Amanda på hjortejakt

Nå er nok ikke Amanda noen jakthund, og tvilsomt om hun blir det… men er morsomt å være med i skogen.
Siden det ikke skulle jaktes på elg ble Kaos hjemme, og Amanda ble med.
Nå hadde ikke jeg så store forhåpninger om at det ble noe hjort i dag, og mannen var tvilende til om jeg og Amanda klarte å være såpass rolige at vi fikk se noen hjort. Men vi hadde en kjempeflott tur, og for meg var det viktigst.
Var vel omkring 0 grader når vi gikk i morges, og duskregnet litt.

Vinterveden til Amanda, hun var nesten i ekstase over så mye ved….
Leker litt
Harepusen Amanda
Amanda på jakt
Jaktkamerater

Var veldig dårlig lys for fotografering i dag (les: fotograf som ikke har peiling)

Jeg sa til mannen at neste år er Amanda litt mer voksen, så da kan vi være med mer på jakt, vi kan være med å sitte på post, og når den store elgoksen kommer kan Amanda brumme litt, og jeg kan rope opp om den svære oksen, da blir vi vel mektig populære…
Jeg fikk faktisk lov å bære geværet på tilbaketuren i dag… og fikk bilde av det, det var vel stas 😀

Vi var jo ute å gikk i går kveld, og første meterne går vi i rekke… Amanda først…mannen og så jeg. Så sier jeg «shit, jeg glemte å ha på sko», mannen snur seg og sier «det skulle ikke ha forundret meg». Hm, hva tror han egentlig om meg?

Jeg har sydd potesokk i helgen! En… Den ble ikke så pen å se på, men praktisk. Problemet er at jeg ikke har muligheter for å få den på Amanda, det hadde ikke jeg tenkt på. Nytter ikke å få gjort noe som helst med føttene hennes, ikke engang dra på henne en sokk. Så vi får håpe på en forholdsvis mild vinter… dumme hunden!

Det var ikke engang vanskelig å sy potesokk selv, jeg la stoffet dobbelt (som en U), og sydde kantene på siden med sømmen ut (så det ikke skulle gnage på innsiden) så brettet jeg stoffet oppe to ganger og sydde fast, trekte elastisk snor gjennom, og satte på en stopper. Konklusjon: veldig enkelt å sy potesokk selv, og billig. Jeg kjøpte et tykt ullstoff (merinoull) ca 240 kr/m, jeg kjøpte 1/2 m, og det hadde jeg fått mange høye potesokker av, fordelen med å sy selv er jo at en får de så brede og så høye som en vil selv.

 

 

 

 

 

4 kommentarer om “Amanda på hjortejakt

 1. Så deilig med snø. Håper på det her også snart. Mye bedre det enn alt regnet. Jeg har også sydd potesokk til Tollak. Han har skada ene labben, (mista ei klo) og da er det godt å ha. Jeg har også sømmen på utsiden så ikke noe skal gnage. Og knyttebånd istedenfor snor og løpegang. Men sikkert bedre sånn som du har gjort det.

  Liker

  1. Vi har i utgangspunktet fått bra med snø, men så fort et kommer litt så blir det mildvær, og regn.
   Uffda, men fort gjort å miste en klo, håper det går bra med han.
   Tror egenetlig det går greit både med knytebånd, snor eller borrelås. Borrelås valgte jeg bort pga mye å sy, siden jeg syr for hånd…Knytebånd virker jo veldig lurt, det tenkte jeg ikke på en gang.
   Er elendig til å sy, så jeg gikk for at selve sokken skulle være praktisk, ikke pen ;P

   Liker

 2. Så morsomt at dere fikk være med på jakt 🙂 Flotte bilder 🙂

  Så synd du ikke får brukt den ene sokken du har sydd 😉 Måtte humre litt av kommentaren til mannen forresten :p

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.