Løpetid

Noen tegn tyder på at løpetiden er like rundt hjørnet, om den ikke har begynt.
Nå er det vel nesten 25 år siden vi hadde tispevalp sist, så jeg husker ærlig talt ikke noe om hvordan det var med første løpetid osv. Men det finner vi vel fort nok ut nå.

Jeg trodde jo at store hunderaser fikk løpetid sent… men ser ikke slik ut, Amanda er 7 1/2 mnd, og det kan ikke kalles sent.
Jeg håper Amanda blir en slik hund som har løpetid 1-2 ganger i året, blør lite eller at det ikke blir noe særlig med spor etter den, jeg kan jo håpe!

Eneste Boerboel jeg har vært borti med løpetid er Chakira, og jeg håper i grunn ikke hun er et godt eksempel på Boerboel med løpetid, da blir det innkjøp av bleier her, store sådant.

Kaos skal jo være her fra lørdag/søndag, og over en uke. Ser for meg en interessant uke… Det kunne ikke vært «bedre» planlagt, men jeg regner med at det går greit jeg 😀

På turen vi gikk i dag så skulle Amanda ta en motorsykkel, en stor bil, og etter en flokk med sau, men bortsett fra de bagatellene der så gikk turen bra… Etter turen som forresten ble kort mot det vi går til vanlig så ble Amanda slik

Vi har fått sommer her, på rett 😀
Det er så herlig og godt, eneste minuset er fluer, i flokker!

Når jeg kommer hjem fra jobb om dagen så snakker jeg med Amanda og koser litt, så er det ut. Slik også i dag, men da ble hun «merkelig» ute her, var tydelig at «noe» hadde vært ute her, og etter å ha fulgt med Amanda litt så konkluderte jeg med at jeg visste hva det var. Når jeg så etter, så kunne jeg også se spor i plen…noe som var dratt bortover gresset…en stor slange…
De hadde vært å tømt kloakken her i dag, mysteriet oppklart. Senere på dagen oppdaget jeg en lapp i dørsprekken, med kvittering på at de hadde vært her.
Litt morsomt å se at Amanda fulgte sporene ute her, skal se hun blir en knakende god sporhund…

 

Fikk papiret på bestått fagprøve i dag, puh, godt å se det på papiret. Tenk om de hadde satt seg ned og funnet ut at det var begått en feil, og at det var stryk.

4 kommentarer om “Løpetid

 1. Løpetid er en av hovedgrunnene til at jeg velger hannhunder istedenfor tisper. Har null og niks peiling på løpetid, men jeg synes det hørtes tidlig ut, jeg også.
  Stusset litt på FB-statusen din tidligere i dag, men nå ble jo sporingsegenskapene til Amanda oppklart *ler*

  Liker

  1. Vi har nesten alltid hatt hannhunder, så synes det var greit med tispe igjen, og spesielt etter Chakira. Og så blir ikke tispene så store som hannhundene… Og siden Kaos er hannhund og er her en del i perioder, så var det greit med tispe. Men nå går jo han med «alle» uansett ser det ut til, er drømmehunden slik. Men jeg må innrømme jeg er spent på hvordn løpetiden til Amanda vil arte seg.

   Liker

 2. Var spent på løpetiden til Sheela jeg også. Jeg hadde jo lest at enkelte ikke oppdaget den på hunden, så jeg var skeptisk på det…haha.
  Synes jeg ser for meg Amanda med stooore bleier …hihi 😉
  Og lykke til med Kaos og løpetid :p

  Flink sporhund da 🙂
  Måtte le litt av at hun var «rar» før du fant ut hva det var 🙂

  Liker

  1. Er veldig spent selv, hun er jo så stor «der bak» at man kan tro det er hannhund…
   Det synes jo så godt også, siden hun har bare kort pels, og ikke noe å dekke. Burde vel ha sydd et skjørt til henne….
   Jeg håper (og ber) om at hun blir en slik hund som blør minimalt.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..