Toast Skagen (Skagenrøre)

I den forrige bloggen min hadde jeg oppskrift på en veldig enkel Toast Skagen (Skagenrøre), jeg har fått noen spørsmål om den, og lett etter den selv igjen, uten å finne den riktige oppskriften.

Jeg laget (nei det gjorde jeg forresten ikke, min datter som gjorde det, men pytt) Toast Skagen til 1. dag jul i fjor, og da prøvde jeg å lage en ca oppskrift slik jeg hadde den tidligere.

200 g reker (400 g om du er veldig glad i reker)

200 g krepsehaler

1 rødløk

1/2-1 boks seterrømme

3-7 ss majones

Saft av 1/2-1 sitron

Dill

La rekene og krepsehalene renne godt av seg i sil, og legg over på tørkepapir. Hakk løk og dill. Bland rømmen, majones og sitronsaft. Ha oppi reker, krepsehalene, løk og dill, smak til med salt og pepper.

Jeg fant ut at å bruke seterrømme isteden for lettrømme gjorde at Toast Skagen blir fastere, da det kan være lett for at den blir for «våt».

Har en tilgang til ferske reker er det selvsagt best, mengde reker og blandingsforhold med rømme og majones er en smakssans, er du i tvil så begynn med minste mengde, og øk etterhvert som du smaker deg fram.

Jeg bruker fersk dill, og bruker ca «en kvast». Dill smaker mye, og er ikke alle som er like glad i smaken. Det går også å utelukke dill i oppskriften, og heller bruke det som garnityr. Bladpersille er også veldig godt som garnityr.

Toast Skagen

4 kommentarer om “Toast Skagen (Skagenrøre)

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..