PageRank, SERPS og blogging

Hva de betyr?

Etter jeg begynte med blogg så dukket det en og annen gang opp noen ord jeg aldri hadde sett før. Ord som jeg forstår er litt viktige for bloggere, og andre som har en eller annen side på internett.

PageRank og SERP er to av de. Hva de betyr? Trykk på linkene så får dere en forklaring. Jeg vet hva ordene betyr.

SERP står for search engine results page, det blir man jo litt klokere av, blir vel noe slik som resultatsider for søkemotorer.

PageRank betyr siderangering.

SEO er et ord som kan dukke opp nå og da, søkemotoroptimalisering.

Forklaringen står som sagt i linkene, skulle jeg ha begynt med mine forklaringer (utover det jeg skrev bak ordene) så hadde jeg hatt fulltidsjobb i mange timer (og dager), og jeg hadde ikke forstått det selv. Er det noe jeg kan, så er det å få en veldig enkel forklaring til å bli lang og uforståelig. Så isteden for å prøve å virke veldig smart så linker jeg, og det å linke er ettersom jeg har forstått veldig bra.

 

Jeg hadde en PR (PageRank) på 5, noe som jeg fant ut var veldig bra… Nå er den 4, noe som fortsatt er veldig bra, men hva som gjør at bloggen min har 4 vet jeg ikke, og er vel ikke så mange som vet hvorfor det blir «slik og slik». Vil du sjekke din blogg, så kan du gjøre det her, det finnes også andre steder man kan sjekke.
Jeg blogger fordi jeg synes det er morsomt. og med min «type» blogg blir jeg nok ikke en toppblogger noen gang, men er litt morsomt å bli høyt rangert.

Det er også morsomt å se at bloggen blir litt større etterhvert som tiden går. Hvem som egentlig leser bloggen min vet jeg ikke…Vet vel kanskje noen, en del av familien 🙂 Hvordan skal de ellers finne ut hva jeg skriver om de? Og hvilke bilder jeg legger ut, har jo en del små morsomme bilder jeg kunne lagt ut…Neida, er så godt oppdratt så slik gjør jeg ikke, ikke så ofte ihvertfall 😉
Må bare ha en passende setting og putte tekst og bilder i.

Så er det noen få trofaste lesere som kommenterer, det er veldig koselig å få tilbakemeldinger slik. Men jeg vet også at det er de færreste som kommenterer, synder nok mye der selv også. Er bare slik det er, er selvsagt flott med kommentarer, men å bli sur fordi folk ikke kommenterer blir bare for dumt. Det hjelper heller ikke så mye, hvem vil vel kommentere på et innlegg der folk surver over manglende kommentarer? Sikkert noen som gjør det…

Jeg ser at jeg burde se til å få ferdig «om» teksten på bloggen her. Jeg hadde tekst der før, men av naturlige grunner passet den ikke så bra lenger. Spørs om det får bli helgens mål, få ferdig «om», kanskje det er der de store avsløringene kommer.

Ha en flott helg alle sammen 🙂

 

 

 

 

 

7 kommentarer om “PageRank, SERPS og blogging

 1. Google og søkeresultater har jeg i grunn gitt opp litt. Bloggen min kommer aldri til å få noe god PR så lenge den gamle bloggen min ligger ute. Da er nemlig min nye blogg et duplikat av denne. Men så langt har det kommet en del besøkende fra den gamle og over til den nye, så jeg har ikke slettet den enda. Men jeg burde vel snart gjøre det….

  Jeg synes det er så teit med bloggposter som inneholder «Nå gidder jeg ikke blogge mere snart, for ingen kommenterer!». Da kommenterer jeg hvertfall ikke…

  Når det er sagt, så er jeg jo veldig glad i å få kommentarer, og det er sjelden jeg fortsetter å kommentere på blogger som aldri kommenterer tilbake.

  Liker

  1. Hei Carina Josefine, vi møtes her også vi 🙂
   Jeg ønsker ikke å bli en toppblogger, følger så mye styr med. Men det er jo litt moro å se man klatrer oppover på lister da, må jo innrømme det 😉
   Jeg følger noen blogger, halvstore blogger, som aldri kommenterer tilbake og heller aldri svarer på kommentarene de får på bloggene sine. Dessverre klarer jeg ikke å slutte å følge bloggene, da jeg liker de for godt, men jeg kommenterer aldri hos de lenger. Total mangel på høflighet vinner ikke akkurat hjertet mitt…

   Liker

  2. Å aldri kommentere tilbake virker ikke som noe smart trekk nei, ihvertfall ikke om man ikke er stor i bloggverden. Men jeg synes at det er greit med «to-veis» kontakt, litt koselig 🙂

   Liker

 2. Må si meg enig med Kjersti; å være en toppblogger må være et slit. Samtidig skjønner jeg at de ikke kan kommentere tilbake (blogger av litt størrelse), siden sånt tar utrolig mye tid. Men litt høflighet skader selvfølgelig ikke.
  Fulgte litt med en blogg en tid tilbake som lurte på hvorfor hun begynte å få så lite kommentarer, og da var det ei som sa at hun aldri fikk kommentar tilbake, så da «gadd» hun ikke mere. Skjønner henne veldig godt, og bra hun sa ifra.

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..