Nord er vest, og sør er øst.

Jeg gikk tur med Amanda i dag, og tenkte det kunne være moro å ga samme turen med Kaos senere på dagen. Spesielt siden Amanda virkelig var på tur i dag, hun hadde ikke dårlig tid, det var som å ha med sirup på tur.
Det skulle markeres, luftes, snuses, lytte, se og alt annet, så kunne vi gå litt imellom alt det der. Det hjalp jo ikke at det blåste heller, til mer lyder ble det av det. Jeg måtte både «dulte» til henne så hun gikk, og mase for å få henne til å komme etter meg.
Hun var ikke vanskelig slik egentlig, bare det at hun hadde så veldig god tid, og var like blid.

Så var vi bedt bort på middag, og det var jo midt i blinken 😀

Biff med stekte poteter
Biff med stekte poteter

Tok bildet før salatbollen kom på bordet, den kom etterpå 🙂 Biff er aldri feil. Amanda var med og oppførte seg helt ok… Hun fikk til og med smake litt biff, litt potet og litt salat.

 

Så etter vi kom hjem fant jeg ut at ja da går jeg og Kaos på tur. For en tur! Etter vi hadde gått litt oppover så jeg det kom noen på tur nedover, med hund. Det er jo ikke noe problem å møte andre hunder med Kaos, uansett hvilket kjønn det er. Men er jo greit å passe på at hundene ikke blir for nærgående for det, vet jo aldri hvordan den andre hunden er. Da de skulle passere oss, så gled jeg på isen (med hjelp av Kaos) , så da satt jeg der da, på båndet til Kaos. Så det var egentlig bare å sitte rolig til de hadde passert 😆
Vi fortsette turen etterpå, og det gikk bra unna. Men så kom vi på toppen… og etter å ha gått bortover litt skulle vi nedover igjen. Da startet trøbbelet, trodde ikke vi skulle klare å komme oss nedover igjen alene. Kaos drar, og ikke så rent lite heller. Oppover og bortover  er det ikke så stort problem, men nedover på speilblank is… Jeg vurderte et øyeblikk å ringe mannen, så han skulle «redde» oss, men fant ut at det var da for galt, selv om det var fristende. Så vi strevde oss nedover centimeter for centimeter, og sto rolige lange tider av gangen.
Jeg kommer nok ikke til å ta med Kaos på noen som helst tur som innbefatter å gå nedover de første årene, eller så lenge jeg husker denne turen.
Amanda er ikke så voldsom flink til å gå i bånd på tur uten å dra litt hun heller, men hun er en drøm å gå med i forhold til Kaos. Så skal jeg ikke nevne marerittet med å møte andre hunder med henne på tur, denne gangen.

Vi har forresten vann igjen, en «reserveløsning» til sommeren kommer og det tiner opp igjen nedover fra brønnen vår. Må si det var en fantastisk følelse å se vannet komme når man skrudde på vannkranen igjen.
Det er veldig lite vann i elven for tiden, det er bare å tusle over på andre siden her mange steder. bare så synd den fylles helt opp og litt til i løpet av våren.
Slik er den nå

"Nordover"
«Nordover»

 

"Sørover"
«Sørover»

 

Rett nedenfor her
Rett nedenfor her

 

Skjåk tror jeg er det eneste stedet (eller ihvertfall ett av de få) der nord er vest, og sør er øst. Den var ikke så enkel 😉 Og tror nok at det kan bli noen forvirrede personer og episoder av det.
Og da er det vel heller ikke så rart at jeg har store problemer med å orientere meg, slik til vanlig. jeg kan gå meg bort hvorsomhelst.

 

 

4 kommentarer om “Nord er vest, og sør er øst.

 1. Huff da, gikk det bra med deg når du ramlet? Hvis det er noen trøst, så er Nairo like forferdelig å gå tur med som du beskriver at Kaos er. Nairo drar…alltid. Og jeg har ikke tålmodighet til å lære han å gå pent i bånd på de måtene det beskrives at man skal lære de. Snu og gå motsatt vei, nei da blir turen bare en meter frem og tilbake på gårdsplassen. Han vet at han skal sette seg når jeg stopper, og det gjør han også, men det hjelper jo ikke når han drar like ille så snart jeg tar et skritt frem. Bare å gå 70 meter bort til postkassa vil jo ta en halvmeter på den måten. Nei, gå-pent-i-bånd-treninga har jeg aldri vært noe flink til…
  Så bra at dere har vann igjen! Er utrolig hvor avhengig man er av det vannet uten å tenke over det i hverdagen!
  Blir det litt som Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag, som egentlig burde hete Vest-Trøndelag og Øst-Trøndelag? 😉

  Liker

  1. Ja pytt, jeg gled bare stille og grasiøst ned på isen, det eneste som kanskje fikk seg en skramme var stoltheten, men når jeg tenker etter gikk det egentlig bra med den også.
   Som du forstår så gikk det veldig bra, bortsett fra at det sjelden ser så smart ut å sitte slik 😆
   Og så vet jeg jo at det ikke er noe problem med Kaos og andre, så jeg stresset ikke med noe der jeg satt.

   Jeg har såvidt trent med Kaos og «gå pent», men det er veldig lenge siden, og da gikk det forbausende fort og enkelt. Jeg brukte den, snu og gå andre veien, som du nevnte. Men det hjelper ikke å starte på noe om man ikke fortsetter, så da blir det å henge etter som et «slep»
   Kaos er bra stor, tung og veldig «spretten», så han er ikke så lett å hanskes med når han drar avsted, når man er så liten og lett som meg…

   Ikke så sikker på de Trøndelag fylkene jeg… hvordan de ligger på kartet 🙂

   Liker

   1. Jeg setter meg ned både titt og ofte på tur, jeg også 😉

    Det er nettopp det at jeg ikke har tålmodighet til å fortsette treningen. Å trene frem-og-tilbake-metoden går greit her på gårdsplassen, men hvis vi skal ut og gå tur, ender det jo med at jeg blir gående frem og tilbake ved bilen, og det er ikke spesielt givende i mine øyne. Så jeg får bare skylde meg selv for at jeg har en trekkhund.

    Hvis du ser her:
    http://no.wikipedia.org/wiki/Fylke_%28Norge%29
    så ser du fylkenes inndeling. Stort sett er jo Nord- og Sør-Trøndelag riktig, men den delen av Sør-Trøndelag som er lengst nord ligger jo vest for Nord-Trøndelag, så akkurat der er det litt feil 🙂

    Liker

    1. Det er jo godt med en hvil av å til 😉

     Det kommer jo litt an på hvilken hund en har med det å gå pent i bånd. Amanda er slettes ikke noe bra eksempel, men er helt ok å gå tur med henne, men vi går jo stort sett i skog/terreng osv,og da mener jeg at hun skal få gå å rusle litt, snuse litt osv, og når båndet strammer til stopper hun (som oftest), eller når jeg snakker til henne. Og når hun drar er det på en helt annen måte enn det Kaos gjør, Amanda legger seg nesten flat og drar seg framover som en seig maskin. Med Kaos er det hopp og sprett og tjo og hei, og jeg spretter like mye bak han med hender og føtter i alle retninger, i full fart.

     Hehe, nå så jeg hva du mente ja, med kartet. Blir kanskje litt det samme, dette med at nord er vest osv her, blir på samme måte som om jeg peker til venstre og sier det er høyre. For vi drar jo ikke nordover selv om vi sier det, det er vestover 🙂

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..