Det tar sin tid å bli frisk igjen

Men jeg håper og tror at Amanda nå er på bedringens vei. Natt til søndag var fryktelig, Amanda var verre en noen gang, og jeg hadde mest lyst til å sette meg ned å grine selv. Jeg tok en dobbeltdyne og la på gulvet på kjøkkenet, ved ovnen. Jeg og Amanda la oss der om lørdagskvelden, og der ble vi stort sett hele natten. Vi sov vel 3 x 30 minutter i løpet av natten (skjønnhetssøvnen trenger vi tydeligvis ikke…) Amanda jamret seg, aulet og krøp rundt omkring meg, på dynen og over meg igjen. Slik holdt vi det gående gjennom natten.

Jeg fant ikke noe om urinveisinfeksjon, smerter og hund på nettet. Så det var bare så godt å få beskjed dagen etter om at en venninne av meg hadde hatt en hund med uvi, og hunden hennes også hadde hatt det veldig vondt osv. Smertene hos Amanda ble jo ikke mindre av det, men jeg følte meg litt tryggere. Og det hjalp på siste natten som var nå, for sent i går kveld var det på igjen. Amanda hadde vært såpass bra, vilter og leken igjen, at jeg var sikker på at hun var mye bedre. Men så gikk hun å la seg i buret sitt sent i går kveld, og da begynte det igjen. Så da var det å belage seg på å ligge på gulvet en natt til.

Amanda var nok litt bedre, og etter tre en gang i morges, så sovnet vi og sov til seks. Det var deilig. Forhåpentligvis har antibiotikaen begynt å virke skikkelig nå. Blir spennende i natt. Kjenner det har vært noen rare døgn her.

Diareen har godt som gitt seg, men hun får halvt om halvt med kokt ris og diettfôr, så får vi gradvis innføre vanlig tørrfôr etterhvert.

Om det hjelper med varme når en har uvi vet jeg ikke, men Amanda har vært så glad i ovnen og varmen siste dagene at hun har krøpet klin inntil ovnen noen ganger. Har nok blitt litt mye oppmerksomhet også, men det er jo bare slik det skal være. Her fra lørdagskvelden:

Får vel prøve å legge meg i sengen i natt, det skal bli godt. I morges når jeg våknet fremfor ovnen var det sluknet i den, og jeg frøs. Sjekket temperaturen på kjøkkenet, og den var bare 22 varmegrader…Så da var det å fyre igjen 😛

Skulle tro det var veldig rene gulv her, siden vi vasker så mye…Amanda var ikke engang slik da hun kom her, som hun er nå med tissingen. Ute så tisser hun, går en meter, tisser, går en meter og tisser. Stakkar lita 😦 Det er heldigvis mildt for tiden, og skal holde seg slik en stund. Det trenger vi nå.

Når jeg kom fram fra badet i dag lå Amanda slik:

Det virker som hun liker å ligge på ryggen, at det er mest behagelig for tiden.

Jeg vet ihvertfall en ting, skal ha ZooLac og Canikur i huset hele tiden. Og skal sjekke rundt omkring om det er noe en kan spise eller drikke for å forebygge urinveisinfeksjon hos hund. Dette vil jeg helst ikke at Amanda skal ha om igjen. Diare er nesten ikke til å unngå, en og annen gang.

Synd ikke urinprøvetakingen fra Amanda ble filmet, hehe. Det er ikke lett å få tatt urinprøve fra en hund, og når hunden er en valp, og tispe er det ihvertfall ikke lettere! Skulle ta av forrige hunden vår en gang, Shep. Voksen hannhund, ikke noe problem. Tok urinprøven utenfor dyreklinikken 😛

Men nå er det på tide å prøve å ordne både meg og den firbente for natten snart, atter en spennende natt.

 

 

 

 

8 kommentarer om “Det tar sin tid å bli frisk igjen

 1. Stakkars Amanda!! Trudde ikkje ein kvalp kunne bli så skral e. Men Åsbjørg og Lars (Brennhaug) hadde akuratt fått schaferkvalpen sin fyry døm kom heim te jul. I romjule vart hein sjuk. Ula å pista å hadde d skikkele ilt i fleire døgn. Sjønte på døm atn bli sjele hjølpeslaus ja.. Va kje uvi hein har, men hadde stooore smertå hein mæ. Å døm mæ skrytte sjele tå dyrlægerån i Lom. Døm har t å mæ ringt å lurt på kæ d gjekk 🙂 Bra åss har flinke dyrlægere 😉 Go bedring åt Amanda!! Satse på at ho æ bære nå slek at du fæ ei god natts søvn att du mæ 🙂

  Liker

  1. Takk for det 🙂
   Veldig vondt når noe så smått har vondt, og så lite en kan gjøre. Natten i natt gikk litt bedre, vi sov 3 1/2 time, og var nesten ikke klynking eller noe, så det går seg til igjen ja 🙂

   Liker

 2. Huff og huff, for en skjebne til stakkars Amanda 😦
  Godt at du ble «beroliget» av venninnen din som hadde opplevd det samme. En blir veldig usikker når dyrene er syke 😦
  Håper hun er på bedringens vei nå 🙂

  Så søt hun var på det siste bildet 🙂

  Liker

 3. Håper det fort fremover fra nå av. Har tenkt litt på henne. Hun er jo bare en liten «baby», og det er så leit at hun skal ha så vondt!

  Hun setter nok pris på å ha matmor på gulvet, så hun kan få trøst og kos!

  En God Bedrings klem, sendes via bredbåndet!

  Liker

 4. Har en liten hund som søndag kveld plutselig begynte å tisse blod..
  Rett til vetten neste morgen, og hun ble sjekket med ultralyd, og blære var veldig «lurvete» innvendig.. en tydelig blære betennelse ! Hun fikk medisinen: Tribissen, samt smertestillende : Metacam, og i dag er det torsdag, og hun tisser fortsatt litt blod. Homeopat midlet Cantharis D-6 brukes ofte ved den slags lidelser, også forebyggende, dersom hunden får det ofte.. 4-5 sukkerkuler et par ganger om dagen ( tyttebærsaft ), og tranebær brukes også forebyggende.. Det første bestilles på apotek, det andre fra helsekost..
  En liten kork med eplecider eddik i vannet skal visst også virke, gir litt surt miljø i blæra .
  Lykke til med hunden 🙂

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..