Tiden går

Og i dag er Amanda 5 mnd. Ikke store forskjell på 4 og 5 mnd. Hun har blitt en del tenner fattigere, men har også fått mange nye. Hun biter ikke fullt så mye på oss lenger, inne…Ute får hun tull»fikt», hopper opp og biter i armer og ben. Det går over, sies det…og det gjør jo det…håper jeg…hun er bare en valp… Men jeg er så lei bitingen, og vondt gjør det også, nesten så jeg er fristet til å bite tilbake…

Amanda er husren (så merkelig et ord) Det gadd jeg ikke bry meg med lenger, da jeg så at det ikke gikk «så bra» med å få henne husren tidlig. Og bare plutselig så var hun det, uten videre. Så er nok noe med at de må ta det litt i sitt eget tempo også, er de ikke klare for det, så er de ikke klare.

Amanda har sett sin første elg, en halvannenåring, hun satt i bilen, men fulgte godt med den. Blir spennende når vi begynner å treffe på elg, rådyr osv oppi skogen her. Jeg håper hun bare ser på de og ikke bryr seg…Vi har jo hatt Bamse oppi skogen her, der vi pleier å gå…

Vi hadde så kjempefin en tur i går, den ble på 40 minutter, og var helt topp. Gleder meg til vi kan begynne å gå litt lenger turer også. selv om vi var i skogen 40 minutter i går så var vi liksom ikke så langt unna. Vi går og går og går ikke, men tusler avsted, og Amanda snuser på alt hun kommer over. Men det er jo noe med sjarmen med å ha valp, er jo veldig mye positivt med valp også 🙂

Amanda vokser, er nå ca 46 cm, er første gang vi måler høyden på henne. Jeg har ikke peiling på om det er innenfor det «normale», får uansett ikke gjort så mye med det. Høyden på en voksen Boerboel tispe skal vel være ca 60 cm +/-

Snart ferdig?
5 mnd

 

 

12 kommentarer om “Tiden går

 1. Gratulerer med dagen, Amanda! Himmel og hav så fort tiden går, synes ikke det er lenge siden hun var lita jente 🙂 Og nå er hun jo nesten like høy som Nairo, han ligger på såvidt over 50 (tror jeg, synes det er utrolig vanskelig å måle!)

  Når det gjelder bitingen hennes…har dere prøvd å «hyle» til henne når hun biter? Altså komme med et sånt smerteutbrudd som hunder gjør når de får vondt? Jeg synes det er ganske så effektivt, selv om det kanskje ikke får bort bitingen totalt, så synes jeg det virker som om det er et språk valpene forstår, og at de derfor gir seg eller roer seg ned der og da.
  Eventuelt kan dere prøve å fjerne dere fra situasjonen. Nå er jo ikke det så lett ute, men da kan dere prøve å snu ryggen til og holde hendene utenfor rekkevidde. Går hun da etter beina, ville jeg fortsatt å snu ryggen til og evt tatt et skritt til siden/frem, så sant det ikke trigger jakt-/lekelysten hennes.

  Liker

  1. Veldig vanskelig å måle de ja, så blir veldig ca 🙂

   Si au eller hyle når Amanda tuller er som å helle bensin på bålet….Snu seg eller gå unna hjelper ikke i det hele tatt, da leker vi bare med. Eneste som jeg ser hjelper er å avlede, finne på noe som er mer interessant for henne. Og å se det før det begynner, så vi får funnet på noe annet. Nå skjer det heldigvis ikke så ofte, hun henger ikke fast i armer/føtter så fort vi er ute, men er slitsomt nok.

   Liker

 2. Gratulere med 5 mnd! Begynner å bli stor jente 🙂

  Sheela hadde forferdelige fauker hvor hun bet i beina våre på tur hun også. Var så frustret noen ganger at jeg hadde lyst å hive henne fra meg i grøfta og gå heim…haha. Og så fikk hun det såvidt tilbake nå i begynnelsen av løpetiden (et par ganger på tur), så håper det var den bare som gjorde det. Har ikke lyst å ha det tilbake 😦
  Godt når de vokser til og «nykkene» blir borte.

  Hørtes skummelt ut å treffe på div. dyr i skogen :/ Jeg var på skogstur i går, utenfor stien for å slippe Sheela litt, og der var det masse elgskit, så jeg ble litt skeptisk og småredd på om jeg traff på elgen…hehe. Er ikke så mye «hjelp» i Sheela heller. Om hun hørte noen «skumle» lyder, kom hun mellom føttene mine :p
  Bamsebrakar i skogen deres hørtes skummelt ut 😦

  Fikk litt lyst til å måle Sheela jeg også nå, men tror ikke høyden er så mye å skryte av…haha 😉

  Fine bilder av Amanda 🙂 Hun så veldig staselig ut der hun står, og rynkene på det øverste er bedårende 🙂

  Liker

  1. Hehe, det er veldig godt å lese og høre om andre som opplever de samme frustrerende tingene med hunden som man gjør selv.

   Skogen her er «full» av elg, hjort, rådyr og småtteri. Bjørn er heldigvis bare på gjennomfart, men etter det var fastslått at det var 100% sikkert bjørn som hadde vært her, ja da tok det lang tid før jeg var oppi skogen igjen. Den er jeg skikkelig redd. Ikke så glad i å komme for nær elgen heller, men den er det så mye av at det skal godt gjøre å ikke treffe på.

   Hehe, kan være morsomt å se hvordan hun er i forhold til rasestandar? Hun er vel ikke ferdig utvokst enda heller? Vet ikke om små hunder er ferdig utvokst tidlig eller sent.

   Rart med rynker på hund, de er liksom så søte… 😆

   Liker

 3. Gratulerer med dagen til Amanda 😉 Har foresten hørt om en hundeeier som var plaget med at hunden bet eieren (og andre) Hun fikk råd om å faktisk bite tilbake.. Og det fungerte det. Hunden var gamlere en Amanda da, og burde ha sluttet med det. Hunden ble vist veldig forbauset 😀 Og innimellom har vi på besøk en hund som ikke alltid hører på matmor, særlig ikke når matfar ikke er der. Har funnet ut at en sprutflaske med vann er alt som skal til. Spruter når han begynner å bjeffe og rase, da gir han seg temmelig fort.. 😉

  Liker

 4. Såg nok komisk ut ja, men heldigvis så var det til hjelp også. Ble mindre biting etterhvert som eieren gjengjeldte bitingen til hunden med å bite tilbake 😉

  Liker

  1. Hehe, man kan bli nokså fantasifull til slutt ja. Og å bite tilbake er kanskje en måte som hunden forstår.
   Men kommer sikkert litt an på hvorfor hunden biter også. En hund som biter for å «prøve seg» er litt mer «skummelt» en den som «lekebiter». Er greit å få en slutt på det, mens det fremdeles er lekebiting.

   Liker

 5. Da har Amanda gått forbi Tinka i høyde. Hun er 43 cm. Litt artig å vite, da har jeg liksom noe å sammenligne med. Det er ikke alltid så lett å se på bilder, hvor stor hun egentlig er. som du sier, det er nå uansett lite man får gjort med høyden, fin er hun uansett!

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..