det hele tatt, utrolig myk landing 😛 Det hører liksom med noe slik…

   Liker

   1. Ja, jeg håper fremdeles inderlig at jeg får til en tur oppover, men jeg legger ingen planer før kurset er over.
    Nå vet ikke jeg hvor langt Skjåk strekker seg, men ser jeg på cachekartet, finner jeg 4 i det jeg vil kalle ditt nærområde, 1 et lite stykke lengre vest og 3 i selve Lom. En god start det, synes du skal prøve deg 🙂
    Bare det å ta et bilde uten at det kommer med ett eneste tre er litt utenkelig for meg, så sant vi ikke er helt ute ved sjøen. Men som regel er det trær der også.
    Godt å høre 🙂

    Liker

    1. Blir spennende, forstår den, kjedelig å legge planer for så å måtte avlyse.
     Trenger et «spark bak» for å begynne jeg, og det blir jo vanskelig, siden du ikke har så lange føtter at de rekker hit fra nede hos deg på flatlandet 😆
     Jeg så forresten 6 stk som er i nærheten 🙂 Men jeg så ikke på noe kart… så på steder… Ikke sikkert alle er der lenger heller.

     Liker

     1. Nå må jeg jo innrømme at planleggingen allerede er i gang, men jeg prøver å holde meg selv litt igjen, så jeg ikke blir så skuffa hvis jeg må avlyse.
      Det hadde vært interessant å ha så lange føtter, men det ville blitt grusomt dyrt å kjøpe sko i den størrelsen :p Men ja, jeg skulle gjerne hatt deg nærmere, så skulle vi dratt på cacheleting! Jeg skal ikke be deg vente med cachinga til jeg får kommet meg i din retning, men det hadde jo vært litt moro om du fant den første sammen meg da 🙂
      Når du har logget deg inn på geocaching.com, så klikker du først på brukernavnet ditt oppe til høyre. Så klikker du på Your Account Details høyt oppe midt på. Så legger du inn hjemmekoordinatene dine under Your Location, litt ned på midten. Når du har gjort det, klikker du igjen på brukernavnet ditt oppe til høyre. Så klikker du på Search for geocaches near your home location på høyre side litt ned. Og så klikker du på Map this Location over lista du får opp, da får du opp kart over ditt nærområde og de cachene som er der. Du kan da zoome ut og se et større område. Hvis det i den lista du har sett på er et cachenavn med en strek gjennom seg, betyr det at cachen er midlertidig utilgjengelig eller permanent utilgjengelig. Se her ja, nå har jeg bablet i vei igjen. Godt jeg snart skal legge meg, så slipper du sånne avhandlinger i kommentarfeltet ditt :p

      Liker

      1. Men er jo interessante slike avhandlinger 🙂 Og jeg fant kartet, og ser at der er 5 som er i «nærheten», den som ser ut som den er lengst fra (vestover) vil jeg tro er den enkleste å finne… og dit er det bilvei helt fram 🙂

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..