Besøk

I går fikk Amanda besøk, noe som ble full skjæring fra første sekund, Amanda ble slett ikke glad for besøk, og gikk på den andre valpen fra første sekund. Lite morsomt, men så gjorde jeg vel alt feil i utgangspunktet, uten at det er noen unnskyldning for Amanda. Greit når man ser hva som kunne vært gjort annerledes, om det hadde hatt noe å si for utfallet vet jeg ikke.

Enden på hele besøket var at Amanda fikk husarrest, og den andre fikk rusle litt rundt omkring.

Assak er vel 1 1/2 mnd yngre en Amanda, men mye større, hele hunden er mye større og kraftigere på en måte, noe av det skyldes nok at han er gutt 😛

Amanda var så sliten i går etter Kaos hadde reit at hun sov hele kvelden, tar på å ha besøk hele helgen.

I dag hadde vi en kjempefin skogstur før jeg dro på jobb, det gjorde godt etter den «drittturen» vi hadde den andre dagen.

 

5 kommentarer om “Besøk

 1. Hva bør man gjøre når valper/hunder skal treffes?
  På søndag fikk jeg høre av ei at hunder egentlig ikke trenger å møtes/snuse på hverandre!! Hun treffer aldri vennene sine med hunder for å la de leke sammen. Bare en sjelden gang om de er løse, og aldri med bånd. Syntes det var litt rart. Bør man ikke sosialisere de? Blir litt forvirret av sånne råd.

  Liker

  1. Tror ikke det finnes noe fasit på om hunder bør treffes eller ikke. Jeg synes det er godt om hunden har en eller noen faste hunder som den kan leke med.
   Men samtidig er jeg enig i henne som sier at hunder ikke trenger snuse på hverandre eller hilse på hverandre.

   Jeg lar ikke min hund (både før og nå) få hilse på alle hunder vi møter, dette fordi jeg vet at ikke alle hunder er like «vennlige» mot alle.
   Jeg har vært i begge ender av tauet, vært den som har hunden som slettes ikke kan få hilse på alle, og har hatt den hunden som har blitt skremt fordi den andre hunden plutselig har gjort utfall mot min hund, og skremt den.

   Og så er det de hundene som slettes ikke vil ha kontakt med andre hunder, de er det en del av også, og om de da er i bånd kan de føle seg truet, og reagere deretter.

   Men om man er ute å går tur og møter noen man kjenner eller ser har med hund, så er det jo ikke noe i veien for at de kan stoppe og la hundene snuse og hilse på hverandre, om alle er «enige» i det. Og man ser (vanligvis) fort på hundene hvordan det går. Og så kjenner man jo hunden sin selv, og vet om den liker å hilse på andre hunder, eller vil / bør unngå det.

   Hvordan man bør la valper / hunder møte hverandre er veldig forskjellig. Det jeg gjorde helt feil den dagen Amanda fikk besøk var å ha inn Amanda før de kom. Så de var i hagen når Amanda kom ut, hun løp ned trappen og bortover plen for å «hilse» på folkene, hunden så hun ikke….så kom hunden løpende fra siden / bak, og overrasket Amanda veldig. Han var jo bare glad og leken, og fikk den «velkomsten». Jeg måtte dra Amanda bort fra den andre hunden, og prøvde å slippe henne igjen etter å ha holdt henne litt, tenkte hun ga seg når hun så hvem som var her. Men hun var like hissig.
   Det var i utgangspunktet helt min feil, og jeg vet såpass at jeg burde ha visst bedre, men noen ganger så tenker man ikke.
   Hadde Amanda vært ute her når de kom, så hadde hun sett de, og kanskje oppført seg annerledes.
   Og det kan også være lurt å ha et nøytralt sted, om man skal la hunder treffe hverandre, mange vil ha hjemmet sitt i fred, for der bestemmer de!
   Men man kjenner jo hunden sin såpass godt etterhvert at man vet om den er «vennligsinnet» eller ikke.

   Det med å la hunder møtes eller leke uten bånd, er vel fordi mange hunder er mer «sikre» da, de føler seg på en måte mer trygg, og de får jo også lekt på en helt annen måte en når de har bånd.
   Alt dette er min mening, og ikke dermed riktig for andre 🙂

   Det ble veldig rotete ser jeg, men håper du forsto litt av det. Hundeoppdragelse er ikke lett, like vanskelig som med barn 😆

   Liker

 2. Tusen takk for svar 🙂 Kjekt å kunne spørre folk med erfaring 🙂
  Jeg prøver jeg også å lære Sheela å kunne gå forbi hunder uten at hun skal borti alle, men samtidig hender det at vi treffer på den samme hunden flere ganger, slik at hundene etterhvert «kjenner igjen» hverandre, og da har hun fått hilse på dem. Hun jeg snakket med sa at hun aldri lot sin hund gjøre det heller.
  Jeg ser alltid an på de som kommer med hund, og tar aldri initiativ til å la de snuse (fordi jeg ser det som en fordel å trene at hun ikke skal hilse), men har vanskelig for å si nei om de spør om hundene kan hilse.
  Ikke så ofte vi treffer på hund når vi går tur, så vi har ikke all verdens erfaring med dette, derfor har vi ikke fått noen negativ opplevelse heller…..’hittil’.

  Har merket at enkelte med store hunder unngår å la hunden sin treffe Sheela…haha. Og så tror enkelte at små hunder automatisk er gnellhund, så de blir litt overrasket over at hun ikke er det….

  Liker

  1. Du gjør jo alt riktig, for deg og din hund 🙂 Og det er jo morsomt å stoppe opp å slå av en prat når man møter andre med hund, det som er viktigst er at hundene ikke får hilse før eieren bestemmer det. De skal ikke «dra» for å hilse på den andre hunden. Det er kanskje enda mer viktig for oss med litt større hunder…

   Jeg ser at vi har litt av en jobb fremfor oss for å få til en «perfekt» passering, kjenner jeg blir svett bare ved tanken. Men så desto mer god følelse den dagen vi klarer det. Og må nok se meg etter noen som kan «hjelpe» med passeringtrening etterhvert. Noen med hund vi kan passere litt nå og da, hehe. Jeg vet hvordan det skal gjøres, men fra det å vite det til å få det til er ikke alltid like enkelt.
   Det viktigste er å late som ingenting, bare gå, og i vårt tilfelle, å dra med seg hunden.

   Da jeg hadde Chakira så gikk vi tur ofte, helst i skogen men ble en del turer etter veien også, i forbindelse med skogsturer og ellers. Hun var heller ikke så glad i alle andre hunder, men ene stedet vi måtte gå forbi var det alltid en hund i hundegård. Etter noen turer så leet hun ikke på øret engang når vi gikk forbi der, hun visste at vi bare gikk forbi. Et annet sted var det litt vanskeligere, det var hundene ute bare nå og da, men var bare å gå forbi og ikke gi seg. Noen ganger kan det være greit å unngå situasjoner, men andre ganger må man bare trene for å komme videre.

   Og jeg ser at selv om vi har hatt hunder i mange år, så er man aldri utlært, og det viktigste av alt er at man aldri er redd for å spørre. Men like viktig er å se på svarene man får, ikke sikkert det som er rett for «nabohunden» er rett for hunden sin.

   Og jeg hadde nok gjort som deg i ditt tilfelle, trent på å gå forbi uten og hilse når det er naturlig, men samtidig latt hundene hilse og snuse når det er naturlig. Jeg synes det er koselig at de gjør det, og er koselig å hilse på andre hundeeiere også 🙂

   Haha, nei ikke alle små hunder er gneldrebikkjer, og alle store hunder er ikke «farlige». Må innrømme at jeg har hatt tendenser til å tenke «ilter gneldrebikkje» om en del små hunder selv 😳 Men så har jeg møtt en del av de, tror det er fordi noen (slett ikke alle, og er helt sikkert bedre nå en det var «før i tiden») ikke brydde seg så mye om oppdragelse av små hunder, for de var jo så søte, og gjorde ikke så stor skade.
   Tror folk flest med små hunder nå for tiden er like opptatt av at hunden deres skal være «dressert» som de med store hunder.

   Håper dere unngår negative opplevelser, det er kjedelig for alle.

   Liker

   1. Passeringstrening er kjekt ja. Vi har miljøtrening hver mandag, hvor det som regel er passeringstrening, men merker at Sheela skiller mellom trening på hundeskolen og gåturer ellers. På hundeskolen er hun flink, men ikke så veldig på turene våre, så jeg må bli flinkere med å trene henne da 😉

    Greit å høre at du også muligens hadde gjort det samme som meg. Begynte å tenke på om det var dumt/uheldig at jeg lot henne hilse noen ganger.

    Haha…har ikke vært så begeistret for små hunder selv, da jeg har sett på de som gnellhunder :p Men jeg har fått høre på lydighetskurset at de synes det er artig at en liten hund trener. Det er jo veldig lett å skjemme de bort ettersom de er små 😉

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..