Miljøtrening

Så var vi ferdige på kveld to med miljøtrening, er kombinert lydighetstrening og miljøtrening.
Kvelden gikk bra den, var et bra utvalg i hunder der, og vi gikk nå å ruslet et godt stykke fra de. Satte oss ned å snakket litt mens vi så på de, og jeg og Amanda var helt enige i at Amanda var veldig flink 🙂
Amanda var veldig ivrig, men sa fint lite når vi var der. Når hun satt ned å så på det, så logret hun, «pistret» litt og dirret i kroppen. Hun hadde nok utrolig lyst til å bort å hilse på, men godtok samtidig å sitte rolig litt. Så gikk vi litt rundt omkring, og var litt opptatt av andre ting rundt der også. Blir spennende å se etterhvert.
Vi møtte hund i skogen i helgen… Amanda hylte, skrek og dro for å komme seg bort til den andre hunden, så vi gikk en omvei… Så vi har nok å jobbe med. Hva Amanda gjør eller hvordan hun reagerer om hun får møte annen hund er jeg ikke helt sikker på, men på avstand er hun positiv, kommer hun for nær så kommer det litt an på den andre hunden tror jeg, enten så vil hun leke (og Amanda er mildt sagt brutal når hun leker), eller så vil hun «ta» den andre hunden. Så vi får bruke tid på å se på andre hunder på avstand, og sakte (og da mener jeg sakte) nærme oss litt, slik etterhvert.
Det er ikke til å komme fra at det ikke er like søtt og morsomt med 50 kg hund som hopper på en, som en på 5 kg. Amanda er veldig kresen på folk også, det nytter ikke å gå rett på henne og tro hun blir overbegeistret, hun må få føringen, og fortsettelsen.

I går satt mannen og Amanda utenfor jobben hos meg når jeg var ferdig, så da fikk jeg følge hjem igjen. Skulle tro Amanda var våryr… hun hoppet og spratt som en valp bortover isen.
Har prøvd å holdt henne i bra aktivitet siste tiden, men vet ikke om det har hjulpet så mye. Og nå kom jeg plutselig på en test vi skulle gjøre, den hadde jeg glemt bort. Får se om jeg får gjennomført den en kveld, vil si det er Amanda som skal gjøre den…

 

Så er vi litt trøtte for tiden

Boerboel

2 kommentarer om “Miljøtrening

 1. Jeg vet jeg nå sier ting du er veldig klar over, men jeg sier det allikevel 😉 Det er utrolig stor forskjell på hvordan hunder reagerer avhengig av hvor de er! Som du sier, så har Amanda vært flink på kurset, men så reagerer hun helt anderledes når dere går tur. Jeg opplever mye det samme med Nairo, han kan være kjempeflink ett sted, og helt elendig et annet sted. Tullehunder som ikke kan oppføre seg best over alt 😉

  Liker

  1. Ja, og så oppfører de seg forskjellig avhengig av dagsform 😛
   Oppi skogen kom vi alt for nær, og brått. Men slik er det bare, vi kan ikke unngå turer bare fordi vi kan møte andre. Så vi prøver bare å gå langt nok unna når slike situasjoner inntreffer. Og håpe at miljøtreningen skal hjelpe på slike treff etterhvert.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..